Friday, August 7, 2020

Luncheon With Bruno Augustus

Hi korang...

Ehem....no speculation please...okey Selasa lepas SA lunch dengan kawan sekolah SA yang kebetulan ada kat area NuSentral...hey..ini bukan Adam eh...ramai plak yang ingat SA lunch dengan Adam ke...ni kawan sekolah SA dan namanya Bruno Augustus...dia sangat kenal dengan SA cuma SA je baru nak mengenali dia semula..ye la..SA kan lost memory...so berkenalan semula la dengan dia...nanti kami semua dari group sekolah yg dh register untuk gathering a.k.a reunion akan bertemu next week kat Gunung Angsi...aihhh...macam tak percaya je SA nak Hiking ni...lama dh SA tinggalkan dunia Hiking...menyahut cabaran dan mencabar diri sendiri sebenarnya ni...ikutkan takde paksaan pun nak hiking sampia ke puncak atau tak. Depends pada keupayaan masing- masing masa tu nanti. Ye la ada yang tak buat persediaan dan ada yang dah biasa..But team kami dah sediakan precaution awal- awal. Siapa tak larat dan memang tak cukup fit boleh naik sampai level yang dah ditetapkan..sape nak teruskan boleh teruskan...

So Selasa lepas SA ngan Bruno lunch kat NuSentral. Tempat sama SA makan dengan Paris Ashiqin. Saje pilih sini sebab  cozy kan...tak ramai orang pun. Lagipun makanan dia sedap...selesa sikit nak borak dan layanan staff restoran ni pun bagus..sangat-sanagt polite.

Jom tengok SA akan dengan Bruno....


Selfie dulu....abaikan beauty camera ye...


Ni dari camera SA


lupa plak nak off bokeh...kesian muka Bruno blurr


Alaaa...lupa plak nama menu...tapi Daging Berlado


Bruno makan Daging Salai masak lomak cili api


Special thanks to Bruno...sebenarnya SA yang nak belanja..sebab dia datang area SA kan...ehhh...dia plak yang belanja...ermm gentleman sangat ni...tapi Bruno ni kelakar orangnya...kami walau baru first time jumpa ni after schooling time puluh tahun yg lepas kan, rasa macam dah kenal lama padahal baru je jumpa balik ni..takde rasa tak selesa pun...bila jumpa kawan sekolah ni...macam-macam nak cerita kan.. especially kenangan zaman sekolah...cuma yg sedihnya apa yg dia cerita memang SA dengar je la..dan membayangkan...Sebab SA x mampu nak ingat...harap SA tak demotivated lagi la...harap terus semangat and move on...nak ingat benda simple -simple pun tak mampu inikan pulak nama cikgu...

Next sape lagi yang SA jumpa dan akan jumpa?

8 comments:

  1. kelassss nama kawan SA..cam org mexico gitu. Teruskan cuba utk ingat..tengok2 gambar lama ke.

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat jumpa dgn kawan sekolah..
    hiking?waahhh..elok² tau nnt..

    ReplyDelete
  3. syok jumpa kawan2 lama yg jenis peramah ni. tak kekok rasa bila berbicara..:)

    ReplyDelete
  4. insya'ALlah kak...yang lalu biar berlalu, cipta kenangan indah untuk memori akan datang dari masa sekarang pulak..

    ReplyDelete
  5. org apa ni kak nama dia pelik.. mcm latino.. hebat kak SA good luck for hiking

    ReplyDelete
  6. Okay sangat kalau lama tak jumpa tak janggal. Biasanya macam janggal sikit bila lama tak jumpa. Selamat hiking kak. semoga berjaya sampai ke puncak. chaiyuk chaiyuk!

    ReplyDelete
  7. uuu makanannya nampak menarik hehe. Nama bruno augustus woww unik hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah