Thursday, August 2, 2018

Lunch Di Aroii Thai NuSentral Dengan @MaryKay Ela

Tarikan Baru Di NuSentral Masakan Thai Ala Boat Noodles

Hi korang....

Semalam kan..SA sedikit stress kat office..biasa la kalau stress SA akan keluar pi berjalan time rehat..kebetulan plak kawan opis SA ajak pi berjalan..dalam hati memang nak pi makan kat food court ke pi makan KFC ke kan..sekali kawan SA tu suggest la makan kat Aroii Thai yang baru buka tu..sebelum ni macam pernah SA jenjalan kat situ sebab nak tapau..tapi sebab penuh sangat orang SA pi tempat lain. Aroii Thai ni ada banyak cawangan rasanya. Try check kat google ada yang kat Cyberjaya la..other location SA tak berapa pasti sebba tak check habis..haha..Konsep Aroii Thai sama jer dengan Boat Noodles, yang membezakan hanya harga..Aroii Thai semangkuk hidangan berharga RM2.09..kira murah lagi la...

Nak makan kat sini kena sabar menunggu sebab meja memang penuh tapi takde la tunggu lama..SA dan kawan tunggu dalam 10 minit macam tu dah dapat tempat dah..sebenarnya boleh je buat reservation tapi SA ngan kawan main terjah kan..patut keluar awal senang dapat meja..tempat baru memang akan jadi tumpuan ramai la kan...jom kita tengok gambar..Dah lama SA tak pergi Food Review ni..sementara belum ada jemputan ni boleh la SA buat personal review..kan?At least membantu korang cari tempat makan best kat area office SA ni...


Tarikan baru


Full house kan..


Sauce dan cili potong


Buku menu


Menu yang ada


Walaupun menu tak banyak dan portion sikit..tapi mengenyangkan..


Antara menu yang kami order..


Tom Yum Glass Noodle Soup dia sedap..rugi ambil 1..kalau tau ambil 4 sekali..hahaha...


Thai coffee...Portion kecik tapi jangan risau..cukup jer...


Hasilnya untuk 2 orang makan....

Yeay...muka dah kenyang..

So...mahal ke makan kat sini..?

So far takde la mahal sangat..SA sorang je pun tak habis RM20..kira ok la..kalau nak makan banyak kena make sure datang time perut betul2 kosong..macam SA takde la lapar sangat..so ambil 6 mangkuk jer dan jugak Thai Coffee..macam tu jugak kawan SA...nanti boleh la lepak lagi ramai- ramai kat sini..cuma kena sikap timbang rasa skit la..sebab ramai yang beratur kat luar restoran tunggu tempat kosong kan..so jangan la kita pentingkan diri sendiri..dah habis makan cepat2 la kita bagi tempat kat orang lain plak..baru la aman kan...Nak plak SA ni jenis cepat kesian kalau orang beratur lama untuk tunggu tempat nak makan...


So...Aroii Thai SA bagi 8/10 bintang...

Recommended!!!!

15 comments:

  1. antara the best way nak atasi stress !! kita pegi makan yeaah. yang jenis macam spring roll cucuk2 tu mesti sedap kan =D

    ReplyDelete
  2. nampak jer mangkuk kecik tapi makanan dia menggoda jiwa dan raga giteww,..:)

    ReplyDelete
  3. dkt area opis ada juga..pernh try skali tp mcm tk brp kena ngan tekak..cuma pulut mangga not bad la...suak lg boat noodle

    ReplyDelete
  4. sonok tempat kerja SA byk tmpat makan.boleh review time lunch kalau keluar sekali sekala tu..ofis saya, pi la cafe ofis ni,hah...tu je yg ada..

    ReplyDelete
  5. sonok tempat kerja SA byk tmpat makan.boleh review time lunch kalau keluar sekali sekala tu..ofis saya, pi la cafe ofis ni,hah...tu je yg ada..

    ReplyDelete
  6. Kat sini pun ada aroi thai tapi menu tak berapa banyak..tapi memang suka lepak sana bawak mak

    ReplyDelete
  7. makanan simple macam ini okay sangat dah..nasi berlauk kadang tak berbaloi..

    ReplyDelete
  8. teringin nak try, kan best kalau ada kat area sini

    ReplyDelete
  9. Hadoiii, tergugat Iman diet bila tengok org post gambo makan sedap

    ReplyDelete
  10. Menarik.. nanti nak ajak en. Hb makan situ.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. suka sangat kalau kedai makan ada portion kecil macamni sebab boleh makan banyak menu!

    ReplyDelete
  12. Boleh cuba nanti kalau jalan-jalan ke sana nanti..

    ReplyDelete
  13. Seronok makan macam nie.. Boleh cuba pelbagai menu.. Memnag berbaloilah harga dengan portion tu..

    ReplyDelete
  14. nampak sedap, walaupun tarot bukan fans makanan thai

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah