Thursday, April 26, 2018

Apabila Dua Beranak Selfie...

Hi korang...

Seronok bila ada anak dara pas tu korang bleh share apa je aktiviti ngan dia..macam SA ngan Dania..kitorang bleh share apa je..share novel, share baju, share mekap..dan share minat kami yang sama iaitu bergambar..anak dara SA ni dia ada perangai bila amik gambar nak nampak buruk je..tak suka nak nampak cun ke..ready pose ke dia tak suka..tak macam mama dia..pada dia kalau candid tu la yang cantik..dan SA la yang selalu jadi mangsa candid dia..
SA kan sebelum ni guna handphone Xiaomi Redmi..pas tu kan handphone buat perangai kan..lepas SA beli handphone baru kan..tetiba eh...handphone lama tu elok plak...ermmm...SA kan memang suka handphone lama tu sebab camera dia cantik dan ada bokeh gak..so dari guna 2 handphone SA bagi la Dania pakai handphone tu..suka la dia..dia leh amik gambar dah..handphone lama dia camera plak problem kan..so selama ni dia guna handphone mama je..so mama bagi la handphone lama tu kat dia..seronok la dia bergambar..

Jom la tengok kami pose....


pose ni dia tak suka..sebab ini ready pose..


Tengah tunggu timer..dia leh tergelak...


Puas control..


Mak aiii...besarnya lengan mama ko nak oiii


Gambar ni guna hp lama...setting biasa takde bokeh


Setting fake dengan Bokeh

Sebenarnya banyak je gambar kami berdua...

Share yang ni je la dulu..hehehe...SA tengah cari album lama gambar- gambar dia dari amsa dia kecik2..ntah mana perginya album tu semua...maklumlah zaman tu belum ada lagi camera digital atau smart phone..so gambar jenis yang negative film dan kalau nak simpan kena la cuci kan..nostalgia sangat masa tu..kamera SA yang jenis letak film tu pun ada lagi..nanti nak beli battery pas tu nak buat keja giler la..hahahaha....seronok ke anak dara dah besar ni?
Seronok la..ada kawan nak kemana- mana..Dania ni walau umur baru 14 tahun..tapi fikiran dia dah matang macam dewasa..kadang kalau SA ada benda nak share dia bagi la pendapat dia..macam tu jugak SA selalu bagi pendapat SA...tak susah pun besarkan Dania..memang dari kecik tak pernah bagi masalah pun...cuma dia tak membesar macam kanak- kanak lain..dia takde complete family..jumpa ayah dia pun setahun sekali..itupun kalau ayah dia ingat nak tengok dia la..apapun..harapan SA agar Dania membesar menjadi anak yang baik, berjaya dunia akhirat dan tak lupakan SA sebagai ibunya...tetiba ada yang kupas bawang...pedih mata...selagi mama hidup..mama akan pastikan awak menjadi manusia yang berjaya...amin...

18 comments:

  1. seronok bila ada anak perempuan kan, semuga anak kamu berjaya dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  2. bestnyer ada anak perempuan...boleh kongsi hobi sama2 kan...kita tak merasa anak girl hehe...tunggu cucu jela nanti...

    ReplyDelete
  3. seronoknya anak beranak minat yg sama..ada bokeh lagi lah best kan

    ReplyDelete
  4. Best bila ada anak dara yang dah boleh jadi kawan berbual dan berkongsi cerita kan SA?
    Kak zi ada 2 org ni...mcm2 cerita boleh sembang bila semua ada di rumah.

    ReplyDelete
  5. seronok kalau ada anak yang mempunyai minat yang sama

    ReplyDelete
  6. Amboiii sakannya berselfie ya. Zaman sekarang mmg senang nak save gambar utk kenangan sebabnya teknologi makin maju. Kalau zaman dulu kita guna kamera filem tu. Gambar dari filem tu jelah kenangan zaman kecik2 yg ada utk ditatap sekarang nie. Kalau hilang filem tu, hilanglah semuanya.

    ReplyDelete
  7. Untung Kak SA ada anak dara dah makin membesar...
    Saya doakan Kak SA dan Dania happy selalu....

    ReplyDelete
  8. Kemain lagi anak beranak nih berselfie

    ReplyDelete
  9. seronok tengok SA dengan Dania. jadi kawan, kemana semua bersama. Untung Dania ada Mama yang loving dan cantik macam SA ni :)

    ReplyDelete
  10. kemana lah tumpahnya kuah klu tak ke nasi kan kak....
    udah omak nya minat selfie n bergambar msti dania pun sama jgk hehehhe...
    mmg kamera lama nmpak lg cun gambonya lah kak....

    ReplyDelete
  11. bonding time lebih meriah dengan hp zaman sekarang hehe

    ReplyDelete
  12. kak.. bukukan kat photobook kak.. cantik dan boleh jadi kenangan untuk cucu lak ke nanti.. opss hihi

    ReplyDelete
  13. Aamiin ya rabb.. Seronok kan anak dara dah besar, macam Kak Sue juga nie ha. Macam kawan dengan anak dara Kak Sue si Kakak. Tak tau lah kalau Kakak sambung belajar nanti sunyi la Ibu.. huhuhu..

    ReplyDelete
  14. so sweet. macam kembar la kak

    ReplyDelete
  15. Masa yang ada dipergunakan sebaiknya. Bayangkan bila anak dah belajar jauh.. alahai.. mesti sunyi masa tu nanti.

    ReplyDelete
  16. Dah bukan macam anak ngan mama.. Tapi macam adik-beradik je tengok. Memang sweet sangat. Semoga bahagia till jannah.

    ReplyDelete
  17. Comel sangan sis dengan anak dara ini..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah