Sunday, August 16, 2020

Tambah Lemak Makan Dim Sum

Hi korang...

Bosan plak takde entry untuk Ahad kan...semalam pun SA sibuk dengan aktiviti hiking...itu SA akan publish slowly part by part...gambar ada beribu...nak pilih dulu baru boleh share...so hari ni SA nak share ngan korang SA ada beli dim sum dengan BFF SA kat Seremban ni...so pagi tadi dia dh hantar kat rumah SA..dengan sakit2 kaki SA jumpa dia kat depan rumah..hahaha..SA ngan dia dh lebih 10 tahun x jumpa..dulu sama-sama kerja..

Dim sum Cik Tom ni sebungkus beratnya 1 kg dan ada bermacam perisa..ada udang, sotong, ayam, cendawan dan seaweed..ada lagi ketam kot...campur-campur sekilo tu...


Campur-campur perisa


Sos Cili Thai


Mana ntah pengukus kecik..SA steam pakai tudung periuk je


Dah siap stim 15 minit


Sos pun sedap


Sedap..nanti bleh repeat lagi...

tgok balik dimsum ni rasa lapar plak..muahahaha...sedap sebenarnya Dim Sum Cik Ton ni...selalu SA makan kat Dolly Dimsum..memang lain la..ni kira macam Dim Sum marhaen la..hahaha...Fav SA dan Kakak Dania Dim Sum ni...so sesapa yang ada kat area Seremban boleh la cuba Dim Sum ni....bleh beli kat kawan SA tuh...

FB : Zay abdkarim
Tel : +60166859658

4 comments:

  1. sedapnya SA, dahlah comel warna warni

    ReplyDelete
  2. nampak macam sedap
    Tapi wak tak pernah makan lagi bendalah ni.

    ReplyDelete
  3. Aduh...lama dah tak menikmati dimsum yang sedap.

    ReplyDelete
  4. my fav food. dimsum ni satu tak cukup banyak tak abis pulek hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah