Friday, May 12, 2017

20th Anniversary Celebration & Grand Opening Of Funtasia Restaurant Hotel Bangi- Putrajaya

Hi korang..
Bersempena dengan ulangtahun ke 20 Hotel Bangi Putrajaya dan pembukaan Fantasi Resturan mereka secara rasmi pada 1 May yang lepas..SA berpeluang menghadirkan diri memeriahkan sesi food review Buffet Ramadhan. Apa yang ingin SA nyatakan adalah kerja keras semua kakitangan yang terlibat bagi menjayakan majlis ini adalah sangat berbaloi apabila mendapat sambutan dan kunjungan ramai tetamu jemputan especially pihak Blogger..sambutan ulangtahun sangat meriah dengan pelbagai aktiviti dan hiburan. Tak sangka..diam x diam rupanya dah 20 tahun usia Hotel Bangi- Putrajaya beroperasi..bukan jangka masa yang pendek..Tahniah dari SA kepada Hotel Bangi- Putrajaya..

Jom ikut SA ronda tengok gambar sepanjang SA di sana...


Kreatif kan..Ferris Wheel yang diletakkan di ointu masuk restauran dengan pelbagai hidabgan dessert dlm tu dan berputar perlahan..menarik kan


Konsep yang di ketengahkan di Funtasia Restauran adalah santai seolah-olah kita berada ni funfair tau...section demi section disediakan untuk pelbagai jenis hidangan yang disukai oleh pelanggan..banyak betul makanan yang sedap dan membuka selera

Bread pudding


Kuih2 tradisional

Antara chef yg terlibat




Pasta Station


Ada clown untuk kanak- kanak juga tau hari tu..SA rasa untuk grand opening aje..untuk Ramadhan nanti mungkin tak ada.

Bawah ni plak antara makanan yang sempat SA rasa tempohari...memang x dinafikan hasil tangan chef-chef yang terlibat sangat sedap dan memenuhi citarasa semua..

Mee kari yang sedap..kuah pun pekat..


Aglio olio


Pizza


Band yang dijemput untuk menghiburkan tetamu


Japanese Cuisine

















Menarik kan makanan semua makanan diatas...rasanya? Of course la sedap..kepelbagaian makanan sesuai dengan harga buffet.

Bersempena dengan Ramadhan yang akan tiba tidak lama lagi, retoran Fantasia turut memperknalkan Buffet Ramadhan dengan tema " Warna Warni Ramadhan". Pelbagai juadah menarik disediakan bersempena dengan Ramadhan yang bakal bermula pada 27-29 May & 22-24 June 2017. Harga berbeza mengikut tarikh dimana RM90nett dewasa & RM45 kanak2 (27-29 May&22-24Jun)  manakala RM100 nett Dewasa & RM50nett kanak2 ( 30 May - 21 Jun)

Waktu operasi:


  • Buffet Breakfast : Daily ( 6.30am- 10.30am)
  • Buffet lunch : Monday to Friday & Sunday ( 12:00 noon- 2.30pm)
  • Buffet Dinner : Monday to Sunday  ( 7.00pm- 10.00pm)
  • Buffet Hi-Tea : Saturday ( 12.00noon- 3.30pm)
  • Ala Carte Breakfast, Lunch & Dinner ( Monday to Sunday ( 6.30am- 1.00am)

Untuk sebarang maklumat lanjut:

Restaurant Funtasia Hotel Bangi- Putraya

Tempahan : 03-8210 2222

Website : www.hotelbangi- putrajaya.com

Facebook: Hotel Bangi- Putrajaya

Instagram : @hotelbangiputrajaya











8 comments:

  1. wow!menarik ni...
    tahun ni boleh cuba nie...
    susanan dan makanan dia pun nampak menarik sgt....

    ReplyDelete
  2. menyelerakan semua mknnnya kak

    ReplyDelete
  3. semua makan pun nmpk fantasi, yg pling tak tahan japanese cuisine pun ada..best ni

    ReplyDelete
  4. Sedap semua makanan kat sini kan..

    ReplyDelete
  5. sedapnye tgk makanan tu..huhu

    ReplyDelete
  6. Japanese cuisine tu nampak menarik.. boleh la cuba nanti.. :)

    ...

    ReplyDelete
  7. Nasib baru lps makan ni,klu x berkeroncong tgk gambo makanan..hehe

    ReplyDelete
  8. Funtasia ni unik sebab ianya berkonsepkan moden dan riang...mmg bila masuk je nampak roda ferris ni buat kita rasa macam kita ada kat funfair tau!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah