Tuesday, February 26, 2019

Citarasa Nostalgia Ramadan Buffet Di Summit Hotel Subang USJ

Hi korang...

Jumaat lepas SA buat julung kalinya setelah lama berehat SA menghadirkan diri ke Preview Ramadhan Buffet anjuran Summit Hotel Subang USJ. Pada tahun ini, Ramadan akan bermula awal Mei hingga awal bulan Jun. Summit Hotel Subang USJ menawarkan pembelian Early Bird Promotion sebelum 5 Mei 2019 dengan harga istimewa RM68 bersih untuk dewasa dan RM40 bersih untuk kanak-kanak.

Harga asal bufet adalah pada RM88 bersih untuk orang dewasa dan RM40 bersih untuk kanak-kanak. Bukan itu sahaja, anda akan mendapat satu makan malam percuma untuk setiap 5 baucer yang dibeli sebelum 31 Mac 2019. Maksudnya untuk setiap 5 orang yang membayar orang ke-6 akan makan secara percuma!. Di samping itu, setiap perbelanjaan sebanyak RM100 dan seterusnya dalam satu resit melayakkan peluang untuk memenangi pakej percutian di luar negara, Wow! menarik kan?

Tema Ramadhan yang dipilih tahun ini adalah"Citarasa Nostalgia", yang secara langsung diterjemahkan ke dalam Rasa Nostalgia. Oleh itu, singgahlah dengan rakan-rakan dan keluarga anda untuk menikmati masakan tradisional yang berbeza yang disediakan khas untuk anda.Promosi ini akan berlangsung dari 6 Mei 2019 hingga 2 Jun 2019 dan kami turut menyediakan Ghazal untuk hiburan, jadi jangan ketinggalan.




Diketuai oleh Ketua Chef Sakya, yang mempunyai pengalaman lebih dari 26 tahun dalam industri masakan. Kami meyakinkan anda bahawa Chef Sakya dan pasukannya akan melancarkan makanan hebat untuk anda menikmati yang merupakan 200 jenis hidangan semasa promosi ini.

Dengan hidangan bufet yang hebat yang memaparkan masakan tradisional seperti Kambing panggang, kentang lenyek dengan krim,Satay Raja Alang,Briyani Kasih Bonda, Sup Gear Box yang popular,Mee Jawa,Laksa Asam,Honey Popcorn & Yong Tau Foo. Belum lagi pembuka selera tradisional seperti kerabu dan sambal untuk membuka selera makan anda dan  makanan penutup yang lazat aneka pencuci mulut untuk mengakhiri sesi makan anda. Action station turut disediakan seperti Murtabak dan Roti Kirai, juga turut disajikan dengan masakan antarabangsa.




















Summit Hotel Subang USJ mengambil kesempatan untuk menawarkan harga bilik khas pada harga RM188 termasuk hidangan sahur mewah untuk 2 orang pada Ramadhan ini.

Untuk acara berbuka puasa secara berkumpulan dan persendirian untuk lebih daripada 50 orang, Pasukan Operasi Summit Hotel Subang USJ akan berada di sana untuk memastikan acara anda dijaga dengan baik. Oleh itu, hubungi kami untuk maklumat lanjut.

"Citarasa Nostalgia" promosi Ramadhan bukanlah musim yang boleh dilupakan kerana ia memaparkan hidangan tradisional di mana ia akan membawa kenangan indah dari masa lalu sambil meraikan bulan Ramadhan bersama keluarga anda

Untuk tempahan dan pertanyaan, sila hubungi 

Tel : +603 - 8023 3000 ext 3021

37 comments:

  1. Perghhh awalnyaa dah ada preview...
    Kita gosok-gosok perut dah ni haaa...ngeri pun ada hahahaha

    Tapi tengok kambing tu, adeiiii tak sabo plak rasanya hahahahah

    ReplyDelete
  2. pergh..makanan dia bisa buat perut ku bergelora.. kalau ada dpn mata mmg dh serbu ni..hihi..anyway..tgk gmbr pun thu sedap..:)

    ReplyDelete
  3. bestnya menu nya ni, terasa macam cptnya masa berlalu dah nak ramadhan dah kan

    ReplyDelete
  4. lagi 3 bulan nak puasa... cepatnya

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap menu-menunya SA.. harga pun berbaloi sangat kan..

    ReplyDelete
  6. sedap2 tu...dh start review buffet ramadhan..yummyyy...dessrt sagu gula melaka tu yummy

    ReplyDelete
  7. fuh..belum puasa lg tp dah terliur tgk.

    ReplyDelete
  8. menu best2 semua..sekejap sangat dah nak puasa..minggu depan dah masuk rejab.

    ReplyDelete
  9. Banyaknya menu dia kak. Sedap-sedap pula tu. Menyelerakan kita yang tengok ni.

    ReplyDelete
  10. Banyak tempat dah start pomote hidangan buffet ramadan kan..awal betul tahun ni..hehehe. tapi ok le sb diaorg nak suh kita beli awal..kalau beli lelambat nanti mahal le pulak harga..n kdg2 dah penuh. Not bad gak le hidangan kat sini..boleh le try nanti

    ReplyDelete
  11. Alahai... Dah start dah makan-makan. Nampaknya kena balance kan dengan aktiviti riadah ni.. Kalau tak, naik baliklah berat badan yang dah ideal ni.. Hahaha.. Apa-apa pun memang meliurkan! Adududududu...Nak makan laa..

    ReplyDelete
  12. Uish. Banyaknya pilihan makanann untuk bukak puasa kat hotel ni. Nampak sedap pulak tu. Boleh bawak family makan sini ni bila bukak puasa nanti.

    ReplyDelete
  13. uishhhhhh! Awalkan preview buffet ramadan tahun ni. Mesti sedap-sedap makanan tu. Tengok nama Citarasa Nostalgia pun dah tahu menu dia macamana :D Aihh, tak lama dah nak puasa ni kak :D

    ReplyDelete
  14. pilihan makanan yang banyak.Kambing tu seksi betullah SA. seronoknya sambil makan sambil layan ghazal..mau tak sedar bertambah pinggan

    ReplyDelete
  15. wahh..bestnya..siap ada promosi bilik + sahur mewah dengan harga RM188. memang berbaloi2 tu.

    ReplyDelete
  16. Lauk pauk dia menyelerakan betul. Buah cempedak tu rare. Jarang-jarang ada dalam hotel. Eh, ke buah nangka ea?

    ReplyDelete
  17. Macam biasa kalau ramadan buffet tak ada kambing golek rasa macam tak sah pulak kan. itu lah main thing yang orang nak rasa sangat tu

    ReplyDelete
  18. nampak menyelerakan semua menu ramadhan buffet ni

    ReplyDelete
  19. Awalnya Buffet Ramadhan hehehehe dah ganti ker puasa tahun lepas wakakakak gurau jer jangan marah. tapi kita suka sangat nangka madu tu hari tu beli sebijik murah sangat RM10 jer puas hati makan hehehehe..

    ReplyDelete
  20. Awal skali dah nampak kambing...adoi... mmg dugaan betul. Harga dia not bad jugak kan. Bln puasa mmg best pegi buffet dgn ahli keluarga.

    ReplyDelete
  21. Wow.. Akk dah buat preview gini kita rasa macam esok lusa dah nak puasa je kak..
    Hahaha..
    Tiba tiba rasa macam puasa dah dekat sangat.
    Teringinnya nak berbuka di hotel.
    Takde jemputan ke nanti.
    Haha

    ReplyDelete
  22. wah menariknya ... harga tu kira dah affordable, lepas tu siap buy 5 free 1 kan.

    ReplyDelete
  23. SA cakap nak diettt hahahha sedapnya semua makanan.memang tak dapat nak diet macam ni.tak sabar tunggu bulan ramadhan lagi banyak makanan kan

    ReplyDelete
  24. kalu dah pergi buffet ramadan review ni tanda-tanda bulan puasa dah tak lama lagi. tak sabarnya nak puasa.. meriah menu iftar raamdan kat summit usj ni.. semua nampak sedap

    ReplyDelete
  25. Makanan dyang dihidangkan memang menyelerakan, lebih-lebih lagi rendang, sambal udang petai dan kari kepala ikan meletop tu... layan sangat he he he

    ReplyDelete
  26. Nampk sedap2 lauk pauk yg ditawarkan. Suka dengan kambing golek tu. Tempting giler. Nanti bulan puasa bolehla try berbuka kat sini nanti

    ReplyDelete
  27. Menarik ni sis. Saya pernah makan kt sini. Makanan dia semua best-best. Sedap, nanti kalau ke kl bulan puasa nanti boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  28. Awalnya dia gi buffet ramadhan review hehhe kita belum gi lg tahun ni. Nampak meriah la food kat sini. Boleh la nnt nak ajak suami

    ReplyDelete
  29. terpandang kambing bakar seketul tuhaaa....mmg xnampk yag lain dh....menu dia sedap2 belaka...

    ReplyDelete
  30. Amboi dasyat... Dah ada Ramadan buffet review.. Huhu.. Menu tu tak menahan.. Sedapnyaaaa.. .belanja kakkkkkk

    ReplyDelete
  31. Menu semua sedap-sedap belakang terutama kambing tu.. pergghh..

    ReplyDelete
  32. geramnyaaa nengok kambing tuuuuuuuu

    ReplyDelete
  33. Tu dia.. Nampak sedap semuanyaa. .Ada macam-macam menu dia ada. .Suka tengoj deseert dia. .Aduh telan air liur.. Boleh cuba bulan puasa nati

    ReplyDelete
  34. Perggghhh akak dah food review Ramadan dah!!!! Best giler. Kena cepat siapkan kerja tertunggak ni. Nanti food review Ramadan masuk lagi lahhhhhh jenuh nak siapkan semua.

    ReplyDelete
  35. uish..semua nampak sedap!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah