Thursday, November 9, 2017

Pekena Ayam Bakar Waroeng Penyet NuSentral Pulak....

Hi korang...

Haih letih makan ayam dah...hahahaa...tapi kali ni makan kat Waroeng Penyet NuSentral..kawan opis belanja..alhamdulillah murah rezeki SA..kami keluar office dan terus ke NuSentral. Beratur kejap je..memandangkan orang belanja dan tak nak lambat kami berempat sepakat ambil menu yang sama iaitu Ayam Bakar Penyet....pas tu belasah ambil sos yang Hot...tak pernah- pernah makan lap peluh masing2 senyap kepedasan dan kejap- kejap tarik tisu...hahahaha...padan muka kepedasan...padahal ada jer kot sos yang Mild pedasnya....mengada..macam la kuat pedas sangat..tapi alhamdulillah takde masalah pun perut..takde sakit perut ke cirit birit...cuma nak cakap la...walau pedas macam mana pun sos dia memang SODAP!!!




To la sos yang HOT tu....pedas nak matey


Macam tak leh move on plak bila tengok gambar ni....Ayam Bakar dia tersedap...


Up dengan kangkung goreng belacan


Air yang datang dengan set Ayam bakar Ice Lemon Tea..

Masa kitorang makan ni..ada satu geng chinese...makan ayam penyet...bukan ayam bakar..diorang ambil sos yang hot..pas tu sorang2 tukar sos..hehehehe...pedas berapi siap merah2 muka diorang...SA pernah makan yang ayam penyet but SA lebih suka Ayam Bakar...sedap sangat..korang should try...menu lain SA blom cuba lagi..oh ya..kangkung belacan tu pun sedap tau....recommended..korang kena cuba gak...

Cepat2 pergi tau....SA mmg suggest korang makan Set Ayam Bakar...alaaaa...harga tak leh nak reveal plak sebab orang yang belanja..SA pun tak tengok harga kat papan harga...sebab SA tunggu kat meja..kawan yang belanja pi order kat kaunter...bila dah siap staff diorang hantar....

Untuk Waroeng Penyet NuSentral SA bagi 5/5 Bintang...


17 comments:

  1. mmg sodap kt waroeng penyet...outlet pertama kt curve..skarang dh byk dh cawangan

    ReplyDelete
  2. Waroeng penyet memang terbaik. Sambal dia boleh amik byk mana nak. Huhu

    ReplyDelete
  3. pedas sangat lah SA, kita tak boleh makan... nanti perut meragam

    ReplyDelete
  4. petang-petang singgah blog akk ni...
    alahai...meleleh air liur nieyl..

    ReplyDelete
  5. tetiba teringin nk makan nasi ayam penyet..sedap ni

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap SA, nak pulak pedas kan.. memang kena dengan tekak akak nie..

    ReplyDelete
  7. aduhh..baca entry ni tgh2 malam rasa lapar plakkkk hehe

    ReplyDelete
  8. Lapar kak. Especially tengok kangkung tu. Tak boleh jadi ni, esok pi pasar cari kangkung.

    ReplyDelete
  9. Dekat ngan opis ni..kena pergi.

    ReplyDelete
  10. Mengoda betul tengok kangkung tu memang layanlah

    ReplyDelete
  11. Sedapnyaaa kak SA. Selalu time Nani lalu, mesti full house.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah