Sunday, November 26, 2017

First Time Naik Bukit Malawati Melawat Kawanan Monyet...

Sebutan Sebenar Adalah BUKIT MALAWATI Bukan MELAWATI

First time SA datang sini...first time jugak dapat bergambar dengan kawanan monyet atau beruk atau Lotong yang sangat banyak di atas Bukit Malawati ni....Dari DePalma Eko Resort kami rombongan blogger nai Tramp yang ya allah laju betul dia kona baring..takut gak la...tapi seronok...apapun keselamatan penumpang memang di jaga...sepanjang perjalanan melambai- lambai penduduk kampung ala- la miss universe masuk kampung la...punya la seronok..seronok sebab apa tau...sebab  bloggers yang pergi trip ni semua kepala giler- giler masuk air punya...hehehe...happy go lucky hilang segala mak nenek stress...

Dari jauh dah nampak dah rumah api Altingsburg Lighthouse..tengok dari jauh jer la...memang tak la nak masuk ke situ...Tramp lalu ke tempat banyak kawanan monyet ni semua...ada yang mula memanjat tramp..buat SA yang sememangnya penakut ni makin takut..Tak tentu arah jadinya..makanan bekalan dari pihak hotel memang dah lesap kena rampas dek monyet tu...amboiii...tak sopan sungguh...


Memandangkan dah petang sangat so memang tak dapat nak explore Rumah Api Altingsburg Lighthouse



Haaaa...nampak? nampak....monyet jenis ekor panjang ni...memang tak takut ngan orang...



Tak ingat pelancong dari China ke Korea ke..terjerit2 yang pakai baju kelabu tu sebab monyet naik sampai ke kepala dia..dia plak sibuk nak amik gambar


Haaa...duduk elok2 skit...


tengok...elok je beratur tu ha...jangan ingat mereka ni tak ganas ye...


Comelnya mak ngan anak ni haaa


Meriam Penggawa..

hujung meriam yang dah sompek..pemandangan cantik je dari atas bukit ni



Haih sedih je bang...awek lari ke?


Kiri kanan depan belakang penuh dengan monyet


Kalau dapat makanan memang rakus..tak kenyang2 agaknya


pokok- pokok besar yang berusia ratusan tahun


Penerangan tentang Batu Hampar


Batu Hampar


Bersama Blogger Umizarra a.k.a Nora


Selfie tu wajib


Cubaan bergambar dengan Monyet 


Sebenarnya SA bukan lah seberani dalam gambar tu....


Hahahaha..dasar penakut kan..


Ala bang...duduk tu elok skit la...malu la...


last but not least


Nampak muka kami semua yang seronok ni?


Release stress katanya...


Semua pun ada yang pernah bertemu dan ada jugak yang first time jumpa...tapi kami macam dah kenal lama giler...


Selepas selesai melawat semua kawasan Bukit Malawati, dah bagi makan monyet2..kami semua balik ke hotel sebab nak bersiap2 untuk aktiviti seterusnya iaitu ke Kampung Kelip - Kelip plak...ini pun pengalaman SA yang pertama...memang indahnya ciptaan allah SWT. Kelip- Kelip antara species unggas yang mengeluarkan cahaya yang cantik..sampai di istihar lokasi pelancongan...bukan tumpuan pelancong tempatan sahaja malahan dari luar negara...

SA share next entry ye..


21 comments:

  1. akak pun pernah p bukit malawati, banyak monyet yang jinak2..

    ReplyDelete
  2. Wahhh mcm best jee sis. Tapi seramla dgn monyet2 tu. Hahaha

    Jemput join :)
    https://mimintalk.blogspot.com/2017/11/blog-hop-giveaway-by-yasmin-aris_51.html

    ReplyDelete
  3. wah bestnya SA kalau dekat tingin nak join hehe
    macam ada gambar tu muka takut monyet hehe

    ReplyDelete
  4. ok dengan monyet mummy ngeri..bukan apa, perwatakan dorang ni diluar jangka..huhuhu

    ReplyDelete
  5. Tempat ni tak masuk dlm listing..ahahaa :P

    ReplyDelete
  6. melainkan kalau dorang dok berdisplin akan dipertimbangkan semula..ahaha :p

    ReplyDelete
  7. Beraninya duduk dekat dengan monyet.. kalau saya dah jauh langkah

    ReplyDelete
  8. sama la monyet2 kat t.dayang bunting jenis tak tak boleh nmpak plastik..ingat makanan...fobia dengan monyet..tgk dari jauh je..dekat..NO NO NO..hehe

    ReplyDelete
  9. Ganas monyet2 ni kak. Pantang nampak kita pegang plastik. Rampas selamber dia jer. Kita yg jadi takut.

    ReplyDelete
  10. pernah juga sekali naik ke sini. Jenuh tengok monyet. Budak-budak ni suka la, kita yang risau takut kena kejar. But enjoy kat atas tu tengok view.

    ReplyDelete
  11. berani SA nk selfie tu...kita tgk dr tepi pn dh takut kot2 tiba2 terkam haha

    ReplyDelete
  12. Saya tak pernah sampai sini lagi kak

    ReplyDelete
  13. Saya tak pernah sampai sini lagi kak

    ReplyDelete
  14. Kak Sue belum pernah sampai lagi sini SA, tapi takut lah kat monyet-monyet tu.. huhuhu..

    ReplyDelete
  15. seronok kan , dapat jalan2 ramai2 macam ni. bila la dapat peluang macam ni lagi.

    ReplyDelete
  16. Lama juga tak pergi ke sana...

    Dulu kalau rasa stress sikit, selalu lari ke sana... bukan apa.. nyaman dekat atas tue.. lagi2 bukan hujung minggu... monyetnya lebih ramai dari manusia... so terhibur sikit hahah

    ReplyDelete
  17. Elok pulak monyet tu ye duduk sebelah ambik gambar tak dikacaunya...hahaha

    ReplyDelete
  18. Wow, banyak betul monyet ! Kalau saya, dah memang menjauhh, walaupun jinak jinak haiwannya..haha..tahniah bergambar ngn abam monyet !

    ReplyDelete
  19. Seronoknya SA tapi tulah seram tengok monyet tu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah