Monday, November 20, 2017

Kepelbagaian Makanan Tempatan Di De Palma Eco Resort Kuala Selangor

Trip ke De Palma Eco Resort Kuala Selangor dah lama berlalu..tetapi ada banyak gambar yang SA tak share lagi...sayang plak gambar tersimpan dalam folder jer...so SA decide nak share jugak la mana- mana gambar yang SA tak share lagi...at least korang sekurang- kurangnya dapat merasai  juga suasana yang best macam yang SA rasa...
Okey untuk kali ini SA nak share makanan best sepanjang SA berada di De Palma Eco Resort Kuala Selangor. Korang kalau menginap di sini tak perlu risau bab makanan sebab semuanya sedap- sedap. Kalau tak nak makan kat hotel korang bleh keluar ke pekan berhampiran dan kampung2 berdekatan. Banyak je tempat makan best- best...



Ayam Masak Lemak Cili Api


Ikan Selar Goreng Tepung


Lala ( masak apa tak ingat)


Pajeri Nenas


Butter Cake


Desserts


Begedil kentang


Kerabu kacang botor


Kerabu Mangga


Ulam- Ulaman


Sup Kambing


Kuih Lapis kot ni...


Kuih Keria


Buah- buahan


Bread & Toast


Mee Udang..

Untuk makanan di De Palma Eco Resorts Kuala Selangor SA bagi 3.5 / 5 bintang. Harapan SA supaya pihak De Palma Eco Resort menambah lagi menu makanan sebab pengunjung hotel ini berbilang kaum. Ada Melayu, Cina dan India. Maybe boleh masukkan beberapa menu yang mewakili kaum yang ada di Malaysia ni dan tidak tertakluk kepada beberapa jenis makanan yang dah biasa kita makan dan boleh didapati di kedai- kedai biasa.Ini hanya pendapat SA kerana tarikan utama setiap hotel adalah dari keenakkan dan keistimewaan makanan yang pihak hotel sediakan..Tak mustahil pengunjung akan sentiasa repeat menginap di hotel tersebut mahupun hanya datang untuk dining experience. Ini hanya pendapat SA sebagai seorang pengunjung yang mahukan yang terbaik. Tiada niat nak kondem ye...hehehe....

UPDATE PRICE
Buffet lunch & dinner RM45 nett per person


Jumpa lagi next entry

32 comments:

  1. Dalam banyak-banyak menu yang ada kat sini, saya paling suka masak lemak cili api dan kerabu mangga. Dapnyeeeee

    ReplyDelete
  2. Terliur tengok pajeri nanas to kak SA oii... dah la buka time nak lunch nie... hahaha

    ReplyDelete
  3. Dapat ulaman dengan sup kambing tu pun dah bertambah-tambah ni..sedap betul masakan kat de Palma ni ye.- jmr23.com

    ReplyDelete
  4. huwaaaa. lala tu tingin nak makan..

    ReplyDelete
  5. Sedapnya nampak kerabu kacang botor tu

    ReplyDelete
  6. Sedapnya Kerabu Kacang Botor tu, ada pulak ulam.. memang sedap lah makan kan..

    ReplyDelete
  7. Semuanya nampak sedap tapi mesti kejar sop ambing dulu.

    ReplyDelete
  8. Kalau pergi kuala selangor memang banyak tempat makan yang menarik kan? too bad ai tak pernah sampai sana. Setakat lalu je pernah lah.

    ReplyDelete
  9. semuanya sedap.. kalo sy p sana ..mau 3x makan.eheheheh..kendian masuk toilet, topup semula

    ReplyDelete
  10. Mostly makanan favourite Qiya ni especially lala masak lemak tu. Sedapnya...

    ReplyDelete
  11. masak lemak tu haih geramnya tengok haha pagi pagi dah berjaya terliurkan orang SA ni hehe

    ReplyDelete
  12. Yummm! The soup kambing looks finger licking good 😍

    ReplyDelete
  13. Fuhh semua makanan menarik ni .. dah cukup lengkap dengan citarasa pelanggan . Pelbagai choice kan . Harap de palma resort kekalkan kesedapan menu2

    ReplyDelete
  14. That's a great variety of food served. Wonder how much is it?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buffet lunch & dinner RM45 nett per person

      Delete
  15. tengok lala tu..aummm..pelbagai makanan dia

    ReplyDelete
  16. Ayam masak lemak dengan sup kambing tu, pergh. Nampak sedap betul

    ReplyDelete
  17. Pernah beberapa kali berbuka dekat sini... hidangan dan menu yang disajikan agak berbeza sikit dengan mana-mana hotel yang pernah Bro pergi.

    ReplyDelete
  18. Alaaa... Lapar balik tengok makanan-makanan ni. Semuanya nampak sedap.

    ReplyDelete
  19. lamanya tak makan kerabu kacang botol.. tingin pula hehe nantila cuba buat. tak penah cuba buat selalu beli ja.. takot tak jadi ngeh2..

    ReplyDelete
  20. perghhhh... sedapnya terliur tengok menu2 ini.. lagi2 kuih keria yang gebu tu... eh petai pun ada?! wahhh nanti nak pergi sinilah (sebab nampak ada petai laju je) haha.. dari segi harga okay tak? berapa ya kak SA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey sangat...Buffet lunch & dinner RM45 nett per person

      Delete
  21. ulam-ulaman tu yang perghhhh. tka tahan di buatnya kak

    ReplyDelete
  22. Kalau dah kawasan kampung takda makanan kampung yang sedap dan hasil laut yang enak. Memang saya takmo pi nginap kat hotel tu. Tapi sebabkan ada. Nanti i pi k. Hahaha

    ReplyDelete
  23. yum yum! btw i did't know it's under PKNS! haha hows the pricing there?

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buffet lunch & dinner RM45 nett per person

      Delete
  24. Dah la tgh lapar xmkn ape lg.. Tgk gambar mknan terus lapar dibuatnya

    ReplyDelete
  25. Nyummilicious semua makanan dia nampak menarik dan sedap

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah