Saturday, August 18, 2018

Majlis Persandingan Sejurus Selepas Pernikahan

Hi korang...

Selamat hari Sabtu...haaa kat mana tu..x pergi jenjaln je? SA masih dalam perjalanan ke Seremban ..semalam tak sempat nak balik..SA balik kerja dah lambat..so decide balik pagi ni je..eh dh tengahari dh..sebenarnya SA keluar pagi..tapi pergi sarapan dulu lepas tu baru gerak..hujan rahmat pagi ni selepas dh lama x hujan kan? 2-3 minggu ni panas betul..alhamdulillah turun turun jugak hujan..langit mendung sebab jerubu teruk kan...musim-musim jerebu teruk ni jni jaga kesihatan ye..minum air kosong banyak...

Okeylah dari dari x buat apa dalam train ni..SA nak update majlis persandingan kazen SA selepas majlis nikah dia 4 Ogos lepas...sebaik selepas nikah..terus bersiap untuk majlis bersanding...

Jom tengok gambar...


Keduanya segak dan cantik dalam busana songket kuning pakaian traditional melayu






SA kena paksa menepung tawar...ishhh....amik berkat..


Selamat pengantin baru


Dania pun..


Suka buah jambu dengan asam kulit limau tu...sedap


Acar buah...special dish org melaka..

Settle majlis di sebelah pengantin perempuan..lepas tu kami yg dari Seremban semua balik..memang balik awal sebab mak namak nak cuci buah pinggang pukul 3..sekarang kami agak susah suk berjalan jauh..mak kena cuci buah pinggang sehari 3 kali  selang 8 jam...sebenarnya boleh je kalau nak jalan jauh..kena mak kuat sikit lagi dan kena cari hotel/ homestay yang bersih toiletnya untuk mak cuci buah pinggang..cuma perjalanan tak terlalu jauh la...

next kita update majlis menyambut menantu di Kuala Pilah pula..di sini nanti SA up gambar lauk2 pengantin hasil tangan SA dan adik-adik..

Stay tuned

11 comments:

  1. Tahniah, pasangan yang sama cantiknya . Sedap pula tengok acar buah tu.

    ReplyDelete
  2. wah cantiknya pelamin tu, macam dah lama tak tengok kerusi pelamin yang macamtu. oh ya, nak bagitahu ni saya letak blog ni dalam bloglist di sidebar saya ye ? suka dengan blog ni

    ReplyDelete
  3. bestnya tengok SA gi kenduri haha sha tak ingt bila last pi kenbduri

    ReplyDelete
  4. tahniah buat mempelai
    Semoga urusan perawatan ibu SA dipermudahkan.

    ReplyDelete
  5. sama cantik sama padan pasangan pengantin =)

    ReplyDelete
  6. Tahniah untuk pengantin. Dah lama tak nampak pengantin pakai sanggul tinggi camtu.

    ReplyDelete
  7. hi..singgah sini...
    jemput baca dan kongsikan hobi anda http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/08/hobi-zaman-kanak-kanak-sehingga-dewasa.html

    ReplyDelete
  8. Tahniah kepada pasangan pengantin...
    Semoga semua urusan Kak SA dipermudahkan Allah SWT

    ReplyDelete
  9. barokallah untuk pengantin baru..")

    ReplyDelete
  10. Semoga pasangan pengantin bahagia hingga akhir hayat.. :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah