Tuesday, November 21, 2017

Ni Namanya Mangga Mengkal

Sediakan Tisu awal- awal..sebarang kejadian air liur tak berhenti meleleh atas risiko sendiri....

😆😆😆😆😆😆😆


Hai korang....

Haaa...jangan nak kecam SA eh..salahkan adik SA...katanya jiran sebelah rumah ada pokok mangga maha lebat buahnya..hari- hari dia tengok je buah mangga tu...makin lama makin banyak besar2 geram je...sampai masa Sabtu lepas jirannya petik mangga...laki dia tegur la jiran tu...hahahaha....dah nak dijadikan rezeki jiran tu hulurlah 6 biji buah mangga telur...memang cantik besar la buahnya..takde cacat cela...cuma satu je la..buahnya mengkal...mengkal maksudnya masih crunchy cuma dalam episode ke arah nak masak...so feel makan mangga muda tu macam lari la sket...

Ah...mengkal ke apa ke..janji masih rangup kan...SA buatkan kicap cili cicah...kami makan berdua..yang lain tido kot masa tu...kupas 3 biji makan sambil tengok tv...ya allah heavennyaaa...dengan kicap cukup pedas...cukup belacan dan gulanya...memang laju la menyuap..memang makan berdua jer la....

Eh tak sakit perut ke SA makan mangga macam tu ha...takde la..hanya mereka yang hantu mangga muda je tau feelingnya....betul- betul sedap..layan berdua ngan Ibu si kembar tu la..Ahad tu SA makan lagi sebiji...bukan nak cakap besar..setakat ni memang takde rasa sakit perut ke apa...biasa je..

Sapa suka makan mangga muda cicah macam ni....boleh la geng...tapi kali ni tak berapa feel la..nak cari yang muda jugak...i dont care...nak cari gak..lagi masam lagi best......


30 comments:

  1. menjejes air liur baca entry akak..:)

    ReplyDelete
  2. Aduh....sedapnya...bila kunyah tu krup krap krup krap...fuh....

    ReplyDelete
  3. Kak SA.... mangga tu..dengan sambalnya ...arghhhh..KG pun nak buat sambal laaaa

    ReplyDelete
  4. mangga kt pokok mak kita xpetik lg..slalu buat jeruk frozenkan...suka juga cicah nitp cicah ngan kuah rojak makbee

    ReplyDelete
  5. Sedapnya SA.. kecur air liur..

    ReplyDelete
  6. sambil baca ni sambil kecur ailiooo hahah

    ReplyDelete
  7. hehehe tibaila macam mana pun sedap kan janji mangga. hewwww sedapnyaa ni mencicah =D

    ReplyDelete
  8. woooow.. rezeki tu.. mencicah. Sa memang suka mencicah ya...? kat ig pun ada nampak..ehehehe.Sorri..kita stalk awk..hekhekhek

    ReplyDelete
  9. Sedapnye mangga itu sis... Tergoda iols tengokkk...😂😂

    ReplyDelete
  10. kecur liur bila tengok mangga macam ni. Qiss memang tak makan buah masam kecuali kalau teringin sangat. tapi makan dengan kicap pedas tu.. memang sedap gila.

    ReplyDelete
  11. suka! tapi sekarang macam susah nak dapat pelam telur macam ni. rojaknya ada, buah yang tak ada.

    ReplyDelete
  12. Uish.. Memang mengancam betul warnanya.. hehehe.. mencicah pula.. memang layanlah..

    ReplyDelete
  13. Kak suria, serious tengok gambar pun dah kecur air liur. Kalau dapat yang betul-betul muda cicah pulak dengan sos mak bee tu. Ya Allah sedapnyaaaa

    ReplyDelete
  14. I always use kedondong. Mixture of sour, spicy and a bit sweetness. I like the taste

    ReplyDelete
  15. Haha. Sis memang selalu buat kecur liur. Kalau di kampung memang cukup favourite makan mangga mengkal ni sambil bersantai di beranda atau kanopi/buaian. Sedap sangat!

    ReplyDelete
  16. Ya Allah akak sedap nya kita tengok jer post ni terus pergi pasaraya cari mangga mengkal macam ni mengidam lak wakakakkaka..

    ReplyDelete
  17. Alahaiii...terlioq tgok. Mengancam sungguh..tapi x leh makan buat masa skrg

    ReplyDelete
  18. Peminat buah mangga jugak. makan dengan kuah rojak. atau orang utara panggil garam belacan. tapi sejak gastrik teruk dan banyak kurangkan.

    ReplyDelete
  19. apa nie.. apa nie.... main kasaq nampak hahahha.... mana nak cari memalam nie

    ReplyDelete
  20. Ngences jadinya tengok ni SA. Mangga gini lagi sedap buat menyicah.

    ReplyDelete
  21. Omg sedeapnye! This looks so crunchy.

    ReplyDelete
  22. mangga dengan kicap cili? isn't it taste weird? i tak pernah try! but mangga mesti lah yang masam one kan? masam + masin = manis! just like orange + salt hehe

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
  23. Ya Allah.. ngencesss weehhhh.. ngilerrr di buatnya. Cili kicap lawan ngan pa pon dap ekk

    ReplyDelete
  24. Oh sedapnya mangga cicah dengan Mak Bee. Awal mengandung dulu memang mencari mangga jer

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah