Wednesday, August 12, 2020

Lunch di Waroeng Penyet NuSentral

Hi korang...

Haih letih makan ayam dah...hahahaa...hari ni SA lunch kat Waroeng Penyet NuSentral..makan ngan kawan opis sebab teringin ayam bakar, lagipun dia kerja 2 minggu je lagi lepas tu dia cuti bersalin dah..alhamdulillah murah rezeki SA..kami keluar office dan terus ke NuSentral. Beratur kejap je..dan tak nak lambat balik office so sepakat ambil menu yang sama iaitu Ayam Bakar Penyet....pas tu belasah ambil sos yang Hot...tak pernah- pernah makan lap peluh dan masing2 senyap kepedasan kejap- kejap tarik tisu...hahahaha...padan muka kepedasan...padahal ada jer kot sos yang Mild pedasnya....mengada..macam la kuat pedas sangat..tapi alhamdulillah takde masalah pun perut..takde sakit perut ke cirit birit...cuma nak cakap la...walau pedas macam mana pun sos dia memang SODAP!!!

So kita tengok gambar jer la eh...orang pun tak ramai mana...kira masih selesa la nak makan...



As usual beratur dan check in guna MySejahtera apps...


Selfie...saje guna apps Bokeh..kang nampak lak mamat ensem sebelah tu...ehhhh


Kita selfie dulu sebelum makanan sampai...eh..lupa off bokeh


Ok ni clear....kawan office SA tu nama dia Ela...2 minggu lagi nak bersalin dah...berzikir dia nak paru goreng berlado..kena buatkan jugak ni...nanti bersalin plak terus dia tak sempat makan...


Table number...


Total makan hari ni utk seorang


My all time fav ayam bakar


Kangkung goreng belacan...apooo....bau belacanjari jemari...x hilang lagi ni....


Minum air mineral je cukup


Nasi putih la as usual


Bukti guna tangan masa makan tadi...

Masa kitorang makan ni..ada satu geng chinese...makan ayam penyet...bukan ayam bakar..diorang ambil sos yang hot..pas tu sorang2 tukar sos..hehehehe...pedas berapi siap merah2 muka diorang...SA pernah makan yang ayam penyet but SA lebih suka Ayam Bakar...sedap sangat..korang should try...menu lain SA blom cuba lagi..oh ya..kangkung belacan tu pun sedap tau....recommended..korang kena cuba gak...

Cepat2 pergi tau....SA memang suggest korang makan Set Ayam Bakar...alaaaa...harga pun tak mahal mana kan...selain ayam bakar ada ayam penyet biasa, bawal goreng, udang dan macam- macam lagi...kitorang plak x perasan kalau combined order boleh dapat sup ekor free..alahai..bayar asing2 masa order tadi...sabar jer la....

Untuk Waroeng Penyet NuSentral SA bagi 5/5 Bintang...


7 comments:

  1. Banyak juga ayam berbanding nasi.

    ReplyDelete
  2. Terliur nengok ayam tu kak oi... terus lapar, besar lak tu ayamnya

    ReplyDelete
  3. sedap nampaknya tu SA. lenkali jgn ngengado nak makan yg podeh sgt yo...perut awak tu dah elok betul ke??

    ReplyDelete
  4. lama tak makan ayam penyet hehe nampak sedap juga ya nanti ke nu boleh cuba

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah