Saturday, April 21, 2018

Keenakkan Air Kedondong & Air Kelapa Laut Man Java Enterprise

Hi korang...

Lama dah SA mengidam Air Kedondong Asam Boi dan Air Kelapa Laut Afrika yang di proses sendiri oleh rakan blogger Kak Shuhaida Kabdy dan suaminya Abang Man. Perniagaan  yang diusahakan sejak sekian lama. SA dah pernah rasa air kelapa laut afrika tapi baru pertama kali minum air kedondong yang di bancuh khas oleh Abg Man. Sedap tak terkata la..sejuk je masuk melalui tekak..the best part is SA dah addicted...kebetulan SA dapat botol besar so ada setengah lagi dalam fridge..

Korang bayangkan SA minum air ni kat rumah sewa dan memang SA tak pelawa pun kawan serumah. SA minum sorang je


Sebelum SA minum..yang kelapa laut tu pati tau...jangan di minum plak..buntang mata kang


Balik kerja terus pose dalam bilik..kang housemate nampak


Pati ni nanti nak bancuh dan minum masa bulan puasa


Tuang segelas..minum..pas tu x leh berhenti..3 kali SA tuang


Gelas ke 3...


Pagi semalam SA minum segelas sebelum pi kerja...sampai office berlari cari tandas..

Best...Best..and Best....
What else can i say...Fresh... Tak nak cakap banyak...korang order jer la...nak beli pati pun bleh  nak deal meniaga amik stok kat Abg Man pun boleh tapi kena kena deal dengan diorang sendiri la..Kak Sue dan Abg Man selalu meniaga kat Pasar Malam dan Stadium..

Man Java Enterprise
Email: skabdy@gmail.com
Tel : 012- 5854998/ 012-5844836

Seriusly..memang recommended..korang x menyesal beli punya lepas rasa seteguk..jom addicted sama-sama....

21 comments:

  1. warna pun dah menarik. ada buat pos tak? nak jugak huwaaa

    ReplyDelete
  2. Allahu Akbar.
    air kedondong tu nyaman nyer kalau dpt minum.
    lagi-lagi kalau sejuk!

    ReplyDelete
  3. sedapnyer...boleh pos ke ni...nak beli jugak ni

    ReplyDelete
  4. Terima kasih SA sudi review produk kami ya. Semoga SA sentiasa dimurahkan rezeki ya.. aamiin ya rabb.. ❤

    ReplyDelete
  5. Menariknya la nampak..boleh la Min try plak lepas ni pulak-pulak memang suka jus asam kedindong

    ReplyDelete
  6. Alahai terus throwback air bulan puasa bila tengok air kelapa laut tu. terliur tengok dua air tu. minum masa petang2 sedap tu. boleh la mencari nanti

    ReplyDelete
  7. sedapnya air kedondong tu....menyesal baca entri ni hehehehehe...nampak sangat fresh :-)

    ReplyDelete
  8. Bestnye dapat minum air kedondong.. Okay... Nak pergi order kat Kak Sue sekarang... hehe..

    ReplyDelete
  9. kedondong asam boi sukaaaaa..nk2 cuaca panas ..ni pn dh order ..tgh tgu delivery

    ReplyDelete
  10. Nampak refreshing je minum. Pertama kali dengar Air Kedondong. Haha

    ReplyDelete
  11. Rawlins memang suka gila kedondong so bila nak ajak Rawlins try air kedondong nie Kak SA? Mesti sedap gila kan.

    ReplyDelete
  12. Menariknya tengok kedua2 air tu.. ;) boleh standby untuk bulan puasa ni.

    ReplyDelete
  13. That looks like a refreshing drink. I haven't heard about that and it looks really good.

    ReplyDelete
  14. ala ... berlari ke tandas tu la yang takut tu. but boleh cuba nanti hehehe

    ReplyDelete
  15. Wai... Lari toilet mmg my favorites.. permit Kempis jadinya kann...
    Back Cuba gak lag...

    ReplyDelete
  16. These are two of my favourite drinks in the whole wide would. They are very cooling to the body and best when refrigerated.

    ReplyDelete
  17. This drinks looks nutritious. Thanks for sharing insider's tips!

    ReplyDelete
  18. Dulu emi x minum air kedondong. Tapi beberapa tahun lepas start minum, terus tersuka pulak haha. Best kot air kedondong, lagi2 kedondong asam boi

    ReplyDelete
  19. Never heard of this water before la! Thanks for intro, the color also look interesting. Don't mind trying it too!

    ReplyDelete
  20. Wah takwah pernah try lagi air kedondong ni. Nanti ika cuba. Nampak sedap ja.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah