Friday, April 6, 2018

Testing Bokeh Huawei Nova 2i Sambil Temankan Kawan Opis Shopping

Hi korang..

Hari Jumat rehat memang lama..selalunya SA tak keluar..panas kan..malas..tapi memandangkan kawan opis ajak teman beli barang..SA pun okey je..kang ada plak cakap SA antisosial kan...well SA tak pergi jauh pun..pergi NuSentral je...Kawan SA nak pi Parkson...

Alang- alang sambil2 SA temankan kawan opis memilih barangan yang dia nak beli sambil SA testing Bokeh kat hp SA ni...yee...SA dah tukar hp dari Xiaomi ke Huawei Nova 2i..reward pada diri sendiri sebab Huawei gambar cantik sangat kan...SA memang perlukan untuk kerja- kerja blogging SA..bukan gambar dari Xiaomi tak cantik tapi hp xiaomi ni dah mula tunjuk ada masalah...sebelum masalah makin teruk SA tukar je...nanti nak check apa masalah hp ni...cik abang SA cakap sebab hp dari China ni tak routed..tak paham la SA...apapun nak kena check jugak. Xiaomi u ada je Bokeh..selama ni SA guna okey je..jom kita tengok gambar hasil dari Bokeh Huawei Nova 2i. Actually SA masih explore lagi dan belum faham sepenuhnya..


Pose 1


Pose 2


Ni gambar dari kamera belakang


Ni pun...


Satu lagi...


Selamba jer SA kan...asal boleh jer..hahaha...apapun SA tak expert lagi guna hp Huawei Nova 2i ni...ada la yang tak berapa ok...macam kat bawah ni...my bad hair day...wakakaaka...macam baru lepas bangun tido..ekceli SA diserang migraine..sakit kepala dari pagi ..oh ye..kat bawah ni gambar semalam..seharian SA sakit kepala...


Portrait version 


Konon- konon candid kat MRT Merdeka Station


Yang ni pun...hehehe....


Ni camera belakang


Yang ni pun kat opis..camera belakang..

Well kita explore lagi nanti dan hasilkan gambar yang cantik2..SA ada beberapa kerja review yang blom siap...nak kena buat..nasib baik ada hp Huawei Nova 2i ni...insyaallah nak amik gambar Ahad ni nanti...apps pun banyak lagi tak install..mana nak buat video...April ni nanti ada 2 lagi product bakal sampai...huwaaaa...banyaknya kerja...yang sedia ada pun ada 2 lagi....takpe slowly...

Korang rasa okey tak hasil dari Huawei Nova 2i ni?

kalau ok ke tak okey ke..korang komen eh.....nak amik Huawei P20 hakak tak mampu dekkkkk......

26 comments:

  1. cantiknya kakak SA.. kamera apa pun comel aje

    ReplyDelete
  2. Cantik camera fokus nya...cun aih

    ReplyDelete
  3. Uishh ... cantik cantik gambar dari nova ni ye. Hmm ada tgk kat Lazada, harga dia pun dah bawah 1000 dah.

    ReplyDelete
  4. terliur betul dengan huawei ni tapi tggu la rosak dulu yg ada ni hehehehe

    ReplyDelete
  5. cantik kamera nya....hmmm...tergoda juga ni

    ReplyDelete
  6. saya dulu nak beli hp macam SA tapi tak jadi beli..skrg pakai hp Oppo F5

    ReplyDelete
  7. Kamera huawei memang tak mengecewakan

    ReplyDelete
  8. nova 2i ni memang cantik gambar dia...incek hubby dah sambar sebulan lepassss... kite tumpang bergambar kat hp dia jer la sebab gambar bokehhh..hahaha

    ReplyDelete
  9. Samalah kita SA. Cikla pun dah tukar dr Xiaomi ke Huawei Nova 2i. Mmg best, lebih2 tang gmbr... Cantik...

    ReplyDelete
  10. Cantik SA, Kak Sue pun berangan juga nak beli Huawei.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. Woww HP baru ! Ciktie pun berkenan tapi tangan tak sampai lagi hehe. Cantik gambar tu

    ReplyDelete
  12. OMGGG!!! lawanya kak gambar2 huawei inova 2i lagi2 effect bokeh dia... effortless sangat!
    makin femes kan brand huwei ni di Malaysia... quality pon bagus! i should recommend ni dekat my brother yang tengah carik2 phone baru dia :)
    Thanks akak for the review!!!! love it! picture so terang & sharp pulak tu... gambar warna warni mainan tu menonjol sangat so colorful

    ReplyDelete
  13. Cantik gambar yang diambil dengan smartphone huawei ni... nice...

    ReplyDelete
  14. saya pun guna huawei..best..gambor cantik..paling suka yg setting bokeh ni...

    ReplyDelete
  15. okay je kak SA dah macam duta Nova dah, Hannah Delisha :P

    ReplyDelete
  16. cantiknya gambar kamera ni...kita nak cari yang camera belakang ok kalau amik gambar...ni selfie je cantik,tapi gambar belakang KO

    ReplyDelete
  17. lawa nya guna camera ni...berapa harga ek.dah lama x servey fon.guna je ape yg ada.ehehe

    ReplyDelete
  18. Dua gambar last tu cantik.. )

    ReplyDelete
  19. cantik jugak ye gambar dari huawei nova 2i ni ye. rasa nak bertukar jugak la. tengah kumpul duit tabung ni.

    ReplyDelete
  20. puaslah nak selfie pasne. Mengidam jugak nak Huawei ne

    ReplyDelete
  21. betul cantik la Kak SA cameranya. after all, Kak SA cantik juga.

    ReplyDelete
  22. org cantik, tak perlu camera cantik :)
    aida nak cadang asben amik huawei lah.
    sebab ni ada 4 camera, kan.
    bokeh tu memang trending skang.

    ReplyDelete
  23. cantiknya gambar! sha pun tengah kumpul duit ni taktau nak beli laptop ke phone huhu

    ReplyDelete
  24. LAWANYAAAAAA :) heee lepas ni selfie lebih puas gituw

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah