Monday, April 2, 2018

Mama Bonding At Genting Highland Part 2

Hi korang...

Okey kita sambung semula aktiviti sepanjang di Genting Highland..memandangkan kami pergi time cuti sekolah so orang sangat ramai..hajat dihati nak masuk 3D art museum atau rumah hantu ke apa kan..tp panjang plak beraturnya..so kitorang jenjalan je la dulu sampai la kat Snow World..tanya kat kaunter tu berapa harga tiket bagai..staff tu cakap akak kalau nak masuk masuk untuk pukul 12.30 kak..blom ramai beli tiket..aih..memang tak tunggu la terus je beli tiket berdua ngan Dania RM80..sesekali la kan..bukan selalu..sementara nak tunggu masa masuk Snow World..kitorang jenjalan la survey2 apa yang best kat GH..banyak butik la kat every floor..ada gak tempat2 yang masih belum dibuka..coming soon kot..sama je macam dulu cuma ada la tempat-tempat baru..


Screen besar yg kejap2 bertukar gambar ikut event terbaru


Dania dan Padini berpisah tiada..


SA amik gambar je tau..haha..muslim x leh masuk


Serba sedikit tentang Snow World..


Kaunter ticket


RM80 untuk SA dan Dania


Receipt dan ticket..nanti scan je bar code tu masa nak masuk


Sementara tu kami berdua jenjalan lagi explore apa yg menarik..


Panjang nau rambut mama tu ha..bila nak potong


Suka sangat suruh mama amik gambar macam ni


The splendour of Dania...hehehe


Tinggi nau awak ni kakak Dania

Tepat pukul 12.15 kami gerak semula ke Snow World..ingat nak makan dulu tapi semua restoran penuh jugak. Then tengok plak diorang dh berpusu-pusu beratur nak masuk Snow World dh..haih..berebut-rebut orang luar ni..padahal tiket dah ada kan..SA ngan Dania relax je masuk lambat..haha..sebelum masuk kami di beri jaket, glove dan boots..semua barang kami kena simpan dalam locker..just bawak masuk hp dan kamera je..


Gambar pertama sebelum masuk 


Pose kat sini plak..basah seluar..memang la basah..bukan salji betul..ais kot...


Then gambar mama plak

Bertabah la korang kalau entry-entry seterusnya banyak gambar..selain boleh bergambar guna hp dan kamera sendiri..diorang turut sediakan official photographer kat dalam ni..banyak kot amik gambar..nanti lepas amik gambar diorang bagi receipt..then korang bleh beli gambar korang kat kaunter..mahal weyh...yg biasa2 je pun RM50 sekeping..SA beli 3 keping sebab cantik gambar SA dan Dania..gigil swipe credit card..nasib baik ada back up...

Sambung next entry...


34 comments:

  1. Bestnya SA, ada rezeki nak ke sini juga dengan family Kak Sue nanti..

    ReplyDelete
  2. bestnye.... pernah pergi lagi cni....

    ReplyDelete
  3. Seronok laa kkk dpt spend time ngan mama..cantik2 gambarnya kak.

    ReplyDelete
  4. Syoknya bonding kat genting. kena tunggu anak2 besar sikit idak penat nak mendokong depa

    ReplyDelete
  5. Wahhh...bestnyee... Leya lom dapat masuk lagi snow world tuh

    ReplyDelete
  6. cantik gambarnya sis. Dah lama tak pergi snow world. Nanti nak bawa the kids la. Best nyer

    ReplyDelete
  7. Boleh bertahan lama-lama ke kat dalam tu... Mau beku seluar jeans tuh?

    ReplyDelete
  8. Best plk tgk tmpt2 cmni.. nk gi juga la nanti

    ReplyDelete
  9. Bestnya bila dapat ber bonding dengan anak kan. Reward yang paling best lepas penat mencari rezeki.

    ReplyDelete
  10. Wah bestnyer Snow World. Last saya pergi 2 tahun lepas. Suka main salji kat dalam ni. Dapat jugaklah merasa sentuh salji tu walaupun tak asli..hehe

    ReplyDelete
  11. Alaa baru layan gambar dah habis.. nak lagi nak lagi..dah lama benar irra tak pergi genting.. zaman bujang ada lah..

    ReplyDelete
  12. sesekali ke sana dapat masuk smnow world yu mwmang berbaloi.. yoorin belum ada peluang lg nak masuk snow world. takat jalan2 je kat puncak. m

    ReplyDelete
  13. cantiknya view kat sini. tapi kita takleh p sini..,suami gayat.Teringin jugak

    ReplyDelete
  14. good to go genting... n enjoy urself... mana bondingnya? just wonder...

    ReplyDelete
  15. Seronok kan snow world..anak2 aritu lalu pon ajak masuk..bonda kena kerja kuat lagi baru boleh nak masuk sini..kak sa mahalnya pic tu kan..haru..

    ReplyDelete
  16. Tak pernah masuk snow world lagi. Teringin Gak. One day mesti nak try. Bagus bagus berbonding jgn asyik nak kerje je.I one believer in work hard play well. 😍😘

    ReplyDelete
  17. Serinoknya dapat main salji.cantik Dania ni hihi
    Tak savar tunggu next next part

    ReplyDelete
  18. Saya X penah sampai lagi ke sini. Sedih Kan haha.. apapun nampak seronok kak SA Dan Dania. Gambar pun cantik mcm kt overseas

    ReplyDelete
  19. Liez suka g genti g skrg sbb dekat je dr rumah parents liez. Masih menunggu utk outdoor siap..liez suka klau bawak mak ayah dan adik2 bercuti tempat sejuk mcm ni..

    ReplyDelete
  20. kalau pergi time cuti sekola mesti stress sbb ramai sgt orang. tiket masuk rm80 tu mahal sikit pun takpe. bukan selalu. ehehe

    ReplyDelete
  21. Pernah masuk snow house masa anak anak kecik dulu... Nampak nau dah lama tak masuk haha....
    Bilalah theme park genting nak bukak yeh... lama betul menunggu ni
    Budak budak sekarang mmg banyak rulesnya bila nak bergambo... adam ajelah SA

    ReplyDelete
  22. seronoknya dapat jalan2 kat sini. actually lama dah tak naik sini. rasa rindu pulak apatah lagi banyak outlet baru dah mula dibuka

    ReplyDelete
  23. Bestnya ada anak perempuan yg boleh dibuat kawan macam ni. Blh ajak shopping sesama, buat mcm2 aktiviti ssama

    ReplyDelete
  24. Wah... sepertinya wajib nih masuk daftar kunjungan destinasi wisata selanjutnya. Temlatnya keren terlihat dari foto fotonya yang cantik. Thanks for u info

    ReplyDelete
  25. Memang best ke Genting ni sebab tu sis tak pernah boring untuk ke sana selalu..:D. Banyak aktiviti menarik yang boleh kita sekeluarga lakukan sama2 kat sana..nak makan pun senang

    ReplyDelete
  26. Memang best la kalau pergi genting highlands time panas panas kat kota macam ni. I think i nak bawa my parents go there and stay for a weekend.

    ReplyDelete
  27. mahalnya sekeping RM50! Memang gigil jugak lah

    ReplyDelete
  28. Sesekaki bonding dengan anak anak memang seronok kan kak

    ReplyDelete
  29. Wah...seronoknya SA gi sana, nanti roger2lah kalau nak gi sana lg

    ReplyDelete
  30. Seronoknye rasa tak sabar nak pergi situ

    ReplyDelete
  31. Makaiiii mahalnya rm50 sekeping. Memang gigil jugak la

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah