Sunday, August 30, 2020

Trip JJCM Muar

Cuti panjang....mulanya nak pi Genting sorang-sorang...pas tu adik plak call ajak pi umah adik lelaki kat Muar ..so ubah plan pergi Muar la..so..hari ni hari ke 2 kami di Muar...takde specific agenda pun kat Muar..cuma lepak-lepak dan makan-makan je...bagi anak-anak seronok mandi kolam je .

SA gerak ke Muar petang Sabtu..merasa la jammed sekejap tapi perjalanan kami smooth je ..kereta arah ke Johor je la banyak...SA x drive pun...dan takkan drive la..haha....kena masuk kelas driving semula la nanti...bagi fresh kan balik..x habis -habis penakutnya....

Sorry la gambar tu tunggang langgang..masa masukkan tadi betul.dah susunan..haha...


Dania as usual masuk je kereta memang akan lelap...


Ayam bakar


sayur bendi celur


Sambal belacan


sampai-sampai dh sedia dh kolam ni menanti anak-anak


Sarapan pagi..popia sira sedap


adik beli petai


pisang cavendish


Bihun goreng


menyicah mangga pauh


Rendang udang harimau untuk lunch


Karing daging rahsia...kenapa rahsia? biarlah rahsia...hahahaa


tudiaaa...bukan budak2 je suka...mak budak pun teruja


SA belanja satay...ok la not bad


Kuah kacang dan condiment lain


satay ayam dia kering skit

Duduk sini makan je...hajat hati nak pi jalan-jalan tapi jalan jammed sebab lupa ambang merdeka kan..nak rasanya pi Tanjung Emas tempat viral banyak lampu2 tu..adik cakap kereta x leh masuk..kena jalan kaki masuk dalam tu...pas tu malas la...lepak je la kat umah..join budak-budak ru mandi kolam..hahaha..macam dugong masuk air rasanya....

Esok balik Seremban semula....harap2 area Sungai Mati tu ada jual Kupang segar...terasa nak beli Kupang plak...

6 comments:

  1. Apapun, lapangkan dada tenangkan hati. Janji percutian yg membawa kenangan dan silaturahim amatlah dijaga.

    ReplyDelete
  2. wah..bestnya JJCM..selamat bercuti kak..:)

    ReplyDelete
  3. Meriah betul menunya.
    Orang muo biasanya satay buat sarapan.

    ReplyDelete
  4. Bestnya bercuti SA :) Seronok tgk. terliur tgk menu ayam tu.

    ReplyDelete
  5. semalam ke muar jugak tapi singgah makan mee bandung central aje...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah