Tuesday, August 21, 2018

Lunch Di NY Steak Shack Sunway Pyramid Dengan Acu & Family

Hi korang...

Korang sure dah tau SA terlibat dengan Event Prego Buddies Party Ahad lepas di Sunway Pyramid kan..alaaa...event perasmian pasta baru keluaran Prego khas untuk kanak-kanak..tentang event tu nanti SA up entry khas..hari ni SA nak cerita kami lunch di NY Steak Shack...sebelum ni SA pernah makan kat outlet One Utama..Steak kat sini sedap dengan harga yang reasonable compare dengan steak di restaurant lain...sesekali reward diorang kan..rezeki yang ada di kongsi bersama..insyaallah next time bleh belanja yang lain gak..Dania tu x yah cakap la..memang selalu dh merasa..nasib anak SA sorang...kalau 5-6 orang..x mampu la kan...

Sementara nak tunggu registration event..lepak je kat sini..makan dan makan...Opick  plak dibawak ayahnya jenjalan kat luar restaurant..takut dia tantrum..kami yg tinggal ni buat apa lagi...bergambar je laa....


Welfie 1


Welfie 2


Bukti harga reasonable


Selfie seketul..


Selfie Mak ngan Anak


Gambar macam ni wajib untuk food blogger


Kami pilih air bottomless..Ice Lemon Tea..refill free..bijak x?


Suasana dalam restaurant..x ramai orang masa ni


NY Steak Burger RM20.50 Dania punya


Striploin Steak SA punya RM47.08 sama ngan adik ipar


Striploin Steak lepas tuang Sos Black pepper..sedap ..SA mmg prefer doneness Medium...



ini Acu..bukan food blogger..


JFK Chicken Sandwich RM10++  untuk Opick


Grilled Lamb Shoulder untuk Acu RM35.08


Bukan main si bujang Opick ni..dia bleh sergah org belakang tu .hahaha..sib baik orang tu melayan


Sambil makan sambil tengok Omar & Hana...not good..not good


Si manis SA sorang ni bab makan memang tekun...sangat menikmati




Acu and family

Kami habiskan masa 1 jam kat sini..Opick sangat behave..so next time boleh makan kat sini lagi kan...so far kalau pemegang kad kredit Visa dapat 10% off dari total bill..so takde la mahal sangat SA bayar...special thanks to Acu & Pak Chu Dania sebab  sudi hantarkan mama and Dania kat Sunway Pyramid ni..sudi tunggu sampai event habis jugak..sampai SA salah tanya orang nak mintak.pihak Prego bagi Acu duduk sebab Acu preggy..x bagus kalau berdiri je kan..Opick pun had so much fun bila jumpa Boboiboy..asyik duk menyebut je..Boboiboy...eh..jangan tak caya dia bleh bergambar ngan Boboiboy tau..masa masa tu mama sibuk kat kawasan event..itu nanti mama citer next story..banyak sangat gambar kan..rasanya untuk event Prego ni ni memang ada banyak part by part...hahahah....untung la Prego SA highlights unlimited...payment bleh up lagi tak? oppps...hahaha....

See you all next entry ya....

13 comments:

  1. tk pernh try lg NY steak...ada outlet terdekat ngan opis..nanti bole la try

    ReplyDelete
  2. Tarot pernah makan dengan member2 masa kat matriks dulu. Sedap jugaklah

    ReplyDelete
  3. Tengok steak tu tiba2 perut berkeroncong..sebenarnya dah lama Murni tak ke Sunway Pyramid. Nak kena ajak suami p la..dah anak 3 boleh laa cerita kat anak2 kat sini la ibu & abah dating dulu2..ehehehe

    ReplyDelete
  4. adoi lapar terus baca post ni hahaha teringin nak rasa

    ReplyDelete
  5. NY Steak Shack ni memang sedap dan reasonable harganya.... Sedap-sedap kan... LeYa pun 3 kali jugak dah try di lain-lain lokasi cawangannya..

    ReplyDelete
  6. terus rasa lapar baca entry kak SA ni..
    selamat hari raya aidil adha... :)

    ReplyDelete
  7. Aduhhh kak. Tertarik ngn grilled lamb tu kak oiiii dapnya.

    ReplyDelete
  8. Sedapnya makanan tu kak. Terliur tgk.

    ReplyDelete
  9. Lama dah teringin nak makan dekat sini. Nampak sedap menu2 dia tu. Tak sabar nak cuba.

    ReplyDelete
  10. Sedapnya SA.. ada rezeki boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  11. Kemurungan baca entry ni laaaaaaa

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah