Friday, November 3, 2017

Beli Barang Tak Pandai Bargain Itu SA...

Siapa alami masalah yang sama ngan SA?asyik la masalah SA ni kan....alaaa...saje nak share common problem yg menghantui SA kalau pi oversea...bukan oversea je...dalam negara pun...
Pssttt....kalau korang nak tau kan...SA ni ada masalah tak reti bargain...atau dalam kata mudah x reti nak tawar menawar sesuatu barang walau hakikatnya boleh je tawar..


Huiyooooo...kurusnya...gambar masa kat Chiangmai..maaa ni baru elok sakit...huwaaaa...nak kurus macam ni please


lambakkan bag tangan kulit di Chiangmai..


Ni masa kat Sarawak 2013 kot


Ni pun kat Sarawak Waterfront

SA ada masalah rasa tak sampai hati tengok peniaga tu..terus la fikir...bape je untung dia..fikir family dia..ya allah...sabar je la...ko dah kenapa SA oiiii...habis satu family dia ko nak fikir...padahal peniaga tu saje je pakai buruk2..kat rumah dah tentu2 ada Mercedes ke Brabus ke menjalan kat porch kan....ntah la..SA pernah cuba nak bargain..tp setakat harga sekali tasar tu je la..hahaha...lebih dari tu SA macam tak sampai hati...dh kenapa la kan....kadang bab tawar menawar ni kan SA serahkan kat Cik Abg je...tak pun kat Abah je...bila abah start bargain....SA lari jap pi tempat lain...hahaha....

Pernah tau kat Nilai 3 nak beli carpet..harga carpet tu RM1000, Abah bargain sampai RM400 tau...huiii...Abah SA memang power dalam bargain..kalau SA memang tak dapek de...bape banyak untung kat situ...next kalau nak pi beli apa2 barang pun memang kena bawak abah SA la...tak tau la ilmu apa ntah dia guna dalam bargain ni...sampai kami nak keluar dari kedai dah...last2 Pakistan tu mengalah....dapat la kami carpet cantik yang mahal dengan harga RM400.

Korang pandai bargain tak?ke sama je macam SA?

10 comments:

  1. fulamak pandainya ayah kak SA nego. mama pun x sanggup sgt nk nego sampai lebam. dulu2 masa muda ada juga nego macam tu

    ReplyDelete
  2. Saya pun tak reti 😂😂😂

    Selalu keluar harapkan umi tolong runding.

    ReplyDelete
  3. miza bila untuk barang sediri redha jew bayar, tapi bila teman @ beli barang untuk orang lain pandai jew main harga hehe. penyakit betul si miza ne. serius kurusnya kak sa. sekarang lagi comei kot

    ReplyDelete
  4. sha pun takpandai nak tawar menawar haha haritu pergi padang besar, sha tak mintak kurang pun tapi peniaga tu yang bagi diskaun haha pun boleh la.

    ReplyDelete
  5. Ana pun sama tak pandai bargain kak. Selalu rasa harga tu sah sesuai sgt dah. Hehe

    ReplyDelete
  6. Sep sikit SA..kita serupa..saya segan nak tawar2 harga sebab malu..lagipun kesian kat penjual tu..mr hubby pandai tawar..saya kalau mr hubby start menawar2 rega, lariii jugak..haha

    ReplyDelete
  7. Kalau pegi siam ke, vietnam ke, indon ke kena bargain harga mula 50% dari harga barang yang dioffer. Dia tahu kita pelancong, memang mereka tekan harga.

    ReplyDelete
  8. Fuhh dasyat abah SA tawat menawar ni .sampai kan catpet dari hrga rm1000 jatuh rm400 . Fuhh banyak tue ..ada tips tak

    ReplyDelete
  9. Sep skit.. kita sama.. hehehe..
    En. Hubby ai pandai tawar-menawar.. kalau beli memang mintak dia je yang cakap.. ekekeke..

    ReplyDelete
  10. Kak Sue pun tak berapa pandai gak nak tawar menawar, tapi Abang Man pandai macam Abah SA.. tapi Aba SA lagi hebat tau, banyak tu dapat kurang..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah