Friday, April 6, 2018

Pageviews Dah 5 Juta!!!!!

Hi korang...

Sajer nak kongsi cerita best hari ni....cer tengok....nampak tak? korang nampak tak senyum SA lebar ni....hahahaha....alhamdulillah...satu pencapaian yang SA tak sangka....



Best giler bila pageviews SA dah cecah 5 Juta dan SA baru perasan hari ni...hahahaha...alhamdulillah...8 tahun blogging ini satu pencapaian yang terbaik..banyak effort nak cecah pageviews sampai 5 Juta..kena teruskan usaha ni..kena naikkan lagi untuk capai tahap kepuasan yang maksimum..pendapatan blog zaman sekarang ada naik turun so sangat tak menentu..yang penting jangan mudah putus asa dan keep on update hari- hari biarpun hanya satu entry...Kadang- kadang blogger kehabisan bahan dan idea jadi beku kan...jangan risau..semua tu sekejap aje..pandang keliling korang..tengok satu persatu silih berganti..apa yang boleh dijadikan sebuah entry..seeloknya santai aje dan orang enjoy membaca..lain la kalau entry advertorial kita memang terikat dengan kehendak client kan...
Apa yang selalu SA buat..keluarkan sedikit modal untuk sebuah entry..contoh keluarkan modal makan- makan kat mana- mana restoran dan share dalam satu entry...insyaallah lepas tu dapat la jemputan food review..depends on cara kita sendiri kan..macam tu jugak dengan product review..SA gunakan cara yang sama...beli aje apa product yang SA nak beli dan buat personal review, buat satu entry tentang product dan pengalaman menggunakan product but to be fair with others kena la gunakan dulu product tu..share pengalaman sendiri lebih bagus sebab adakala sesuatu product tu sesuai dengan kita tapi tidak pada orang lain kan..satu lagi SA nak share..rajin2 blogwalking, ping entry kat FB group dan juga google+..dari situ kita boleh naikkan pv blog kita. Satu lagi..pelbagaikan genre entry kita..selang seli kan dengan entry personal, share resepi, ootd dan apa aje yang boleh menarik perhatian pembaca. Jangan sesekali copy cerita atau berita dari akhbar..sebab artikel tu bukan dari idea kita sendiri..insyaallah rezeki tak kemana kan....itu sahaja sedikit perkongsian dari SA...

Sharing is caring....

30 comments:

  1. Tahniah SA..bukan senang nak sampai jumlah Tu..tahniah sekali lg

    ReplyDelete
  2. congrats Along....mantap sggh....share tips lg camne nk capai PV yg ramai. :)

    ReplyDelete
  3. 5juta di hari jumaat. Semoga terus meningkat. Tahniah kak. Semoga terus beri inspirasi pada rakan2 blogger yg lain.

    ReplyDelete
  4. Wahhhh tahniah kak SA... sy yg blog lama ni pun xcecah mcm akak.. good job kak. yg pntg kne maintain kan erk kak...

    ReplyDelete
  5. tahniah kak sa..wah hebat akak..akak mmg bagus.pandai menulis blog.

    ReplyDelete
  6. Tahniah SA...akk pun lip lap blog akk ni..hehe

    ReplyDelete
  7. tahniah SA.. nanti bagi tips sikit untuk dpat pageviews yang banyak ye....

    ReplyDelete
  8. Tahniah kak.. semoga terus cemerlang..

    ReplyDelete
  9. Tahniah SA, terima kasih juga selalu berkongsi kat Kak Sue n kat blog ilmu blogging. Keep it up, semoga terus succes tau.. ❤

    ReplyDelete
  10. Tahniah Kak SA... Ye betul... Memang kena sangat2 rajin dengan aktiviti blogging ni. LeYa mula2 penubuhan blog 2008 tak fikir pun PV ni.. Tu lah mendapat sekarang..PV kurang.. Blog yang sebaya LeYa semua dah mencanak.. Hehehe..

    ReplyDelete
  11. tahniah kak.. berjuta-juta lemon dah tu

    ReplyDelete
  12. Tahniah SA..juta-juta tu..bayangkan kalau setiap satu pageview tu bernila seposen..wow!

    ReplyDelete
  13. Tahniah Kak SA. Jutawan dah ni :)

    ReplyDelete
  14. Tahniah SA... jadi insiprasi Liez sgt.. semoga Liez me dapat kerajinan dan kesungguhan mcm SA ni..

    ReplyDelete
  15. Tahniah ka SA dah cecah 5 juta PV

    ReplyDelete
  16. Hebat lah... sya buat ceritamenarik.com krik2..je.. minta tips skit...

    ReplyDelete
  17. Tahniah Kak SA..memang satu achievement dpt cecah 5 juta..

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah, tahniah SA. In shaa Allah, terima kasih dengan pesanan tu

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah.. tahniah SA.. teruskan usaha. Satu pencapaian yang bukan mudah untuk diraih tanpa usaha gigih kan.. ;)

    ReplyDelete
  20. tahniah SA.
    pencapaian yg bagus dgn usaha. berbaloi.
    blog aida baru 1 juta plus plus.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah