Friday, August 7, 2020

Ragam SA Waktu Rehat Di Office

Hi korang...

Pernah buat perangai macam SA? snap gambar banyak- banyak...pastu tak tau nak buat apa..gambar yang nampak cantik dan sesnonoh biasanya post kat Story FB atau Whatsaap. So sure korang nak tengok sisi lain SA kan...hahaha....bila sensorang time rehat memang bosan la adakala. Malas nak keluar sebab panas..pas tu takde keperluan pun nak keluar time rehat. Kalau ada benda nak cari tu baru keluar...kalau tak lepak kat markas kitorang borak dan lepak membawang..biasanya SA akan dengar lagu kat youtube, buka citer Korea ke..dan paling best dan selalu SA buat adalah Tido...hehehe...memang sekejapan je la lena..sejuk ekon kan...

Masa SA duk belek-belek gambar kat handphone...rasa macam alaaa.boringnya..x tau nak buat apa ngan gambar banyak2 ni..separuh dah delete dah...tinggal separuh lagi..gambar cantik-cantik ( cantik ke?😏) SA dh transfer dalam laptop...tetiba datang idea nak edit 6 keping gambar ni...dh itu la jadinya..nak buat lebih2 tak pandai..haha...







Gambar last tu bukan lakonan ye...itu mmg betul2 lelap lepas snap gambar tu...memang SA letih sangat la tu sebab dh 2 hari dah pi opis pagi-pagi ada ada kerja...tengahari SAnmmg x makan sebab SA dh sarapan pukul 10am dan biasa amik sarapan berat...so kenyang sampai petang..adakala malam x makan pun..malas nak masak dan malas nak makan..kalau lapar sangat SA makan  je buah atau minum je air kosong...
Lagipun SA buat diet IF...so wakti makan SA paling last adalah pukul 7pm..lepas tu takde makanan dh...stop makan sampai pukul 10 pagi esoknya...itulah tiap-tiap hari yang SA buat....lepas ni SA akan cuba buat entry personal lifestyle banyak skit...maybe buat Ootd pi opis ke kan..SA punya entry base on apa yang korang suka dan selesa ..

See ya next entry...😘😘

7 comments:

  1. kalau kena aircond memang sekejap je lelap. Bagus la tidur time rehat.saya dulu masa kerja, rasa rugi sangat keluar makan waktu lunch tu. Baik saya tido. hahah.

    Bila bangun rasa segar je walaupun tido 20 minit je pun.

    Orang lain masuk je kerja lepas lunch semua mata rabak sebab mengantuk. saya rilek je buat kerja haha..

    Tu la..siapa suruh makan time lunch.baik tido je..

    ReplyDelete
  2. kalau dok dalam ekon skjap jer blh terlena tambah2 klu dok sorang2 plk..:)

    ReplyDelete
  3. waktu rehat kalau tak keluar makan memang boleh terlelap dibuatnya bila dah penat.

    ReplyDelete
  4. ehehe kalo saya pun mesti akan tidur kalo ada chance..
    lagi2 kalo tempat ada aircond lagi lajuuu terlelap..

    ReplyDelete
  5. ok nak buat IF macam tu gak, stop makan 7 malam, kul 10 esok baru start makan balik..

    ReplyDelete
  6. Cantiknya SA :) ika kala dekat ofis kalau rehat ccuri baca buku hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah