Thursday, August 23, 2018

Cikebum..Cikebum Syembam Qhaira Wilda

Hi korang...

Masih mood raya ke tu? SA plak dah start kerja hari ni..takde update tentang raya ke? macam takde jer..SA sempat balik kampung Selasa lepas sebab Mak Abah buat lemang..sayangnya takde la rasa nak amik gambar ke apa..mood kelaut dalam sebab SA diserang migrain yang teruk..lepak je..cuma tolong masak skit2 itupun tolong buatkan sambal belacan, petik pucuk ubi dan tolong rebus je..makan tengahari at 2.30pm..hahahaha....bila ramai yang tak cuti kan...so takde la citer part Aidiladha dari SA..nak plak kami memang tak join korban tahun ni..so lepas balik dari kampung baru la SA bertungkus lumus siapkan rendang campur dan jugak sup gearbox...

Hari ni SA nak share citer pasal si Qhaira Wilda a.k.a Dida syembam ni ha...si cheeky girl penghibur hati SA dan family...makin dah besar ni makin banyak mulut..makin kuat membebel..pok pek macam mak nenek dengan ayat penyata dia tu....sekarang ni kegilaan dia terhadap makeup sangat- sangat melampau tau..pandai mekap dah..kalau nampak SA x pakai mekap siap dia tanya tu..kenapa mama x pakai mekap..x syantik tau....nanti kalau tak syantik semua orang tak suka tengok..tengok Dida ni..sebab syantik orang semuaaaa syuke Dida..sayang Dida...bla..bla..bla....stress kalau dia dh buka mulut....









Kalau dia balik rumah SA kan...

Dengan bibir merah menyala atau pink menyala...ngan blusher...aduhai la anak...sama dah kaedah ngan kakak Dania...suka melawa....

Dida ni umur jer 4 tahun...tapi pemikiran dia dah macam umur 12 tahun dah...ayat dia sangat teratur dan kadang- kadang tak terjangkau dek akal budak umur macam ni bleh keluarkan ayat- ayat yang adakala orang dewasa pun tak terfikir...

Tahun depan dah nak sekolah dah minah debab ni...tak tau la nanti macam mana keadaan dia kat sekolah...takut dia buli kawan- kawan atau dia buli cikgu dia...

Sabar jer la......

11 comments:

  1. keje juga tp masih kepenatan...nasibaik cuti sekolah tkde la jammed...amboi gegurl mmg gtu la..nk melawa kn hehe

    ReplyDelete
  2. hamboiii kemainnya dak tecik ni. suka sgt mama layan dia ehhhh... xpe gegurl mmg suka melawa sok leh cantik cm mama dia.

    ReplyDelete
  3. Ambui kemain dia. Comel. Sama macam anak aina ni, pantang nampak mekap.

    ReplyDelete
  4. Lama x dgr citer pasal dida. Besar dah dia. Makin comel dan makin pandai bergaya. Like her aunty.

    ReplyDelete
  5. LeYa pun keje jugak hari ni... Lengang je jalan pagi tadi pergi keje.. Hehe... Alololo...comelnya Dida dengan makeup pinkish dia..

    ReplyDelete
  6. Ala comelnya dia. Rasa nak gigit pipi tu 😂

    ReplyDelete
  7. Comelnya Dida nie.. geram tengok dia..

    ReplyDelete
  8. Kemain lg si dida nih hah...cubit kang

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah