Sunday, August 30, 2020

Mama Bonding Shopping Kasut Hiking

Hi korang...

Alahai...dah lambat baru nak up citer semalam...hari ni SA sibuk betul macam biasa...sibuk giler...biasa la hari Isnin kan...memang SA sibuk betul, dengan task blogging dan task group Reunion sekolah...tu la sibuk nak aktif semula kan...tapi seronok gak sesekali reunion, gathering ngan ex schoolmate same batch ni..ada orang tak suka kan..tapi SA suka je...so..semalam SA as usual dengan my darling Dania keluar dari kul 11am sampai ke petang...saje nak berbonding sesama. Dari hari tu nak dating ngan dia..ada je halangan. So mingu ni katanya dia exam so SA bawak dia keluar semalam amik mood. Kebetulan SA memang nak cari barang untuk hiking dan ada hadiah untuk sessi tukar- tukar hadiah nanti. SA sponsor hadiah untuk budak- budak...at least sumthing kan....Tak sabar rasanya nak jumpa kawan- kawan yang dah puluh tahun tak jumpa. Walau SA masih belum dapat kenal diorang tapi takpe..benda lama usah dikenang...so kita cipta memory baru...semoga yang indah- indah jer dengan diorang Sabtu ni. 


So semalam sampai aje di Seremban Getaway, wow...apesal macam happening je tempat ni...macam ramai je orang lepak kat area ni. Parking semua penuh..nasib SA mintak abah SA hantarkan. Siyes jadi happening giler tempat tu padahal kedai-kedai pun biasa- biasa je...Ada Family Mart, Cibiuk dan beberapa kedai lain. Maybe SA tak tau kot...sebelum- sebelum ni memang ramai je lepak sini. Ye la SA bukan jenis lepak- lepak ni. Sesampai je kat situ kami berdua terus ke Sport Direct, tudiaa....beratur panjang giler..so SA amik kelutusan lepak kat salah sebuah restaurant yang ada kat situ...so kakak Dania..jom lepak Raccasia Thai Cafe...tapi bertuah tu x nak makan...nak minum je...so mama dia yang cute 😅😅 ni la kena makan...


Curi2 amik gambar mama..ingat mama tak nampak...sebelum dia amik gambar mama...mama awak amik gambar awak dulu...haha


Gambar ni dia dah delete ( tapi mama bijak restore semula), sebab tak menepati piawaian dia...x cantik katanya tak tahu la apa yang cantik ikut selera dia...


Yang ni pun dia delete...ermm...x paham la...kan cantik ni...


Mama selfie...kat sini selagi makanan blom sampai jangan ngade2 nak buka face mask...


Menunggu la kami...selfie dulu...dan tak lama pun tunggu


Tom yam seafood, mama salah pilih sebab dalam gambar macam clear soup tomyam tu...rupanya tomyam goong


Air mama, lemon honey panas


Nasi seciput je...tapi bleh makan utk 2 orang


Coconut apa ntah nama...but sedap la...kaya rasa cocunut


Coconut crump ke apa ntah namanya...


Selfie lagi...


Dan lagi...


Muka happy bila dah kenyang


Dia ni pun sama...

Dah lepak kat Racassia Thai Cafe tu terus pi Sport Direct semula..laucky orang tak ramai dah but still kena beratur dulu...tak jumpa yang berkenan di hati..i was looking for HI Tech brand..tak banyak pilihan kat situ..ada pun sedikit berat for me...nak hiking kena kasut yang ringan skit kan...erm...terus buat keputusan cari kat AEON Seremban 2.


jenama apa ntah ni...lupa RM200


Hi Tec..RM189


Brand Karrimor RM189, x beli sebab rasa berat for me..


Sampai- sampai je AEON selfie dulu...nasib la anak beranak suka selfie


Besar dah anak mama..dah bleh harap keluarkan duit kat ATM...


Shopping...bukan utk Dania je, untuk Atuk dan Uwan jugak


Dah settle beli barang- barang...teman dia makan plak...Vietnam Pho...nampak sedap plak...


Condiment Vietnam Pho tapi dia tak makan...


Ice lemon tea for Dania dan Tembikai Laici for mama


Mee goreng mamak seafood..hahaha...adeh..makan lagi...


Selfie jap sblom makan


Focus betul dia ni makan...


Tadaaaa...at last beli brand Power kat Bata..murah RM89 je...bleh guna untuk hiking dan running...


Lepas tu masuk plak supermarket beli barang- barang keperluan rumah sikit dan beli kimchi..anak dara tu tetiba teringin nak makan kimchi...kasut dah dapat, beli pouch bag dan bag sandang kat AEON dan decided untuk balik...call grab dan balik. Pukul 5pm baru sampai rumah...settle bonding semalam...sesekali...as long as Dania happy kira ok la tu...sekarang tgh kes covid19 naik semula kan..SA memang cadang nak bonding travel backpack dengan Dania. Maybe next week kot tapi tak tau lagi la..tgok kes Covid-19 ni macam mana...kalau tak pun awal bula 9 kot...nak travel dengan dia...lama dah kami tak bonding travel berdua..selalu layan KL je kan...even KL pun banyak tempat tak explore lagi...maybe nak travel 3D2N ngan dia nanti...semoga segala berjalan lancar...

15 comments:

  1. Lepas ni bolehlah merunningkan diri dengan kasut baru

    ReplyDelete
  2. Dah besaar dah dia..Dulu masa memula baca blog ni Dania kecik lagi. Sekarang memang dah lain sangat..Dulu comel sekarang cantik.. Mata dia yang mahal tu..Hahah

    ReplyDelete
  3. Lawa anak dara SA.. nak pergi hiking mana tu?

    ReplyDelete
  4. hati2 bila hiking....


    www.oohsenyum.com

    ReplyDelete
  5. Da besaq da ank dara akak... Lembut ja muja dia.. Cantikk mcm mama dia❤️

    ReplyDelete
  6. Lawa sungguh anak dara SA, manis ja senyum suka tengok.

    ReplyDelete
  7. anak da macam kawan..besar dah..wahh bata pon jual kasut hiking yea..baru tau

    ReplyDelete
  8. Lamanya tak pi Seremban since pindah Nilai. Happy hiking kak. Nanti try naik Bukit Melati kat Nilai lak. Easy breezy je track dia

    ReplyDelete
  9. Running dan hiking.Terbaik punya kasut.Jimat.

    ReplyDelete
  10. syoknya keluar jalan2..saya teringin jugak nak keluar macam ni, rasa release stress..skang keluar banyak gi food review aje, beza kan dengan keluar jalan2 sendiri..huhuhu

    ReplyDelete
  11. Besar panjang dah anak mama ye.. cantik dia ;)

    ReplyDelete
  12. Dah macam dengan kawan je...hehe

    ReplyDelete
  13. Sweetnya anak dara...dah boleh dibuat teman membawang dh

    ReplyDelete
  14. wuuu lawa kasut hiking SA :) hehe. Dania dgn SA dah mcm member dh hee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah