Friday, April 27, 2018

Layan IlaoIlao Yogurt Tatkala Stress Adalah Awesome..

Hi korang..

Salam Jumaat penghulu segala hari...

Semalam SA stress, tak tau nak cakap macam mana stressnya..sakit kepala migrain menyerang dari pagi..maybe sebab sedang pms minggu ni..SA memang macam ni..ada sesetengah orang cakap kalau stress makan chocolate kan? semalam SA dah makan setengah bar choc dah..masih gak stress...sampai ke petang..then decided balik sharp 5.30 petang..SA melangkah ke NuSentral dulu..selamba je order..tak pernah makan lagi..kira first time ni..tak tengok pun harga berapa semua kan..then SA pilih topping segala..ambil size medium..masa bayar RM15.90...mak aiiiiiii...yogurt pun mahal erk...tapi sebab stress kan...persetankan lantak la mahal ke murah..lepas bayar duduk di sudut meja yang disediakan...

Ingat nak lepak sambil2 menikmati keindahan kesedapan yogurt mahal ni...feeling2 pengkritik makanan...hahaha..agak- agak makan yogurt ni naik tak berat badan? naik tak 60kg...pas tu tak leh pi fashion show...eloooo...i berat menghampiri 60kg tapi i maintain takde peha melimpah ruah hoke...ehhh...tengah leka suap yogurt ni sambil- sambil tengok orang dengan pelbagai ragam..tetiba datang sorang tourist dari Korea nak duduk kat kerusi depan SA...tetiba datang lagi 2 orang yang dah agak berumur...SA cepat2 habiskan yogurt SA then bagi tempat SA kat aunty tu..bukan main dia suka siap tunduk2 macam orang Jepun..eh...entah2 memang orang Jepun..then SA terus gerak dari situ selepas bagi sedikit senyuman..sorry aunty i tengah bad mood....


Melting tak?


Macam ni ke muka takde mood/stress??


Mahal ke?

Yogurt ni dah lama dah orang tau dan dah lama dah orang sibuk makan..SA je baru acah- acah menyibuk..hehehe..itupun sebab stress, bad mood..kalu tak..pandang sebelah mata pun tak nak kan..eh...takde la..SA ok je...sebenarnya takde kawan nak ajak lepak..ada kawan selalu ajak lepak NuSentral tengah cuti bersalin..memang selalu ngan dia..pas tu kawan lagi 2 orang dah berpisah department..kadang diorang ada agenda lain..kalau takde agenda pun SA malas nak keluar...kadang SA tak join sebab bawak bekal kan...

Sapa nak teman SA makan yogurt IlaoIlao di NuSentral next time? Beli sama- sama bayar asing- asing..hahahaha....gurau je jangan marah na...time kerja memang la takde nak lepak mana- mana..kalau tak kerja bleh la kot kan... Ingat nak ajak kawan-kawan blogger lepak2 la nanti..especially gang GSL Warrior atau sesapa yang sudi nak lepak..bleh bertukar- tukar fikiran..bukan ngumpat ye..bleh adakan aktiviti best..tgok wayang ke..kan?

Till here...Happy Weekend korang......

36 comments:

  1. sha takpernah makan lagi. rasanya kalau 15.90 tapi sedap gila then for me oklah haha

    ReplyDelete
  2. Boleh tahan jugak harga yogurt tu. Tapi miza kalau stress tido jew nanti bangun dah lupa

    ReplyDelete
  3. wah seronok tu bila SA nak ajak lepak? kalau free nak join. lama takde event sama kan

    btw tak pernah lagi rasa yoghurt tu. berbaloi la sesekali tenangkan diri ye tak

    ReplyDelete
  4. sedapnya kak yogurt IlaoIlao tuh.puas hati makan sorang sebab banyak. Kalau saya makan sorang sorang mahu tak pandnag kiri kanan dah duk hadap yogurt nih saja.coklat tuh nampak melimoah ruah sungguh.aishh buat air liur meleleh je. Saja kak SA ni tau. Tapi bagus duk santai sambil makan IlaoIlao ni at least hilang stress

    ReplyDelete
  5. dapnya dapnya... lama x layan yogurt mcm ni
    selalu buat sweet lassi jer kat umah. nak sodap
    tambah buah.. nyum nyum...

    tapi yg ni nampak lg sodap. boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  6. woooowww.. rm15.90 untuk satu tu? boleh tahan jugak harga dia yea.. Tapi kalau sedap dan lazat, nak pulak tekak is sukaaa sangat dengan rasa dia, TB pun OK gak.. tinggi betul yogurt tu .. haha.. Dekat NUSentral je ke ada yea yogurt llaollao ni sis ?

    ReplyDelete
  7. Erkkk eerrkkk... . Bila tengok harga macam. . Nak ber Huhuu. . Tapi dah SA kat sedap, tekak ni tetiba rasa nak ajak husband dating makan yogurt Ilaollao. Aci tak? Hehe

    ReplyDelete
  8. Boleh tahan harganya. Tinggi pulak tu.. ai tak pernah rasa lagi.. ;)

    ReplyDelete
  9. Ala akak ni saja jer tau buat kita rasa nak pergi makan yogurt tenghari macam ni hehehe kita pernah cuba ilaoilao ni memang sedap banyak pilihan topping yang ada..

    ReplyDelete
  10. Sedap ! Kalau jumpa kedai dia dekat mall confirm pujak husband nak beli.suka sos yang ada biscuit tu.chocolate biscuit kot nama dia

    ReplyDelete
  11. Salam Jumaat..allahu..sedap tu kak.kalau dekat dah join dah ni hehe

    ReplyDelete
  12. Alahai... kecur pulak petang-petang ni.

    ReplyDelete
  13. Bagi saya agak mahal lah. Tapi kena gunakan konsep “ala sesekali nak makan, tak apa” barulah rasa tak bersalah nak beli. Hahahaha. Nanti sy nak cuba jugak lah kak SA !

    ReplyDelete
  14. Nak ice cream tu bukan main sedaplah rupa dia... tak boleh tengok lama-lama hu hu hu

    ReplyDelete
  15. Ni kalau lepak dengan group GSL ni mau tak sedar dah lama habis makan. Sesekali makan mahal macam ni apa salahnya kak. Janji boleh destress lepas tu kan. Nak try juga lah. Nampak sedap sangat tu. Mana nak cari memalam ni. Tidur dalam kempunan lah nampaknya.haha

    ReplyDelete
  16. nampak kawan-kawan makan ni..nampak sedap sebab ada coklat. Makan ni memnag boleh hilang stress, tak kisahla mahal ke apa, asalkan menepati tekak kita ni..hehee. Yang penting puas hati ..nak cubala..

    ReplyDelete
  17. bukan main mahal lagi. sama mc tutti frutti tu. enam bulan sekali boleh la.

    ReplyDelete
  18. Hari tu masa naik ke Genting pun sis dah pekena ilaoilao yougurt ni..perghhh sedap banget dong..rasa nak lagi dan lagi..hahaha.
    Next time kalau kesana memang sis akan cari icecream yogurt ni.

    ReplyDelete
  19. aduhhhh..mmg terliur la tengok ni. Liez jenis yg beriya nak sangat tapi mesti tak habis..tgk portion byk betul. tp mmg ilaoilao mmg sedap

    ReplyDelete
  20. tak ada kat jb. huhuhu. takpala. kami makan froyo ikea ja. nanti turun JB kita dating tau.

    ReplyDelete
  21. Fuhhh saya ni hantu llaollao but. Sekali sebulan Wajib beli. Saya suka beli dengan caramel chocolate, m&m dan buah mangga. Fuhhh Enakkkkkkk. Makan ni kena tenang tau. Baru lah syok. Kalau rushing-rushing nanti tak sedap.

    ReplyDelete
  22. To me RM15.90 for a icecream is expensive, usually I'll go for something lesser but IlaoIlao Yogurt is really good, I've tried it once. Usually my favorite yogurt ice cream is moo cow but now they have lesser outlets :(

    ReplyDelete
  23. Terliur weihhh. Tk prnah jejak lg nu sentral. Harga tu mungkin so so kot.

    ReplyDelete
  24. Xpernah lagi makan yougurt ni...
    Kar penang xdak lagi
    Sedap tak kak?
    Nanti kalau ke Nu Sentral boleh la try

    ReplyDelete
  25. Favorite kita samalah kak SA sebab lia pun suka yogurt ni jugak. Pantang nampak je mesti nak beli. Yogurt ni sedap kalau dapat makan dengan salutan coklat dia. Memang terbaik lah kan..

    ReplyDelete
  26. Pernah makan ni dulu. Sedap wlpun produk ternusu. Kebetulan masa tu review takde lah tersa sgt. Skrg klu nak beli sendiri erkkkk hehehe. Tapi produk bagus utknkesihatan so okla kot

    ReplyDelete
  27. Baca tajuk irra nampak bayangan yogurt saja. Kalau ice cream macam ni. Memang bahagia hati. Bestnyeeee

    ReplyDelete
  28. Macam sedap ni yogurt. Ada lapisan coklat yang meleleh. Kata teman Abby klo coklat tuh isa ilangin setreess juga bisa turunkan berat badan.

    ReplyDelete
  29. tak pernah try...ni yang buat teringin ni hehehehe

    ReplyDelete
  30. nampak sedap tapi bape suap dapat byk tu kak? jarang dapat merasa benda mahal ni sebab bala tentera ramai.. hahaha

    ReplyDelete
  31. baru je minggu lepas beli ilaoilao yogurt ni. memang sedap. sempat try 1 sudu je, yang lain bini dan anak2 habiskan haha

    ReplyDelete
  32. Nampak sedap tu SA, sesekali berbelanja tak pa kan. Bila la geng GSL nak lepak-lepak nie, nak join jugak..

    ReplyDelete
  33. ye ke kak? saya tgh stress ni nak p cari lah

    ReplyDelete
  34. Aduh duh duh kak sedapnya kak.. Tapikan betullah bila stress kita makan atau buat benda yg boleh kita lupakan seketika.. Tapi kalau sy tak habis ni kak. hehehhe

    ReplyDelete
  35. Adeh...sedap dan mengancam betul yoghurt dia.. Emmm... LeYa pun tak pernah makan lagi Kak SA. Nampak sedap tuh.. Boleh try lah nanti kan.. Jom Kak!! Kita gathering sama2

    ReplyDelete
  36. Pergh!! Mengancam betul yogurt tu.. Bolehlah lepak dengan kak SA makan yogurt nie nanti.. :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah