Friday, April 20, 2018

Yeay...It's Friyay!!!

Hi korang...

Yeay hari ni last kerja...penatnyaaaa...memang penat giler la....rasa macam tak cukup tido..dengan lambakkan kerja...memang Jumaat hari yang ditunggu-tunggu semua kan..maybe semua dah ada plan hujung minggu..SA plak lebih kepada nak balik rumah...nak habiskan masa dengan family..next week ahead SA dah makin busy sampai la minggu terakhir sebelum puasa.

So hari Jumaat tak sesibuk hari- hari lain..SA dah boleh tarik nafas lega..hari Jumaat SA dan kawan- kawan biasanya habiskan masa tenghari kat office jer kalau tak keluar jalan- jalan..dalam pukul 12.30 sure kami pi terjak SSM punya Flea Market..then beli laksa ke apa yang patut..SA seperti kebiasaan beli Laksa dan buah potong..oh ye..kat bawah ni gambar last week...kebetulan rezeki SA dapat beli buah mangga potong yang crunchy dan segar..tak benyek...


Muka happy makan buah mangga fresh...


Satu plastik ni SA beli RM5 ..murah compare ngan MBG 


Then beli laksa untuk alas perut..

Haaa itu cerita minggu lepas...

Apa cerita minggu ni plak...kemana nak pergi rehat ni..nak pergi SSM lagi ke?

NuSentral?

Tengok pada kerajinan kaki la nampaknya...kang dikatakan antisosial plak kalau tak keluar kemana- mana....hehehe....

Selamat hari Jumaat korang...

It's Friyay!!!!

15 comments:

  1. Bestnya boleh pergi Flea Market. Mesti macam-macam ada jual kan kak. Kalau ana pun ana beli laksa sebab fav sangat dengan laksa.

    ReplyDelete
  2. Sedapnyaa buah mangga tu. Heheh. Jom jalan jalan Nu Sentral kak SA.

    ReplyDelete
  3. sedap tu makan mangga...laksa sy tak blh makan lg..pntang lg.huhuhu

    ReplyDelete
  4. friday memang hari yang di nanti-nantikan kan SA,kak ana dahulu masa kerja macam SA juga petang Jumaat je naik lrt ke puduraya ( masa tu ) balik kg tgk anak sebab anak kak ana tinggal di kg dengan mak :)

    ReplyDelete
  5. dh rehat lama kan... tu yg blh jln2 lama skit kan kak...

    boleh tahan mahal mangga tuh seplastik rm5 yek, sbb klu org jual buah kt sini seplastik tu rm2 je... mmg dia potong2 baru msk dlm plastik, buah2 dia mmg fresh2 n murah tp lama dh dia tak niaga nih... rindu btl buah2 dia

    ReplyDelete
  6. Terliur tengok buah mangga tu.. alahai.. nampak sedaplah..

    ReplyDelete
  7. syok kn dh jumaat ...ramai xsbr nk cuti...mangga tu fav tau...mmg suka sejukkn bg frozen pastu mkn yummmmm

    ReplyDelete
  8. sedap pulak tengok buah mangga tu. sha kalau hari isnin baru syok sebab cuti selasa haha

    ReplyDelete
  9. jumaat is heaven for us ladies.
    lelaki confirm jeles :) ha ha ha ha
    aida dulu kalu keje, 1-2 hours before kul 12 tu, dah pakat dah dgn opismet nak ke mana.
    tapi tu la. kekadang tak dpt join.
    amik anak-anak skola :(

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap buah mangga n laksa tu SA, Kak Sue pun masa keje dulu time rehat kadang merata juga merayau.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. MBG mahal tapi buah nampak segar je semua. Tapi Siqah beli kat kedai biasa je, buah sama je rasnaya kan. Hihi.

    Nway, Kak Suria, jemput join segmen dan giveaway di blog Siqah :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete
  12. Amboi... macam terngiang-ngiang je gigitan mangga fresh tu... Hehehe..

    ReplyDelete
  13. Craving for laksa bila nampak gmbar laksa. haha macam mana la nak buat eh hee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah