Thursday, August 13, 2020

Lepak Dan Makan Sorang- Sorang Perkara Biasa Bagi SA

Hi korang...

Lately ni waktu petang memang makan sensorang..ye la kawan- kawan semua dah balik kan..SA plak memang hari- hari balik lambat...so makan atau lepak sorang- sorang la kat mana- mana sebelum balik rumah sewa..ada org x leh nak makan sebab sorang dan rasa lonely kan..tetap nak kena berteman.....me? i'm just ok coz almost 12 years working in KL I've been being lonely all the time..ada je yang cakap pity you SA..alahai..nak kesian kenapa...benda dah biasa buat sejak single 15 tahun ni...Why so sad?...relax la...i'm ok la...dah biasa dah...lagi senang nak buat pilihan dan keputusan makan kat mana..x kan selamanya nak makan berteman..kan? mengada la kalau itupun x biasa serta tak pandai independent...

This is what i'm looking yesterday... Clear soup Tomyam seafood and omelette...ice lemon tea too....ni kisah semalam...SA makan kat Glomac area TTDI..tak ingat la nama kedai...tapi apa yang SA idamkan dapat kat sini...


Clear soup tomyam seafood


Telur dadar


Nasi tu SA makan half je...besar portion


Selfie sekeping...sensorang....


Ice Lemon Tea

Pernah la orang cakap SA ni LOOSER sebab selalu sensorang...anti social la apa la...SA tak kisah pun apa orang nak cakap pasal SA asalkan orang tu tak menyusahkan hidup SA. SA selesa macam ni dan kekal macam ni.. Lagipun kawan- kawan kat KL ni semua dah berkeluarga...takkan la diorang nak lepak- lepak ngan SA yang bujang ni kan..so malas nak amik serius apa orang kata..so SA ok je..dah biasa macam ni bertahun - tahun dah....alah..SA gemuk pun sensorang kan..xde gemuk berjemaah kalau ajak org lain makan kan...hahahaha.....

See you all next entry....


18 comments:

  1. Seorang pun takper asalkan bahagia.
    kalau dekat boleh la kita temankan.

    ReplyDelete
  2. Masa kinah kerja dulu pun makan sorang2 je bila officemate off. Pedulikan apa orang kata, kita bukan kacau orang huhu.

    ReplyDelete
  3. Hhahaha.. Pedulik kan ja kak.. Apadehal... Kita pun ok ja mkan sorg2 xdak hal... Tpi skrg sejak2 wahm ni.. Mana2 angkut la dua org kenits ni jdu teman mama depa

    ReplyDelete
  4. Dana dulu nk beeteman gk tp sejak dah takde bff kt opis ni, tgri kene urus aiyan memang sorang2 je... takde apa hal lah, janji kenyang hahahha

    ReplyDelete
  5. Dana dulu nk beeteman gk tp sejak dah takde bff kt opis ni, tgri kene urus aiyan memang sorang2 je... takde apa hal lah, janji kenyang hahahha

    ReplyDelete
  6. Saya boleh sahaja makan seorang. Sebenarnya lagi suka sebab boleh makan selama mana boleh.

    ReplyDelete
  7. Duk sensorang ni best jugak tau, hanya yang dah biasa je tau

    ReplyDelete
  8. Kan..rasa okey je makan sorang..lebih menenangkan..ada masa perlu masa tuk diri sensorang..😍😍😍

    ReplyDelete
  9. Wak makan bekal kat kebun pun sorang2.

    ReplyDelete
  10. Tak jadi masalah pun kalau berseorangan. Yg cemburu je tu sbb tak dapat nak lonely macam Kak SA.. Hehe..

    ReplyDelete
  11. saya masa bujang memang makan sorang2 sebab tempat kerja tu nak keluar makan kena gilir2. lama2 jadi biasa makan sorang2. Bila makan berteman jadi tak selesa pulak. Duduk rumah sewa pun , memang dalam bilik sorang2, jadi makan sorang2 jugak.

    Apa pun saya selesa makan sorang2..Hahah

    ReplyDelete
  12. Dulu acu pun macam tu.. tapi ni dah lama tak keluar makan sorang2.. selalu ada je kawan yang nak teman kan

    ReplyDelete
  13. ammi pun selalu makan sorang..berkeyakinan tinggi kita ni huhu

    ReplyDelete
  14. Samalah kita, kak. Kadang-kadang saya bungkus je dan makan sendiri kat rumah. Makan dengan kawan-kawan selalunya lepas habis kelas je.

    ReplyDelete
  15. Sama la..orang introvert macam saya mmg tak kisah makan sorang, jalan sorang, shopping sorang... hihihi

    ReplyDelete
  16. takpe SA makan sorang tak pening kepala nak melayan kerenah huuu. kdg pening woo makan ramai

    ReplyDelete
  17. Mkn sorg2 best...blh jadi me time untuk kita

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah