Monday, August 17, 2020

Mini Gathering Sebelum Hiking Gunung Angsi

Preparation Stadian Class Of 95' Hiking Reunion, Gunung Angsi Kuala Pilah NS

Hi korang...

Suka hiking? pernah hiking? Macam tak percaya je SA boleh terjebak ke dunia hiking ni...dengan tak fit ..dengan kurang latihan...alaaaa kemon..korang rasa SA boleh ke ni?Kalau sebelum -sebelum ni SA rasa macam kerja gila je mendaki gunung ni...tapi rasa nak mencuba kembali tu memang ada selepas lama tinggalkan...last rasanya masa zaman muda remaja dulu. SA hiking ni bukan ikut kengkawan ye...sebenarnya lebih kepada nak mulakan aktiviti yang sihat disamping merapatkan kembali silaturrahim dengan semua bekas-bekas pelajar Sek Men Tuanku Ampuan Durah khusunya batch 1995.


First gathering terus Hiking Gunung Angsi...korang hado?

Sebelum mendaki...persediaan demi persediaan telah pun dilakukan..latihan demi latihan sendiri mau ingat la kan..sendiri cover dulu..SA hanya mampu lari je atas treadmill itupun tak cukup latihan...sama gak dengan yang lain- lain...sehari sebelum mendaki kami semua berkumpul untuk collect t-shirt dan sama- sama bungkus ration untuk dibawa naik ke Gunung Angsi. 

Entry ni agak panjang...SA mulakan dengan pre hiking and briefing session dulu..Selain briefing session turut diadakan mini gathering makan- makan sampai lebam sukati mak aku la sebelum naik Gunung Angsi esoknya. Dengan borak tak hingat, makan tak hingat..seronok betul...sesekali berkumpul selepas 25 tahun memang happening sampai naik pening..Sama je rupanya perangai dari zaman sekolah sampai la dah jadi REMAJA PURBA ni...SA paling seronok walau banyak diam masa diorang throwback kisah- kisah lama...SA seronok kerana dapat mencipta kenangan baru dengan keluarga baru SA yang besar ni....giler tak seronok

Pre Hiking & Briefing Jumaat 14 August 2020



SA dan Dude...sibuk cari T-Shirt yang dah siap ada nama masing- masing


Widya


Aisyah


Riuh rendah dapur rumah Shelly dengan suara kami...kami buat dapur orang macam dapur kami sendiri..sukati je geledah..nasib tuan rumah ok


Ration yang dah siap dibungkus


Chef Azmi sedang siapkan ayam untuk di grilled...


Yummy..marinated chicken grilled waiting to sauna in oven


Roti viral...Korean Garlic Cheese Bread...sedap giler....sekali ko makan confirm addicted


Azmi ni Cikgu tau...tapi at the same time dia boleh bertukar jadi Baker..hahaha...multitasking dia ni...businessman berjaya..dah la berjaya....ensem plak tu...🙄🙄


SA dengan Shelly tuan rumah...nampaknya rumah Shelly lepas ni jadi official markas kami...


Buah Orange


Chicken grilled


Salad in the making


ni kerja Azmi la ni...leka membawang sampai hampir rentung ayam grilled dalam air fryer...


Meat ball with black pepper sauce... 


Part ni merajuk gak kami2 yang tolong sediakan..leka nyer pasal sedar2 tak sempat rasa...HABIS DAAA.....takpe la tak rezeki..next gathering tuntut balik ngan Azmi


MAKAN TIME!!!!!


Leka makan- makan...


Selfie skit...


SA dan Suhana..thanks Sue sudi singgah kejap


KEJUTAN SURPRISE BIRTHDAY UNTUK AZMI...

Part ni kelakar, memang kami cuba sedaya upaya untuk x nak bagi Azmi nampak apa yang kami cuba buat...separuh lekakan dia ajak borak dan x bagi dia bergerak sikit pun dari table..kami yang lain- lain leka ngan persiapan konon- konon takde apa- apa yang bakal berlaku...Bruno & Dude ditugaskan gantung birthday wishes kat pintu..itupun Azmi tak perasan gak lagi tuh...rasanya la kan...ke dia memang dah perasan tapi saje je kontrol macho...kan leh percaya dia tuh..hahahaha...


Semua ni mastermind...tapi sebelum plan jahat dilaksanakan la...


Bruno bab merepek bagi kat dia...masa ni prepare untuk cabutan bertuah sambil merepek as usual


masih lagi makan-makan dan makan..


Hey...cepat buat kerja la...dari awal asyik ketawa je


Apa ni...gambar goyang....


yeay...berjaya akhirnya buat surprise birthday Azmi...


Azmi pun tak sangka ada sambutan birthday in advance


acah- acah malu la tu








Comel sangat buat muka cenggitu


Thanks Ipin sudi datang walau jauh dari Melaka


Family photo..









Selesai akhirnya sesi briefing a.k.a mini gathering, semua tak sedar diri makan ni tak fikir esok nak hiking dah..takde kisah pun mengumpul lemak, tak fikir pun susah ke tidak ke esok nak hiking ni, Acara hiking keesokkan harinya, awal- awal dah bagi amanah siapa yang tukang kejut untuk prepare sarapan...part tu lagi banyak gambar dan SA akan cuba pecahkan menjadi 2 entry..

Betapa seronoknya sesekali berkumpul macam ni....meriah sangat...kemeriahan yang tak boleh di beli di mana-mana. Walau semua dah berkeluarga dan dah dewasa..tapi sikap sporting semua sangat- sangat menakjubkan...semoga persahabatan kami semua kekal selamanya hingga ke jannah...Didalam sebuah persahabatan pasti ada suka dan duka, pertengkaran pasti akan terjadi namun semua itu lah rencah kepada silaturrahim...asam garam kehidupan...Harapan SA kami smeua kekal bahagia menajdi sahabat selamanya...Shabat sejati adalah yang saling menghargai dan saling mengerti....terima kasih my new Big Family....

Jumpa lagi next entry....

19 comments:

  1. Alhamdulillah...semua nya berjalan lancar..
    saya lah Dude tu...
    hehehehehe...gelak sampai kuar air mato duk ngan Mr Bruno mars mlm tu and the next morning...
    u all are the best....

    ReplyDelete
  2. Terbaik SA. Terlepas majlis yg best ni

    ReplyDelete
  3. syoknya dapat berkumpul ramai-ramai aktiviti makan tu haruslah kalau dah berkumpul

    ReplyDelete
  4. Hi Izan,

    Terima kasih kerna mencoretkan kenangan bagi mudah kami mengimbau kembali detik yang memberi makna erti persahabatan suatu hari nanti. Kenangan terindah takkan tercipta melainkan kita yang menjadikannya dan semua itu dengan Izin Allah.

    Terdetik disiang harinya Aku PM Kak Pah. Aku mintak Lokasi rumahnya supaya apa2 plan Aku dah Draf jalan Aku dari Melaka dan nak kemana2 diarea situ. Aku mmg tak yakin dapat sampai rumah Kak Pah pada hari tu. Ianya sekadar perkongsian dengan Kak Pah je.

    Pada malam harinya Aku telah dipuja fengan si Ustad Mie ni. Mengemol2 die nak jugak suruh Aku turut hadir disebabkan banyak lagi makanan. Air tangan die lah, Shahrul bawa Satey lah. Die pujuk sampaikan Aku jadi tak karuan. Apepun ini persahabatan. Paling Aku impikan adakah Silaturahim. Ya Allah, kau selamatkanlah perjalanan Aku kesana. Alhamdulillah sampai juga dengan satu kejutan buat sahabat2 ku yang telah lama sampai.

    Tapi Aku hanya dapat meluangkan masa buat seketika demi tidak menghampakan sahabat2 ku. Kau orang tahu tak Aku rindukan kau Orang ? Namun biar hati ini saja yang dapat merasai. 1 jam saja Aku di Istana Kak Pah. Terima kasih kerna sudi menerima kehadiran ku wahai Sahabat2 ku yang Mulia. # Top Speed Highway 160kmh (jangan marah tau)

    Jam 4.15 pagi Aku mula bergerak dari Melaka. Aku jemput Izan dengan tak leh tidak sebabkan mata masuk air. Hehehehe.... kenal budak ni sangat.. apepun Aku happy walaupun penat bersengkang mata. Terus ke rumah Kak Pah, dapat juga Aku Solat Subuh disitu. Tq Kak Pah.

    Masa untuk bergerak hampir tiba. Kami berkumpul kat Jalan besar. Aku ingat ada yang tahu tempat tu. Nasiblah Aku dah biasa Konvoi jadi Marshal. Last2 orang Melaka jadi Lead Konvoi utk ke Bukit Putus (Gunung Angsi Trailhead). Kita mengimbau kembali kenangan manis bersama Selekoh maut di Bukit Putus. Seronok rasanya. Akhirnya Kami sampai tempat yang kami plan. Ramai sudah yang parking kenderaan. Rupanya meriah siut. Alhamdulillah....

    Persiapan pemanasan badan kami dah siap. Dengan bergambar lagi tu. Lalu masanya dah tiba untuk menguji tahap mental fizikal. Ternyata sahabat2 ku tetap hebat dan demi setia kawan yg utuh kami sama2 sampai ke puncaknya dengan gambar kenangan. Tengok gelagak masing2. Aku makin seronok bila ada Anak2 Sahabat2 ku juga turut serta. Dapat juga manje2kan Anak2 Sahabat2 ku. Terima kasih Ya Allah... 😭

    Sewaktu kami nak turun. Kami diuji lagi dengan satu cabaran yg agak sukar dengan rasa kaki dah semakin tidak berdaya. Alhamdulillah kami selamat kembali turun pada jam 3.30 petang.

    Apepun ini plan yang dah lama kita tinggalkan. Next Plan Aku berminat Insyaallah dengan Izin Allah...

    Tq All My Friends
    Tq Izan...
    فَرِذَنْ مُحَمَّدْ زِنْ

    عَبْدُلْ رِفِنْ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wei Ipin ko buat karangan kenko komen ni...hahahha

      Delete
    2. hahahahah kak! gigih kita baca karangan dia ni...boleh suruh dia buat blog..ahahahahhaha

      Delete
  5. Aku dah pesan kn kt dapur jgn berborak..masing2 berborakkkkkkk je last2 ayam aku hangus.....nasib la korang mkn ayam hangus..hehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan kau ke lead geng membawang kat dapur hahahhaa

      Delete
  6. Place to be remembered till Armageddon 😂. Hiking for the 1st time throughout 42 years of my life, profoundly grateful for the continuous support and commitment shown by all. Love uolsss 😍. Can't wait for the next event, Bukit Batu Putih, PD. 🤗

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...next will make sure more happening friend....

      Delete
  7. Eeeee sorry aku lambat join mlm tu.. Pape pon preparation mlm tu 5 bintang kakak kasik

    ReplyDelete
  8. wah..happening.nya..suka tau majlis macm ni..:)

    ReplyDelete
  9. Nampak Shieda jugak tu
    Wah! SA dah join ex-stadian gittewww... lepas ni boleh join boling alumni pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure Mrs A and tak sangka u pun ex stadian...cant wait to see you next event...

      Delete
  10. uishhh makanan nyaa sesedap yaa. terliur sgt rasa hehe. best best siap gathering

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah