Wednesday, August 29, 2018

Lauk Pengantin, Majlis Bersanding & Majlis Menerima Menantu

Hi korang...

Okey...dah settle merewang punya entry..now kita focus kat entry SA masak lauk pengantin...memang awal pergi beli bahan basah..Udang, sotong, ayam dan ikan..bahan- bahan lain semua dah beli masa merewang tu...dah siapkan juga bahan- bahan untuk rencah...
Bayangkan pukul 6 pagi pergi pasar..hahaha...gigih tau tukang masak...tapi cukup la lepas ni takde sapa adik beradik sepupu yang nak kahwin dah..kalau ada..rasa x nak dah amik tender masak lauk pengantin...penat...

Ikutkan lauk2 ni semua request dari pengantin lelaki...tak semua la SA keluarkan..mana yang lebih tu SA simpankan untuk diorang..ye la..masa makan beradap tu takde la diorang nak makan banyak kan..dah tentu2 makan malu- malu simpul...hahahaha....

Antara lauk yang SA masak

  1. Sayur campur
  2. Ikan Siakap Sweet Sour
  3. Ayam special
  4. Hati, Paru, Limpa masak blackpepper
  5. Sotong Goreng Tepung bersos ala Thai
Korang tengok gambar je lah ye...


































Abah, Lisa dan Dania



Alhamdulillah....

Lepas ni takde sapa nak kahwin dah rasanya...tak nak dah amik tender lauk pengantin ni...penat weh...dulu masa adik2 sendiri kahwin takpe la kan..hahahaha....SA seawal pukul 7 am dah start masak masa ni...settle masak pukul 11.30..nasib baik ada yang menolong..kalau takde orang tolong nak masak beberapa jenis lauk...memang matilanak...hahahaha....

Jumpa lagi next entry

14 comments:

  1. meriah lauk pengantin... sedap nya tengok udang tu hahaha

    ReplyDelete
  2. meraaaaaahhh👌..mcm dah lama Tak tgk pengantin bertema merah...comey aih pelayan di meja pengantin😉

    ReplyDelete
  3. meriah SA buat lauk pauk pengantin..hebat la ni..bkn senang nk buat

    ReplyDelete
  4. Bestnyaaa berbakat rupanya SA yee, mesti sedap dan berselera pengantin makan tu...
    Sekarang tengok, siap pakej dengan catering lauknyaa..

    ReplyDelete
  5. alahai..sdap2nya lauk2 pengantin tu. terliur tgk..pandai akak masak n hias..:)

    ReplyDelete
  6. Kelaparan terus tenguk lauk2 ni...

    ReplyDelete
  7. bestnya...
    tapi dkt tempat nieyl skrg ni dah jarang ada makan beradab mcnie kak..
    skrg ni kami buat makan berdua je

    ReplyDelete
  8. Udang tu mengancam.. sayur camput tu feveret Sha.. kikiki.. Nampak makanana je nie..

    ReplyDelete
  9. Meriahnya lauk pengantin SA masak. Nanti boleh lah SA buat bisnes katering masak lauk pengantin..

    ReplyDelete
  10. Menarik menu...pandai semua menghias

    ReplyDelete
  11. Meriahnya lauk pauk pengantin. Nampak sedap2 semuanya.. Terror kak SA masak.. Marvelous gittew.

    ReplyDelete
  12. Kalau masak sorang ni memang habis terkejar kejar lah. Hahaha. Sedapnyaa kak SA 😍

    ReplyDelete
  13. Penat nak memasak tapi kalau bergotong royong mudah la sikit. Manis sangat anak dara awak tu....Dania :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah