Monday, April 23, 2018

Min'z Sambal Hitam Pahang Homemade Tersedap SA pernah Rasa...

Assalamualaikum...

Hi korang....Monday Blues ke? Rilex...rilex....tak bagus untuk kesihatan kalau Monday Blues...SA hari ni okey jer..cuma agak letih kurang rehat 2 hari cuti weekend ni...pepagi subuh plak dah gerak balik KL kan..

So hari ni SA nak shared tentang keenakkan Sambal Hitam Pahang keluaran MINionlicious Enterprise ni...owner dia merupakan rakan blogger SA gak..asyik nampak je post dia lalu lalang kat IG kan..terus la terpanggil nak mencuba..bukan masalah nak tau sedap ke tak sedap..masalah dah terliur sangat..sebelum ni ada gak cuba sambal hitam pahang yang lain. Tapi tak berapa kena dengan tekak SA. Kira belum lah ada yang buat SA betul- betul teruja...tak macam Sambal Hitam yang ni..SA suka...dan paling kelakar SA dengan tak menyempat nak rasa..selamba ambil sesudu terus ngap masuk mulut...masa tu tak tau nak cakap...telinga terus panas sebab its really spicy...hahaha...SEDAP!!!itu je yang SA boleh cakap...cukup segala rasanya..dengan isi ikan talang jeruk yang ada dalam sambal hitam tu haihhhh...SA x makan dengan nasi..tapi makan dengan roti wholemeal masa tu..nanti nak cheating diet nasi la...nak makan ngan nasi panas plak...sure lagi sedap..


Background kuning sama ngan label pada botol..sebab cat dalam rumah memang kuning..


Memang sedap dan tak dinafikan lagi...


Buat SA tak sabar la nak makan lagi...

SA dah rasa...

SA memang recommend pada korang yang sama macam SA pecinta sambal.. boleh makna dengan nasi panas, nasi goreng dan roti..alaa...korang buat cekodok pun bleh cicah dengan sambal hitam pahang ni..hehehe...lagipun elok beli sebagai pembuka selera ketika bersahur nanti..tak lama lagi je nak puasa kan...SA pun bercadang nak repeat lagi ni...nak letak kat rumah sewa sebotol..kat rumah Seremban sebotol..senang...

Kat mana nak beli?



Whatsaap : 014-6667772

Selamat Mencuba!!!

36 comments:

  1. Makan dengan nasi panas sedap nih kak..nanti nak order jugak lah

    ReplyDelete
  2. Omg. Saya pun dah rasa yang ni. Memang tak mengecewakan! Sedap makan dengan nasi, apa jua lauk pun. Berbaloi-baloi pula tu. Mesti cuba!

    ReplyDelete
  3. Nak puasa ni boleh lah try beli. Buat jadi stok sahur dan berbuka. Salah satu pembuka selera yang berkesan. Husband ana pun pencinta sambal hitam ni.

    ReplyDelete
  4. sambal hitam buat dia makan masa..tapi kalau beli mmg sedap..takkan menyesal sebab susah cari yang sedap skrg ni

    ReplyDelete
  5. Okay... Nampak gayanya kenalah LeYa mencuba jugak ni.. Dah Kak SA dah try.. Adeh! Saje taw...

    ReplyDelete
  6. Sambal hitam bila makan dengan nasi memang sedap tak trkata. Boleh cuba ni nanti. Yang paling penting halal. Huhuhu. Terima kasih atas info. :)

    ReplyDelete
  7. Alamak sedapnya terliur tengok time tengah puasa ni haha. Benda wajib yang harus dimiliki untuk bulan ramadhan yang bakal menjelma ni. Senang nak buat makan sahur!

    ReplyDelete
  8. Tak pernah pula rasa sambal hitam ni. Kalau packaging cantik macam ni sesuai nak bawa ke luar negara. Makan pula dengan nasi panas....perghhh tak pandang dah kanan kiri ni...

    ReplyDelete
  9. I want to buy 1 to try it out. The sambal looks delicious and good to eat with rice.

    ReplyDelete
  10. Kak SA sedap pedas tuu...macam tertarik pulak, ni nak bulan puasa buat teman makan dengan nasi panas ni sedap juga

    ReplyDelete
  11. sedap ni..sekali rasa, terus jadi feveret...

    ReplyDelete
  12. Fren juga dgn cik min.
    Hadoi. Inviting sungguh la.
    Umah aida ni wajib ada sambal.
    Yg ni makan dgn nasi panas. Kicap skit. Telor mata kerbau ke, ikan goreng ke... Wow!
    Utk sahur elok simpan stok ni kan.

    ReplyDelete
  13. akk pun dh yang dengan ikan masin tu.mmg sedap makan dengan nasi panas2

    ReplyDelete
  14. tak pernah try sambal hitam. nampak mcm sedap. #peminatsambal

    ReplyDelete
  15. dah cuba jgk sambal hitam ni...makan dengan nasi kosong pun jalan jer...menyelerakan

    ReplyDelete
  16. hmmm.. ikan talang tu ikan bilis ke SA?
    hehehe... biasa beli sambal hitam dgn member.
    mwmang syiok layan dgn naai panas. ext time
    boleh fry brand ni pula.. tq for sharing

    ReplyDelete
  17. terliur sha tengok gambar sambal pun, makan dengan nasi panas ni memang naik selera la

    ReplyDelete
  18. Ya Allah baca ni masa perut tengah lapar so dapat bayangkan rasa pedas dia tu makan dengan nasi panas. Diah orang Pahang so kenal sangat la sambal hitam ni. Thanks SA share nanti boleh beli

    ReplyDelete
  19. Wow sambal hitam kegemaran orang Pahang hehehehe tapi tetap sambal hitam mak kita buat paling sedap opppssss..

    ReplyDelete
  20. Boleh la makan time sahur. Ika kalau sahur kena makan benda pedas. Kalu tak tak lalu nk makan. Boleh la ika cuba sambal hitam pahang hehe.

    ReplyDelete
  21. kalau sambal hitam macam ni sgt sesuai kalau makan dengan roti. buat sahur nanti pun bleh jugak

    ReplyDelete
  22. Nampak sedap nie SA, rasa macam nak beli juga lah nanti..

    ReplyDelete
  23. Adududududduudddu akak tau tak saya tengah mencari sambal utk ready puasa nanti. Sebab sahur nak simple je. Tp mesti ada nasi. Hehehe. Telur Dadar, sambal aje. Enough. Hehe

    ReplyDelete
  24. Nampak sedap la kat sa.. nnti nk try la.. pemes dah minz sambal hitam ni.. makan nasi panas2..

    ReplyDelete
  25. Rawlins pun suka juga sambal hitam. Tapi sebab tak tahan pedas, Rawlins request kat kawan tu untuk buat kurang pedas... hahaha... orang Sarawak tak tahan pedas la Kak SA.

    ReplyDelete
  26. belum pernah lagi rasa sambal hitam. Jadi teringin pulak bila baca review nie. memang ramai cakap sambal hitam kak min nie sedap. Tapi belum ada rezeki mencubanya. Teringin !!!

    ReplyDelete
  27. Sedapnya kak makan dgn ns panas. Tak pernah try lg sambal hitam dr Min. Nnti boleh try gak ni. Bt stok puasa.

    ReplyDelete
  28. Sentisa ada stok sebab pn is3 buat sendiri.

    ReplyDelete
  29. Ya ampun... Sedapnye makan dgn nasi panas + telur dadar๐Ÿ˜๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  30. Ya ampun... Sedapnye makan dgn nasi panas + telur dadar๐Ÿ˜๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  31. Good idea. Kadang tu nak bangkit awal pagi prepare makanan, allahu, kemalasan. Atau kalau dah jaga lambat tu, senang, sambal hitam ni penyelamat. Makan dengan nasib tak sempat nak panaskan pon mesti sedap.

    ReplyDelete
  32. fuh.. ni kegemaran TB ni .. teringat masa mengandung nak sangat makan sambal hitam ni.. jenuh mencari kat website.. tak dapat-dapat.. nak emnangis dha masa tu.. tak jumpa pulak minz sambal hitam ni masa tu.. mungkin terlepas pandang kot.. terliur pulak TB tengok.. huhu

    ReplyDelete
  33. ratah gitu pun sanggup tapi lepas tu siaplah.. hehehe..

    ReplyDelete
  34. Nak kena beli satu...senang kalau malas masak. Nk mkn dgn roti pn boleh kan

    ReplyDelete
  35. Huhu. Mek jugok yg tk mkn sambal pedas pedas. Dn sambal hitam tk prnah try.

    ReplyDelete
  36. Boleh try nnti k.sa, belum pernah jumpa lagi yg sedap.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah