Thursday, August 23, 2018

Cerita Aidiladha Suriaamanda & Family

Hi korang...

Jom la SA citer pasal sambutan Aidiladha SA yang tak seberapa..takde nak bersukaria macam raya tahun- tahun sudah..kami sekeluarga baru kehilangan maklong kan..so takkan la nak bergumbira..sambutan tetap ada..untuk anak- anak...Mak Abah, Mak Lang, Pak Lang dan Pak Long buat juga lemang..Selasa tu SA balik migrain sepanjang petang kan..so tolong masak je la..anak- anak buah nak main berlari sana sini, terpekik terlolong pun SA x kisah..makan ubat..tidur kat dalam rumah...petang pukul 5 pun sakit kepala still x ok..every month mesti macam ni...letih dh...

Lemang dah masak kami pun balik Seremban...SA nak kena masak rendang malam tu jugak..kalau tak...takde plak rendang nak makan ngan lemang kan...sebelum balik layankan 3 orang anak buah yang tak pernah tengok lembu secara berdepan macam dalam gambar tu...haihhhh...sabar jer la...


4 orang ni...kecohnya macam 30 orang kat rumah...blom campur cucu2 lain...


Cubaan melompat x jadi...


Dida jer melompat tapi bergegar plak gambo


Macam- macam hal...


Si hensem Aidan...taksub ngan penyapu dan scoop..kalau ambil dari dia..dibantainya meraung...


SA masakkan Sup Gearbox dulu...lepas tu mommy dida tolong jaga while mam masak rendang plak..


Rendang campur a.k.a Rendang Nasib..air tangan SA....

Pukul 11 .30 malam baru siap rendang...




SA tak sempat makan apa pun sebab penat sangat..kepala sakit tak hilang lagi..mintak adik settlekan sup gearbox sampai betul2 masak..kesian anak- anak tunggu lama nak makan sup..lepas tu SA tak sedar apa dah..tetiba hujan lebat..tiba- tiba letrik takde..bukan tingkat bawah..bilik SA kat tingkat atas...masa tu dalam pukul 2 pagi..ermm...lari pindah bilik mak...bangun subuh naik bilik semula.lepas subuh sambung tidur semula...penat sangat kan....

Petang dalam pukul 4pm SA awak Mak Abah dan adik beradik yang lain tengok wayang cerita Hantu Kak Limah...dah takde aktiviti nak buat...kami keluar tengok wayang...bukan selalu pi tengok wayang ramai- ramai kan..cuma family Si Kembar tak join sebab diorang dh tengok...

Itu jer cerita Aidiladha kami...hahaha...mood nak pakai baju raya pun takde...lepak jer anak beranak...apa nak jadi pun tak tau la...masing2 penat masa tu kan...Mak Abah pun penat jer nampak...tapi ikut jugak pergi tengok wayang sebab tiket dah beli kan..sekali tgok diorang yang gelak lebih2...

See you next entry....


11 comments:

  1. sdapnye sup gearbox & rendang nasib tu

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya Aidiladha Kak SA...

    ReplyDelete
  3. Kita scroll-scroll semuanya masak sup tulang , kecur rasa..
    Sis esok baru qurbannya, jadi esoklah baru dapat daging dan tulang..
    Tak sabor nak masak ni hehehe

    ReplyDelete
  4. Sedapnnyaaaa.... Terliur sis tengok haha. Salam Aidiladha :)

    ReplyDelete
  5. Bestnyaaa, tengok wayang sesamaaa..hehee..dah lama x buat aktiviti gituu~

    ReplyDelete
  6. Sedapnya SA.. Kak Sue pun tak ada beria nak pakai baju raya SA tapi Mak akak tetap buat ketupat daun palas..

    ReplyDelete
  7. mesnu sup wajib ada setiap kali raya Aidil Adha kan!

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah