Sunday, November 22, 2020

Lunch Sorang- Sorang Pun OK

Hi korang...

Selamat berhujung minggu..patutnya SA share gambar masakan hujung minggu kan..haha..macam malas plak nak amik gambar....ni citer Rabu lepas masa SA amik half day lepas tu train lambat...SA pi makan dulu kat TCRS. Tekak teringin nak makan nasi ayam walau nasi ayam bukan la fav SA sebenarnya. Teringan makan steam chicken...nak buat sendiri bukan x boleh...okey je cuma steam chicken x jalan kat rumah SA. SA sorang je suka...silap SA masa ni cuma satu je...SA lupa request bahagian whole leg so diorang bagi bahagian kepak ayam yang for sure tak banyak isinya...takpe la...rezeki kan...makan aje la ..sempat plak SA snap beberapa keping gambar...








Lepas makan sensorang kat TCRS SA terus ke station KTM..sayangnya train hanya akan ada pada pukul 2.30pm. So SA terus amik keputusan jalan-jalan kat NuSentral. Kebetulan SA nak beli lamb shoulder nak buat lamb grill sebab dh janji ngan abah and dania kan....so terus menuju ke Sam Grocery..beli lamb shoulder.. nampak plak ada Jardin Coffee, erm singgah jap la pekena coffee kan...so...ada novel , order plak Hazelnut Latte dan lepak duduk sensorang..pelik je org tengok SA sensorang layan diri sendiri baca novel dan minum coffee....ada SA kisah...janji x kacau orang...ada la a few customer yg lepak gak sambil ada vc kat laptop maybe meeting ke apa kan....tengah leka baca novel tetiba ada mamat ni bg business card...eh..eh....SA perasan dia chinese. amboiiii....takde adabnya bagi business card letak je kat meja SA dan dia berlalu pergi. SA biarkan aje business card tu kat meja tu sampai SA balik...hahaha...boleh?




Lepas dah habis coffee...SA bangun dan tinggalkan Jardin Coffee menuju KTM...tepat pukul 2.30pm SA dah naik komuter . Mujur tak ramai orang...mujur jugak dapat duduk sorang-sorang. So melayan perasaan je la sambil dengar lagu....



SA dengan pemandangan memang tidak dapat dipisahkan..sambil-sambil melihat pemandangan luar..SA berekesempatan snap gambar awan...cantik pulak cuaca masa tu. nak kata panas takde la panas tapi sedang elok la cuaca masa tu. Sayangnya bila sampai Seremban hujan lebat pulak...

SA berharap sangat agar PKPB ni cepat tamat. Dah penat sebenarnya dengan semua ni kan. Tak tahu sampai bila la kita semua di duga dengan Covid 19. 2020 berlalu begitu sahaja tanpa ada kenangan manis pun...next month dh penghujung tahun dh...kesian kita semuantak dapat kemana-mana. Paling kesian anak-anak yang bersekolah. Tak tahu la.apa.nasib anak-anak kita yang pelajaran tergendala. Mana yang nak exam besar...macam Dania la..Tahun depan dh tingkatan 5. Risau SA bila fikirkan pembelajaran dia....

23 comments:

  1. Hazelnut Latte tu menggoda! Entah sampai bila covid-19 akan berlalu. Memang besar sungguh dugaan menghadapi musim seperti ini, semua perkara banyak tergendala.

    ReplyDelete
  2. bestnya lepak sorg2 x de org kacau..sedap aihh nmpk nsi ayam n kopi tu..x tau la bila selangor nk hbis pkp..makin banyk lak kes

    ReplyDelete
  3. tenang ja klu lepak sorg2 makan sorg2 kan.. me time is always the best

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak lepak sorang-sorang

    ReplyDelete
  5. kita pun salu aje lunch sorang, cuma ngopi skrg tu idok lagi

    ReplyDelete
  6. Ada ketika perlu lepak sorang-sorang.

    ReplyDelete
  7. Uncle suka je lepak sorang2...

    P/S: Uncle penggemar CRS... Soysause!

    ReplyDelete
  8. Saya pun suka lepak sorang-sorang sesekali lepas balik kerja. Minum kopi, tengok orang lalu-lalang. Terapi jugak tu. Sekarang pkpb, malas nak keluar sebab kena bersiap. Haha

    ReplyDelete
  9. Sesekali memang perlu berseorangan

    ReplyDelete
  10. jalan lone ranger pun ok juga tu

    ReplyDelete
  11. Lama x mkn sorg² rindunya me time mcm ni... selalunya kalau travelling baru kakmim makan sorg, shopping sorg.. best kan peduli apa org nk kata apa

    ReplyDelete
  12. Lamanya tak makan kt TCRS, rindu betul....

    ReplyDelete
  13. akak kalau ke CRS ni sure makan rojak buah dia n pai tee dia.

    ReplyDelete
  14. selalunya yang bagi card gitu je mesti ahlong.hahah

    ReplyDelete
  15. dap nya..chic rice shop. and that coffee..bestnya.
    kat area ayu ni susah la nak cari coffee shop. pagi tadi baru bebel sorang sambil drive, napa la takde coffee shop yg sedap2 dekat jalan nak gi opis tu. kalu tak, muka ni la yg jadi permanent customer...how I wish

    ReplyDelete
  16. hahahah mungkin dak tu nak berkenalan dengan akak tapi malu...sebab tu dia terus berlalu pergi 😆

    ReplyDelete
  17. Alangkah bagusnya kalau train menepati masa, tak perlu tunggu lama kan. pelik pulak ada orang tetiba bagi bizkad. Pun boleh kak biarkan je situ. Kalau makan TCRS saya suka BBQ Chicken noodles with soup walaupun signature dish dia nasi ayam :)

    ReplyDelete
  18. lama tk mkn chicken rice dh wfh ni..kalo area opis keluar mmg dkt juga

    ReplyDelete
  19. ammi setiap hari lunch sorang..kesian bila kerja sorang2 camni. tp kengkadang best juga sbb takyah nak layan perangai macam2 manusia dlm ofis

    ReplyDelete
  20. Bestnya lepak sensorang dengan secawan kopi dan sebuah novel.. memang layanlah..

    ReplyDelete
  21. ok je, saya selalu je makan sorang2, kadang2 memang nak makan sorang2 , nak keamanan seketika haha

    ReplyDelete
  22. kita no hal kak lepak sorang2.. orang2 je plik tngk ahaha..
    padahal kadang2 enjoy sbnarnyakan lepak sensoarng ni.. xdak gangguan hehe..

    ReplyDelete
  23. Lama sngat shida xmkn TCRS..nanti lah tgu Anniversary shida nk ajak husben gi aeon mkn nasi ayam tu hehee :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah