Sunday, November 19, 2017

Perempuan vs Masak Ada 7 Jenis..Korang Yang Mana Satu?


Hi korang...

Selamat berhujung minggu...hari ni SA saje je up entry santai je..konon-konon nak buat survey pasal perempuan vs masak...ada 7 jenis random pick up x tau la sapa yang survey...

So dalam 7 point kat dalam gambar yang makin hangat di kongsi di page- page viral FB tu..korang semua readers dan followers SA ni tergolong dalam kategori yang mana satu kalau bab masak memasak?

Dalam banyak- banyak tu SA ngaku SA yang no 3..hehehe ..bab masak lauk pauk serah kat SA..cuma takde la pandai sangat tp kalau masak untuk kenduri kecik-kecik tu SA dh boleh tapau dh..hehehe..poyo berlagak plak kan..eh takde ini pengakuan ikhlas ni..SA mmg kalau bab masak lauk laju je..ada je menu atau resepi yang SA nak cuba atau create sendiri.

Tapi sayangnya...SA failed bab buat kuih muih...memang failed...macam takde chemistry dengan kuih muih berbanding lauk pauk..pernah cuba nak buat tapi memang tak menjadi...kadang stress tau...jeles bila tengok orang buat kuih elok je jadinya...bila tiba time SA...erm...cekodok tu pandai la SA buat...hahaha....

So...korang yang mana satu?

Jom share...


27 comments:

  1. sha no 1 haha pandai je masak tapi malas nokharom bak kata orang kedah

    ReplyDelete
  2. Kak Sue pun tak ada la pandai sangat, tapi Kak Sue suka cuba dan masak resepi lauk pauk dan kuih muih..cuma yang kuih muih tu lama dah tak cuba, penyakit malas.. hahaha..

    ReplyDelete
  3. Siqah biasa-biasa je. Masak lauk bolehlah jugak tapi kalau kuih muih memang serius failed teruk! Haha. So, no 3 lah :D

    ReplyDelete
  4. PC sikit sana sikit sini...haaa tambahan no 8 boleh SA...hihihi...

    ReplyDelete
  5. Mya tgh2 antara no 3 and no 4 . kuih2 tradisional yg goreng2 tu, ada yg reti, ada yg tak. sama la lauk pun

    ReplyDelete
  6. Saya yang nombor 2 kot he he heeee.... suka masak, tapi entah sedap entah tidak!

    ReplyDelete
  7. lin pulak suka masak....nak kata pandai tu idoklerrr....haha,tapi memang rajin dan suka mencuba sesuatu masakan...

    ReplyDelete
  8. Tak da nombor kot hehe. Nak kata pandai masak bolehlah untuk isi perut. Kuih muih tu out rasanya hihi

    ReplyDelete
  9. No 3 cum 7. Boleh tak cmtu? Hehe

    ReplyDelete
  10. No 3.. hehe..bab kueh mmg xrajin.. beli frozen food je senang..

    ReplyDelete
  11. 1, 3, kot.. Hihi paling kelakar no 7

    ReplyDelete
  12. I am no. 2. Tak pandai masak tapi rajin belajar masak

    ReplyDelete
  13. mummy kategori 3, 7 kot..haha pasan sokmo!:P

    ReplyDelete
  14. mummy kalo buat kuih sokmo tak jadi..haha stress!

    ReplyDelete
  15. Rasanya sis no 3 dan 7 kot...hahahaha. perasan pandai masak, kalau masak selalu puji diri sendiri..🤣🤣

    ReplyDelete
  16. 8. Pandai masak, rajin dan suka masak dan masakannya sedap2 belaka.
    Pilih yang inilah.

    ReplyDelete
  17. Tigaaa kot. Hahah! Selalu failed kak bila nak buat kuih muih ni nak nak yang tradisional tu.

    ReplyDelete
  18. ahahaha confirm no 7 hahaha =D
    sendiri masak CT syok sendiri ehhe..

    ReplyDelete
  19. Takde ke yg pandai masak dan rajin masak....hahaha

    ReplyDelete
  20. Saya jenis nombor 3, suka masak lauk pauk tapi bab kuih muih kena google resipi...hehe

    ReplyDelete
  21. Kadang2 no 1, kadang2 no 7..hahahaha~
    ajet ajet gitu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah