Wednesday, April 25, 2018

Makan Sorang- Sorang Looser? Mana Adaaaaa.......

Hi korang....

Last 2 week kot SA makan sorang- sorang sambil waiting for someone kan..Jumaat kalau tak salah SA la..dah tua..lupa selalu...SA singgah The Curve. Sambil menanti tu SA lepak kat Teppanyaki..order makan dan minum...saje nak habiskan masa..ingat nak lepak Pak John Steamboat...tapi kang orang cakap SA pening plak makan steamboat sensorang..kalau sorang layan tak best kan...terus masuk je Teppanyaki...
Apa yang SA rasa lepas makan sorang- sorang? serius SA rasa tak keruan..biasa dengan kawan- kawan opis atau dengan si dia ke kan...ni sorang - sorang dalam tempoh 2 jam..SA up la kat IG & FB..terus SA dapat komen kat IG...ada la ntah sapa2 ntah yang SA rasa SA tak follow dia pun sebelum ni, dia cakap SA looser...helloooooo...i'm not...sapa kata lepak sorang- sorang makan tu looser? anti sosial?yang komen SA tu yang looser kan...tak dapat lepak sorang- sorang makan kat tempat best..bukan guna duit dia pun kan....paas tu sesuka kata kita looser..choiiii....jahat sangat mulut...cili kangggg....


I boleh makan dengan tenang...leh acah2 retis selfie time makan...


Pose-pose sikit


Snap pic makanan sambil update kat IG | Beef Teppanyaki


Beef Teppanyaki condiments


Iced Lemon Tea


Sesekali kita tak perlu bergantung dengan orang sangat kan?

Sesekali kita perlukan "ME TIME" kita sendiri...

Bukan bermaksud looser

Bukan bermaksud anti-sosial...

Cuma pelik la..ada jer yang ambil berat tentang diri SA dan apa yang SA buat...hehehe...

Terima kasih anda yang prihatin....

SA makan sensorang okey je..shopping sorang pun ok...sebab SA bebas nak kemana- mana..

Takde terikat sangat...kan?

Korang setuju ke orang labelkan jalan sensorang ni LOOSER?

32 comments:

  1. mana ada looser..syok apa mkn sorg2 kn

    ReplyDelete
  2. Sha selalu je makan sorang-sorang.. Itu masa untuk diri kita sendiri kan Sis.. Orang yang tak pernah buat macam tu tak faham nikmatnya ME TIME tu

    ReplyDelete
  3. Saya selalu je sorang2 kak..keje pun sorang2 sana sini. Makan lagi lah, sorang2. Sb time free saya tak sma org lain. Sebenarnya, ada ms kita perlu bersendirian

    ReplyDelete
  4. wuiitt..sape yang berani cakap gitu tuuu...kadang lebih baik makan sorang..paling tidak makan berdua..slurp2..terliur beef tuu..

    ReplyDelete
  5. nikmat makan sorang-sorang nak kunyah ikut sunnah pun boleh. kalau dah makan ramai-ramai sure borak. Suka suki jew cakap orang looser amboi mulut

    ReplyDelete
  6. Ai ok je makan sorang2 sambil hadap computer. Masa ni lah nak hadap computer pun, blogging bagai sebab di rumah dah sibuk dengan urusan family. Selagi tak ganggu orang pada ai ok je SA.. pedulikanlah apa orang nak kata.. ;)

    ReplyDelete
  7. Baca entri ni, Auni jadi naik angin dengan makcik guard dekat unit dialisis. Sejak husband sakit memang Auni perlu independent. Dia asyik macam "kesian, kesian, kesian" kat Auni. Sakit hati. Padahal sebelum kahwin memang elok je independent takde siapa teman pun. Makan sendiri pun jadi isu besar. Apalaaaaa

    ReplyDelete
  8. Mana ada looser, kadang best apa jalan n makan sorang-sorang. Sesekali kita pun nak me time juga kan.. apa daaaaaa..

    ReplyDelete
  9. Okey sebenarnya org tu x de keja. Sibuk je jaga tepi kain org.. Suka hati la nk mkn sensorang ke apa.. Dia belanja ke? #donekutuk.. Haha

    ReplyDelete
  10. pada saya yg makan sensorang tu ialah seorg yg menarik dan ada personaliti yang kuat..

    ReplyDelete
  11. sorang2 pun ok je kak SA.. Looser sekejap je. heheheh tapi hakikatnya mesti kebosanan sbb 2 jam tggu. perghh lama tu.

    ReplyDelete
  12. Mana ada.. Leya pun selalu je makan sorang-sorang.. Kadang2 kita ni perlukan juga ketenangan diri.. Jadi, sesekali berseorangan tu awesome k.. Hehehe..

    ReplyDelete
  13. kita ok je SA makan sorang2...lagi tenang xde org kacau...skrg ni mmg xde can lah nk keluar sorang2...anak2 sentiasa ikut..

    ReplyDelete
  14. Alamak asal nk looser plk klu sensorang pun akak. Aina setuju bila akak ckp kdg2 kita perlukan 'Me Time' tu.

    ReplyDelete
  15. Geram pulak dkt mak cik bawang tu... helllooo kadang2 kita mmg nak me time makan sorang2 pun salh satunya kan.. sabarla SA orang yg kurang kasih sayang mmg macam tu

    ReplyDelete
  16. sha memang takreti makan sorang tapi bila terpaksa ok je makan sorang tapi selalu takhabis la hahahaha

    ReplyDelete
  17. Looser celah mana SA? Hahahha weh best la makan sorang. Enjoy sangat. Suka buat masa bujang-bujang dulu

    ReplyDelete
  18. SA makan sorg tu bkn looser ckp kt makcik bawang tu....tu me time...cara terapi diri sendiri dari kesibukan

    ReplyDelete
  19. sebenarnya nak makan sorang ke nak makan beramai ke, apa masalah tukang komen? peliknya perangai.

    ReplyDelete
  20. Sis dr dulu sampailah sekarang..memang kalau makan sensorang rasa macam janggal gila. Rasa semua orang dok pandang kita sampai tak lalu makan dibuatnya. Tak tahu kenapa tapi sis memang mcm ni dari kecik

    ReplyDelete
  21. Haaa...kak pun biasa makan sorang2 dan shopping sorang2, takda masalah sbb kita blh set masa kita kalau nak cepat...bukan tak sukan makan atau shopping dgn kwn2, ada masa kita pun nak bersaorangan, kalau masa mencukupi tak kisah bersantai dgn kawan2...no hal makan sorang2.

    ReplyDelete
  22. Ala siannya akak makan sorang-sorang tak ajak kita temana kalau tak boleh kita order banyak sikit makanan hehehe kita free jer wakakakka..

    ReplyDelete
  23. Takde maknanya looser.. Mai pun selalu je makan sorang. Kadang buat kerja merata, nk jumpa orang lagi. Tak rasa pelik pun. Masa ni la kita belajar berdikari, tak harapkan orang lain. Mungkin dia tak pernah mcm tu agaknya

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  24. Bukan looser. Kadang mkn sorang lg cepat drp mkn dgn kawan. Plus tk tmbh dosa duk mngta hal orang. Okei bye !

    ReplyDelete
  25. Eh mana ada loser...hebat tau...
    Saya memang kagum giler dengan orang yang boleh makan sorang-sorang...

    ReplyDelete
  26. Baru tahu makan sensorang tuh loser...tengkorak dia loser

    ReplyDelete
  27. apa kesiannya la orang tu..makan sorang-sorang lagi best..boleh layan apa kita nak sendiri-sendiri..ada je yang dengki dengan akk..tak paham orang macam tu..

    ReplyDelete
  28. As a single person, I always eat alone, unless I am at home and eat with my parents. Well, what to do? Loser or not, just get the task done, although it is more fun eating with a loved one.

    ReplyDelete
  29. eh taklah kak.. saya lebih suka jalan sorang2 mkn sorang2 sbb bebas tak terikat dengan sapa2

    ReplyDelete
  30. kalau boleh sorang.. rach pun nak sorang sbb selalu kena makan ngan customer, friends, relatives... mmg kinda tired after morning meeting here and there and nak relaks otak saya...

    ReplyDelete
  31. haa kan sy rasa mkn sorg2 ok jer tak mendatangkan masalah pon sebab sy pun suka mkn sorg2 jln2 sorg2 bkn sbb tak ada kwn just nk time utk diri sendiri

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah