Wednesday, April 4, 2018

Dinner Di Dolly Dim Sum NuSentral

Hi korang...

Entry ni termasuk dalam trip Jimat Genting Highland tapi kisah selepas balik dari GH tu la...sampai je kat KL Sentral SA nak singgah kat office jap ada urusan nak kena buat dan nak amik pink box Althea yang dah sampai kat opis..hahaha...gigih semangat singgah office kan..nasib baik la office dekat ngan KL Sentral..kalau jauh memang takde makna la nak singgah..lagipun boss nak bagi surat istimewa masa tu...itu yang sanggup singgah office kejap.
Dah settle urusan kat office SA ajak Dania makan kat NuSentral, kami memang agak kepenatan skit sebab masa balik tu jammed teruk sebelum sampai Tol Gombak. Jammed jenis tak bergerak tau..area situ memang biasa macam tu.ingat nak belanja Dania makan kat 4Fingers, tapi penuh plak masa tu then ajak dia makan kat Dolly Dim Sum sebab dia tak pernah makan kat situ lagi...lepas makan kami terus balik Seremban.


Muka penat...sampai jer terus order...


Dia ni memang tak tau penat...kalau bab makan memang excited..

Usah korang tanya nama makanan ni semua..SA tak ingat de..receipt pun dah buang kot...korang tengok jer la gambar ye...







Alhamdullillah..

Dania behave...so boleh la mama bawak Kakak Dania jenjalan travel lagi...next nak explore mana blom tau lagi...seronok tau bila dah ada anak dara yang boleh dijadikan kawan travel..Tak payah nak pening kepala dah..kami boleh share semua perkara bersama, kami suka makan, suka window shopping, suka tengok wayang semua kami buat bersama.
SA bercadang nak pi Langkawi plak berdua ngan dia...maybe lepas Raya atau dalam masa terdekat sebelum puasa..ingat nak naik flight je..senang skit..kat sana ada grab so bleh amik grab je..tak pun bleh je contact pakcik SA kat sana mintak tolong dia jadi tour guide..hahahaha...berangan bukan main..bila laksananya tu tak tau la..macam la tak bekerja kan...tapi memang nak jadikan angan- angan ni kenyataan.

42 comments:

  1. the dimsum looks good.. yumms :D

    ReplyDelete
  2. Bila anak dara dah besar, macam-macam boleh dibuat bersama kan kak.. Semoga perancangan akak nak bercuti dengan Dania dipermudahkan..

    ReplyDelete
  3. Wow makan dim sum. Sekali-sekala try memang syok.. bukan selalu. So sweet tengok mak yg rapat ngan anak..

    ReplyDelete
  4. Wahhhh mcm sedap je dimsum ni kak. Teringin nak makan, semalam beli tmpt lain tp rase tu kureng..

    ReplyDelete
  5. Sekali pun tak pernah rasa dim sum...hahah

    ReplyDelete
  6. nampak sedapnya.. i pun nak pergi dinner dan makan dimsum di nu sentral ni.. yummy!

    ReplyDelete
  7. I love dimsum. sedap nya kalau dapat makan hari ni. Yang penting halal :)

    ReplyDelete
  8. nampak sedap dimsum tu. Syoknya kak sa dania dah besaq dah ada kawan travel

    ReplyDelete
  9. yummmyyy dimsum..bila la nk try kt dolly dimsum plak..sronok dating ngan anakdara tu

    ReplyDelete
  10. dim sum memang sodap kan SA, wahhhh kakak Dania muka manyak heppi.. semoga SA dan Dania sentiasa di dalam rahmatNya... Aamiin

    ReplyDelete
  11. Dim sum ni fav Marsha kak...dah lama tak makan dim sum. Lepas ni kena pegi makan dim sum. Craving dah..hihi

    ReplyDelete
  12. bestnya dimsum.. syoknya SA anak dara dah blh buat bff ek..

    ReplyDelete
  13. Huntong Dania dapat selalu makan sedap-sedap. Nu Sentral tu tak pernah pergi explore lagi. Penah pi 2x sebab nak naik lrt je. Hahaha. Dim Sum kalau yg instant tu tak sedap. Nampak menu 1st tu macam squid kan? Nanti kita pi lah Dolly Dim Sum neh.

    ReplyDelete
  14. good girl dania.. comel sgt sia geram tgk

    ReplyDelete
  15. Semua makanan nampak sedapp .. bila laa CCL nk mencuba makanan ni

    ReplyDelete
  16. Tak pernah makam dim sum. Hehe tak reti kot nak makan.. seronok tengok akak dan dania...best boleh jadi bff

    ReplyDelete
  17. Sedap je tgk menu kat dolly ni..next time nak try la tp husband bukan jenis suka mknan mcm ni huhu tu yg kekadang rasa x ayok je mkn sesorg..nak pinjam partner akak la si dania ni hahhahaha

    ReplyDelete
  18. dim sum mmg sedap. bestya jadi dania. dapat mama cool yg selalu bawak jenjalan. hehe

    ReplyDelete
  19. Nikmat sekali semua masakannya nih ...
    Jadi terasa lapar melihatnya.

    ReplyDelete
  20. Saja nak bagi kita jelous kan makan Dim Sum tak ajak hehehe kita suka kalau goreng daripada kukus lebih rasa rangup dan puas...

    ReplyDelete
  21. Sedap ke dim sum kak? Tak pernah lg makan, rasa dia macam mana tu?

    ReplyDelete
  22. Sedapnya makan dim sum kat dolly dim sum... saya pun pernah makan kat situ! :)

    ReplyDelete
  23. Nampak sedap dimsum tu SA.. Seronok kalau ada anak-anak dah besar nie kan memang boleh buat kawan..

    ReplyDelete
  24. I have tried Dolly Dim Sum and they offers variety choices. And is halal dim sum where everyone can enjoy it.

    ReplyDelete
  25. Sedapnya dim sum tu kak. Tak pernah try lagi di Dolly Dim sum tu. Nanti bila ada masa bolehlah try nanti. Seronokkan dah ada anak dara yang boleh jadi kwan travel. Kinah pun harap satu hari nanti anak dara ni boleh jadi kawan travel macam kak dania

    ReplyDelete
  26. Sedapnya dim sum. Lama tak makn dim sum kak..nanti nak.makan juga bawa anak anak

    ReplyDelete
  27. Bestnya dim sum. Lama tak makan dim sum nanti nak bawa anak anak makan dim sum la

    ReplyDelete
  28. Selalu dengar pasal tempat ni. Belum pernah cuba lagi makan kat sini. Nanti kalau free bolehlah sis cuba kalau ada area sana

    ReplyDelete
  29. Sedap2nya menu kat sini. Tak pernah lgi makan dimsum kat sini. Kena trylah satu hari nanti

    ReplyDelete
  30. fav tau makan wantan dengan dimsum ni. Haihhh terliur

    ReplyDelete
  31. Bila anak dh besar memang seronok jadi teman ke sana sini. Makanan tu nampak sedap belaka boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  32. Xpenah mkn dimsum, tp nmpk mcm sedap kn.

    ReplyDelete
  33. i still havent try this place out..but i have heard so much rave about it since it's like one of the few halal dimsum restaurants...

    ReplyDelete
  34. Sedapnya tgk dumpling tu kak, paling suka dumpling! dan onie tak pernah makan di restoran ni, Tapi pandai anak akak mintak makan di dolly dimsum tu,hehe

    ReplyDelete
  35. wah.. the dimsum looks really good and making me so craving of it now. i wanna go try this outlet too.. near to my place..

    ReplyDelete
  36. Nampak macam DimSum je tu hehe. Ok juga bawa kakak Dania temankan. Tak pening-pening dah nak cari pakner

    ReplyDelete
  37. Sedapnya kak..bestnya anak.gadis da besar boleh buat kawan kan ....

    ReplyDelete
  38. Sedapnyaaa. Lama tak makan dekat sini :)

    ReplyDelete
  39. Seronok bila ada anak yang dah besar boleh jadi geng berjalan kan SA.. hehehe..

    ReplyDelete
  40. terus tekak rasa nak dimsum lepas baca entry SA huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah