Saturday, April 7, 2018

Makeover Rambut Di Magica Saloon Galaxy Mall Ampang

Hi korang..

Lama dh SA tak manjakan diri dan tak makeover rambut macam selalu...hampir setahun SA tak potong rambut dan naik rimas sebab dah panjangkan..so hari ni SA habiskan masa seharian makeover rambut..tak buat apa pun just gunting, relaxing dan treatment je..Potong pun masih melepasi bahu..tak nak terlampau pendek..nanti nampak SA berisi plak..hehehe....

SA decided nak makeovsr rambut selepas perasan dh banyak rambut rosak dan kutikel pecah di hujung..sibuk sangat sampai takde masa langsung nak uruskan rambut..dulu 2 bulan sekali mesti pergi trim rambut dan buat treatment..sekarang je..kalau ada masa baru pergi..ni rambut dah macam pontianak hilang laki..terus buat keputusan dan cari balik hairstylist yang SA suka tu..buat appointment dan pergi terus..tak nak tangguh2 dh..


Sebelum makeover..


ni la Stylist SA...Aida..


Ubat pertama atas kepala dah...


Gambar dari atas


untuk ubat je SA kena pakai 40 min


Bokeh ni menipu la..tetiba muka jadi ploles..haha..


masa ni tengah iron untuk ubat pertama tadi
lepas tu ulang letak ubat kali ke 2 dan treatment lagi..


Then iron semula..dah hampir nak siap


tadaaa...dah siap dh....


Siap akhirnya lepas 3 jam lebih menunggu..Aida kalau buat sesuatu kerja memang teliti..dia takde main hentam aje sebab dia tau tanggungjawab dia besar especially nak cantikkan customer dia..sebab tu SA nak tangan dia je yang belai kepala SA ni..dia tau apa yang SA nak  dan hasilnya tip top...Korang yang berdekatan dengan Galaxy Mall Ampang..boleh la terjah Magica Saloon dan cari Aida...SA memang rekomen korang pi sini...gerenti puas hati...pendek sangat ke rambut SA? okey la ni kan..rambut SA jenis cepat panjang...so tak yah risau sangat kalau potong agak pendek..style SA macam biasa kena pilihan SA Layered..cuma kali ni buat Fringe sikit...

Korang kalau nak cuba hasil tangan ajaib Aida..boleh terjah
G47, Kompleks Galaxy Ampang
Jalan Dagang 5
Taman Dagang
6800 Ampang
Selangor
Tel : +60109337206 Aida..




19 comments:

  1. Rambut baru akak nih buat akak nampak cantik dan muda tau. Memang kemas dan teliti hasil kerja Aida tuh ye

    ReplyDelete
  2. Lama x melawat salun rambut..kita sama, SA rambut cpt pnjg. So kalau potong pendek, x risau...

    ReplyDelete
  3. wah bestnya pergi salun..syokknya...cantik rambut sa

    ReplyDelete
  4. Dulu masa duk KL ada la juga 2/3 kali pergi sana buat rambut. Bestnyaa rindu pula nak pergi sana

    ReplyDelete
  5. Cantiknye style rambut baru SA, betul cakap Mimi SA nampak lebih muda he he he

    ReplyDelete
  6. wah bestnya buat treatment rambut. kita pun da lama gila tak wat treatment rmbut.kita pling suka wat scalp treatment. sejuk je kepala nanti rasa

    ReplyDelete
  7. waduh... 3 jam ye SA, klu dana siap tertido2 bagai agaknya hahahha...
    ingat SA tukar style ikal2 mayang rambut tu ke camne heheheh...

    ReplyDelete
  8. wahhh dah tukar hairstyle! Best kan kalau jumpa orang yang faham apa kita nak

    ReplyDelete
  9. kalau dulu zaman belia remaja,wajib buat layer kan...hehehehe...

    ReplyDelete
  10. Dulu rajin layan rambut, la ni dah kurang malah sampai satu tahap takde masa untuk treatment rambut.. huhuhu..
    SA nampak lawa dengan new hair.. cantik.. ;)

    ReplyDelete
  11. wahhh best g makeover rambut...

    ReplyDelete
  12. Lma tak p saloon. Tunggu sponsor dr cik abg hihi

    ReplyDelete
  13. New hair cut nampak lebih fresh, aummm gitu :D

    ReplyDelete
  14. patut nampak lain rupanya kak sa dah potong rambut. nampak muda lah kak dengan rambut baru

    ReplyDelete
  15. Wewit, makin cun lah kak. Nampak muda lagi.

    ReplyDelete
  16. cantiklah SA dengan rambut baru. nampak makin muda hehe

    ReplyDelete
  17. ika jarang gi salon. hee lawa rambut SA :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah