Monday, July 16, 2018

Burger Tepi Jalan Juga Yang Selalu Jadi Pilihan

Hi korang...

Sape Monday Blues...tu la..malam tadi sibuk tengok final FIFA kan..bua macam SA..malam tadi sedap je layan durian pas tu tido..haha...well hari ni takde la Monday Blues sebab ada jer kerja yang dah settle pagi ni..sekarang SA tengah santai- santai belek handphone..mana ada gambar yang SA tak perlukan tu SA delete..rasa macam dah banyak plak gambar dalam gallery kan..terjumpa plak gambar bulan lepas rasanya..kami decided beli burger tepi jalan sebab dah malas nak makan nasi..boleh? Haaa...macam ni la SA 4 beranak...biasanya kalau dah malas tu kan..SA ajak Dania beli burger je..dan kami suka explore gerai burger tepi jalan yang pada kami best dan worth repeat..Abah SA cakap ada la sekali pi beli kat gerai yang SA citer ni...Burger Of Bob dan katanya The best in Sikamat..so SA kasi try la...mana tau sedap plak...



Lama dah wujudnya gerai BOB ni..SA je tak pernah tau...ke x ambil tau..haha..


Senarai harga..ok la..ikut harga semasa..takde la mahal mana..


Ada additional menu kalau ada nak order dan diorang pun boleh delivery tapi kena la ada term and condition..


Ni la owner BOB kot...ye la orang badan besar kan biasanya dipanggil Bob


SA order burger daging special 2 dan burger ayam special 2


Ada additional order dari minah baju choc tu ha..nak meat ball ngan french fries..

Pendapat SA tentang Burger Of Bob?

SA takde komen banyak pun sebab standard burger tepi jalan, biasanya ada la special recipe diorang kan..sedap..worth try dan harga pun tak mahal mana..cuma SA x suka burger yang ada mayonnaise. Tak tau la kenapa x suka..pada SA cukup dengan sos cili dan sos tomato or maybe dia ada ingredient special rahsia diorang kan...famous rupanya B.O.B ni.. SA suka jer beli or makan burger tepi jalan..itu yang sedap compare burger2 high standard ni..nanti nak beli kat tempat lain plak..bila tu depends on selera kami 4 beranak la... ada je waktu2 malas yang tiba kan...

SA suka dengan semangat meniaga anak- anak muda sekarang...kalau lebih ramai lagi meniaga macam ni lagi bagus..so takde la gejala buruk2 dikalangan anak- anak muda kan..kena rajin untuk berjaya..mana tau boleh buka cawangan kan..macam kat KL, satu nama boleh bukak cawangan sampai 3-4 tengok area diorang cover..semangat macam ni perlu diterapkan dikalangan anak- anak muda..

Setuju?

28 comments:

  1. Burger tepi jalan macam ni kadang lagi sedap daripada burger yang harga kemain mahal tu. Heheh.

    ReplyDelete
  2. beger camni mmg sodap..eh SA xsuka mayonis ye...kita suka je

    ReplyDelete
  3. burger tepi jalan ni pebret waktu kecik2 dulu hihi.

    ReplyDelete
  4. Betul tu kak SA, berger tepi jalan juga yang best..

    ReplyDelete
  5. burger tepi jalan memang takdak sapa boleh lawan la hahaha

    ReplyDelete
  6. betul²...ada kelainan dari burger kat restoran kan...hehehe

    ReplyDelete
  7. terbaek.. febret ejulz burger ni. hehe

    ReplyDelete
  8. Otai burger juga yang sedap layan. Memang lagi sedap (kalau kena la dgn yg memasaknya), dan berbaloi dengan harga.

    ReplyDelete
  9. Saya pn suka kak. Tapi, xjumpa yang banyak menu macam Bob ni

    ReplyDelete
  10. Wah banyak menu Burger Bob nie kan, Abang Man baru plan nak tambah-tambah menu juga kat gerai Burger Man Java.. nanti jemput singgah tau.. 😉

    ReplyDelete
  11. Akak tau x syg kekadang tercari² burger tepi jalan tau. Ya Allah sshnya kdg. Muak dh mkn beger mcd ke kfc ke. Boleh lah nnti ajk suami cr beger BOB ni.

    ReplyDelete
  12. sama timm pun, kdg2 mlas nk msak or mkn nasik, mmg carik burger mlm2..sini kat kulim famoues burger pa'en, mmg kedai dah lma bukak..hoho..

    ReplyDelete
  13. betul..burger tepi jalan lagi sedap dari burger yg kelas2 ni..simple and harga pun tak mahal mana...

    ReplyDelete
  14. betul..burger tepi jalan lagi sedap dari burger yg kelas2 ni..simple and harga pun tak mahal mana...

    ReplyDelete
  15. tak pernah lagi jumpa tak suka mayonnaise dalam burger ni. Kadang beli burger siap request extra sampai meleleh. Betul tu, kita kena support usaha anak muda berniaga supaya diorang rasa semangat buat perkara berfaedah

    ReplyDelete
  16. nurger tepi jalan br the best. tambah kalau burger cheese die..kalau kt sini.melimpah ruah cheese die..mcm kuah dh

    ReplyDelete
  17. betul! burger tepi jalan jarang sangat menghampakan!haha

    ReplyDelete
  18. Burger tepi jalan lah yang terbaik dulu kini selamanya. In fact skrg burger tepi jalan dah upgrade ikut demand semasa. Murah dan terbaik.

    ReplyDelete
  19. betul tu SA, kadang-kadang burger tepi jalan jauh lebih sedap dari restauran2 nak nak lagi harganya berbaloi kan :)

    ReplyDelete
  20. setuju..kot mana pun burger tepi jalan jugak menjadi pilihan walaupun sebelah tu ada mcd..

    ReplyDelete
  21. Burger tepi jalan juga yang sedap tau. Suami kalau beli burger mesti sy req double n ada cheese

    ReplyDelete
  22. kadang tu burger tepi jln lagi sedap kan. kena dengan selera mau dtg beli lg

    ReplyDelete
  23. ada satu kedai burger kat sini yg sedap.
    sgt suka aida beli situ.
    daging nyer lembut yg amat.

    harga burger tepi jalan skang skit lagi nak sama dgn burger mcD.
    walaupun tepi jalan kan. mana nak dpt mcm kita dedolu singgit dua hinggit ajer :) ha ha ha

    ReplyDelete
  24. Wah, kite pun peminat burger tepi jalan kak.

    ReplyDelete
  25. Dah lama tak beli burger tepi jalan bukan sebab tak suka tapi sebab jauh dari rumah, malas nak keluar.. huhuhu..

    ReplyDelete
  26. Kadang tengah makan Mcd rasa macam 'ehh..sedap lagi burger tepi jalan'.hahah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah