Wednesday, April 11, 2018

Kulit Semakin Anjal Dan Cantik Menawan Dengan LiveCollagen Enhanced Formula

Penambahbaikan Secara Klinikal Terhadap Keanjalan Kulit Selepas 60 Hari Dengan Hydrolyzed Marine Collagen

Hi korang...

Tau tak apa itu kolagen? Penting ke kolagen dalam badan kita ni?

Kolagen merupakan protein semulajadi yang paling banyak terdapat di dalam badan yang memainkan peranan penting dalam pertumbuhan kesihatan dan penyelenggaraan kulit, kartrij, tulang, gigi, kuku. rambut, ligamen dan saluran darah. Kolagen memberikan kulit kita sokongan struktur yang kuat dan memainkan peranan utama dalam mengekalkan keanjalan kulit . Kolagen menyumbang 1/3 daripada jumlah protein, 75% tisu kulit dan 90% daripada jumlah kulit pada badan kita.

Seiring bertambahnya usia, tekstur kulit kita akan semakin kendur. Ini memang telah diperakui dalam kajian sains kolagen yang ada dalam tubuh kita semakin berkurang setiap tahun. Para ahli sains telah membuktikan bahwa pada saat usia 25 tahun, kulit kita akan mulai kehilangan kolagen 1.5% setiap tahun. Dan kita akan kehilangan 50% kolagen (dari usia 25 tahun) pada usia 60 tahun. Maksudnya, seawal dari umur 25 tahun  keluhan-keluhan pada kulit akan timbul seperti kerepot, kulit kering, tidak anjal dan sebagainya.

Baru- baru ini SA diperkenalkan dengan LiveCollagen keluaran Dynamic Nutrition Sdn Bhd dan SA sangat- sangat jatuh hati dengan minuman kolagen ni...sedap sangat kaya dengan rasa berries. Takde rasa ngeri nak minum dan kalau la boleh minum banyak kali SA la orang pertama akan ulang minum..tapi tak boleh...hehehe...untuk 2 minggu pertama kena ambil secara konsisten sehari 2 kali . Nanti SA share kat akhir entry cara- cara pengambilan LiveCollagen ni.


LiveCollagen - Makanan Kesihatan Dan Kecantikkan

LiveCOLLAGEN adalah perumusan unik yang terdiri daripada Hydrolyzed Marine Collagen dari Perancis, glisin (asid amino) dan buah beri liar dari Amerika Syarikat.

Mengandungi 9 jenis berries terpilih :

  • Blackberries
  • Red Raspberries
  • Black Raspberries
  • Blueberries
  • Strawberries
  • Boysenberries
  • Mulberries
  • Cranberries
  • Cherries


Ia adalah minuman lazat dan nutrien tanpa bau ikan yang kuat, dengan kalori yang sangat rendah, tiada bahan pengawet, tiada pewarna tiruan dan tiada pengisi atau agen bulking. Ideal bagi mereka yang ingin mencapai tahap kesihatan semula jadi dan kecantikan serta anti penuaan.

Apa yang menyebabkan radikal bebas?

Radikal bebas terus dihasilkan di dalam badan akibat dari:

  1. Reaksi metabolisme
  2. Semasa bersenam
  3. Perokok aktif dan pasif
  4. Alkohol yang berlebihan
  5. Pendedahan kepada pencemaran alam sekitar, cahaya matahari, X-ray dan radiasi
  6. Mengambil beberapa ubat, terutamanya antibiotik
  7. Tekanan fizikal dan emosi


Kesan Kerosakkan Radikal Bebas Kepada Badan Dan Kulit

Manusia terdedah kepada lebih daripada 70 jenis penyakit dan 90% daripada mereka adalah berkaitan dengan radikal bebas.

Radikal bebas merosakkan sistem saraf, penglihatan, kulit, organ dan kecergasan secara keseluruhan dan dikaitkan dengan:

  1. Penuaan awal kulit
  2. Pengerasan dan pembengkakan arteri
  3. Penyakit radang kronik seperti arthritis
  4. Imuniti terjejas

Faedah LiveCollagen Kepada Anda

Faedah Kesihatan

  • Melindungi rawan dan cecair sinovial terhadap kemerosotan dan merupakan bahan untuk sintesis dan pembaikan tulang rawan
  • Mengurangkan kerosakan oksidatif kepada sendi dan mengurangkan sakit sendi, kelembutan dan bengkak
  • Mengurangkan rasa sakit dan sakit akibat gangguan keradangan seperti arthritis
  • Mencegah pembekuan darah dan membantu mengekalkan jantung yang sihat
  • Meningkatkan corak tidur
  • Mencegah kerosakan sel dari tekanan emosi dan fizikal
  • Menggalakkan penyembuhan luka
  • Menguatkan sistem imun

Faedah Kecantikkan
  • Menggalakkan Kehilangan Inci badan
  • Mengurangkan selulit
  • Rambut dan kuku yang sihat
  • Melicinkan garis-garis berkerut, kaki merekah, garis pada hidung dan kedutan
  • Meningkatkan keanjalan dan kelebihan kulit
  • Membantu kulit kelihatan bersinar dan berseri
  • Menyuburkan kulit kering, kulit merekah dan kulit rosak akibat panahan cahaya matahari
  • Anti Penuaan
  • Pembesaran payudara semulajadi
  • Mempercepat keberkesanan semua produk penjagaan kulit.

Arahan Dan Cara Pengambilan.

Campurkan 1 sachet LiveCollagen dalam 125ml air atau jus dibawah suhu 50"c. Minum sebelum waktu tidur.

2 minggu pertama : 2 sachet sehari sebelum sarapan dan sebelum waktu tidur

Maintenance : 1 sachet sehari

Berat Bersih : 10 grams x 20 Sachets


Cara SA consume LiveCollagen


Potong sudut tepi sachet


Masukkan LiveCollagen dalam secawan air 125ml


Tuangkan air


Kacau sehingga betul- betul larut


Segera di minum



Hampir 2 minggu pengambilan LiveCollagen SA rasa best sangat, selain dari rasa yang sedap SA dah rasa sedikit perubahan pada diri SA khususnya pada tekstur kulit SA yang semakin sihat. Kulit kelihatan lebih anjal dan SA perasan yang SA hilang sedikit inci..Memang betul- betul berkesan pada SA..Untuk itu SA ingin kongsikan berita gembira buat semua followers SA. Korang pun nak sihat dan cantik selalu? jom sama - sama consume LiveCollagen macam SA, ada promo code RM5 istimewa buat semua follower SA dengan setiap pembelian LiveCollagen atau mana- mana product keluaran Dynamic Nutrition.

Promo Code : suriaamanda5


Maklumat lanjut sila layari :

Facebook : https://www.facebook.com/dynamicnutrition/
Website    : https://www.dyna-nutrition.com/
Telephone : +603 80812128
Email : enquiries@dyna-nutrition.com


35 comments:

  1. betul tu kak. start umur 25 sebenarnya collagen dalam badan dah start diminished. nanti kita pun nak try la produk ni.

    ReplyDelete
  2. Patutlah kak SA makin cantik sekarang. Ini rahsianya ye. Betul kak kolagen di kulit memang kena jaga & top up untuk kesihatan kulit. Sebab kulit tidak dapat hasilkan kolagen sendiri.

    ReplyDelete
  3. No wonder la akak cantik, amalkan makan kolegen ni rupanya.

    Banyak juga khasiat ek. Sachet demi sachet. Mudah nak minum la nanti.

    Jarga pun not bad dengan khasiat yang ada.

    ReplyDelete
  4. Banyaknya kandungan berries dalam kolagen.patutla kesannya bagus.makin gojes akak lepas nih

    ReplyDelete
  5. bagusnya penangan semua berries ni.. wow

    ReplyDelete
  6. Setuju tu... kolagen penting. Kak nina dah 4 series ni lagi laaa perlukan lebih kolagen. Nak awet muda kena amalkan dari awal. Baru maintain cun mcm SA

    ReplyDelete
  7. wah....nice review lah. Semoga sihat selalu ye SA...jumpa esok yaa kat review putrajaya bangi tu

    ReplyDelete
  8. betu ka SA...bila umur dah meningkat kena banyak minum collagen...klu tak cepat lah kedut muka kita ni kan..

    ReplyDelete
  9. bagus la produk ni. huda pun kena minum kolagen ni, dah masuk 3 series, rasa kulit muka tak macam dulu. thanks sharing produk best ni

    ReplyDelete
  10. teringat sorang arwah ni, selalu promote pada ai tentang collagen..

    ReplyDelete
  11. Dulu Del pernah try collagen, tpy kalau makan collegn bleh buat kota tembam eh..haahah ke Del yang salah makan

    ReplyDelete
  12. sedapnya lahai tengok minuman ni...kita pun dah lama tak ambil minuman untuk kulit ni..ingat nak beli la

    ReplyDelete
  13. collagen mmg perlu untuk wanita.. :)

    ReplyDelete
  14. letop! patutlah cantik! hashaah tapi kan laki boleh ke amik collagen

    ReplyDelete
  15. Makan collagen rupanya..Patutlah cun!

    ReplyDelete
  16. Tapi bila usia dah senja2 ni..memang elok amik collagen.. Bantu memperbaiki kulit kita..

    ReplyDelete
  17. Setuju. Kolagen penting utk badan kita terutama sekali bila meningkat usia di mana penghasilan kolagen semakin lambat n berkurang. Boleh lah consider live collagen nie utk supplement tambahan

    ReplyDelete
  18. Confirm sedap rasa air ni sebab pelbagai jenis Berri ada dalam tu. Berri memang baik utk kulit lagipun. Tambah pula ada kolagen, mantap kulit kak SA nanti.

    ReplyDelete
  19. Brries ni saya suka kak...mmg banyak kelebihan berries family

    ReplyDelete
  20. banyak jenis beri yang ada dalam minuman kolagen ni. makin berserilah kak SA nanti ;)

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  21. Patutlah awek muda minum kolegen hehehehe orang laki boleh minum juga ker tengok mudah jer cara nak ambil hehehehe...

    ReplyDelete
  22. I always love to drink collagen and now I wanna try this as well. Want to be beautiful... Hahaha

    ReplyDelete
  23. Cantik packaging collageb kolor merah..tgk kandungab best byk berry mmg bgus untyk anti oxidant..

    ReplyDelete
  24. Baru tahu kepentingan kolegen pada diri sendiri... Sebelum nie, tak pernah ambil port pun...

    ReplyDelete
  25. Wanita makin meningka usia kena dah jaga & paling penting pengambilan colagen kan. Atleast kulit makin anjal dan maintain cantik. 😃

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  26. Collagen is very important to us, we all know but they problem is they don't come cheap. Therefore, thanks for sharing the promo code, definitely worth trying!

    ReplyDelete
  27. Nampak sedap pulak tgk sa minum kan logen. Lps ni bertambah berseri2 la ya hehehe

    ReplyDelete
  28. makin muda la SA nnt... bagus dapat minum atau makan supplement skrg sbb badankita dah makin berkurang collagen...bagus unuk membaiki sistem badan dan kulit..

    ReplyDelete
  29. Wah baru tahu pasal radikal bebas tu. thanks atas perkongsian ya sis. lepas ni kena lebih ambil peduli la berkenaan hal2 macam ni

    ReplyDelete
  30. Onie suka kalau produk minuman collagen ni perisa buahan-buahan. Boleh telan. Apapun produk ni banyak jugak kelebihan dia kan. Mudah nak bawa ke mana sahaja cuma part minum air masak tu pun kena banyakkan juga kan kak :D

    ReplyDelete
  31. Saya pun dah kena start consume collagen-based-food. Muka dah hilang kolagen sekarang ni..hurm

    ReplyDelete
  32. ramai dah wanita sekarang yang dah start minum untuk kecantikan..kan

    ReplyDelete
  33. Setuju dengan akak. Memang umur masuk 25 je, dah perasan fine line tmyang ada kecik-kecik kat mata & tepi bibir. Memang wajib ambil kolagen kalau nak maintain

    ReplyDelete
  34. Bagus produk nie kan SA, patut lah semakin berseri..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah