Wednesday, July 4, 2018

Tebal Bibir Makan Maggi Viral Maggi Pedas Giler Perisa Ayam Bakar

Hi korang...

Takde kerja buat kerja kan...ekceli maggi ni SA dah beli sebelum puasa lagi...tapi malas nak makan bulan puasa ari tu...masa tu tengah viral kan..biasa la bila dah viral baru sibuk nak cuba..tapi memang ni antara maggi terbaru jugak ni kan..ramai peminat maggi ni rupanya dan ada yang bagi tau SA jangan masukkan semua minyak tu..minyak tu yang sebenarnya pedas..tak tau la betul ke tak..pada SA maybe sebab perencah..eh...tak kisah lah..just lepas ni memang takde la SA nak cuba dah..sedangkan yang Samyang pun SA tak berapa berani nak makan...inikan plak nak cuba lagi sekali...sebelum ni beli bagi Dania yang cuba..mama dia ni tak berapa nak berani nak cuba..tapi bila dah cuba...ya allah...cukup la sekali...

Korang kalau tak tahan jangan sesekali cuba..kang masalah lain plak yg timbul kan..mana ada gastrik tu pun seeloknya elakkan..bertambah lagi gastrik hakak x tanggung ye..akak review personal based on apa hakak dh makan dan rasa..biasa la kan..benda viral sure nak mencuba..tak tau la macam mana yang kata x pedas tu...takde perasaan ke apa...SA ni sampai mengalir air mata..mengalir hingus...tabik la sapa yang yang boleh makan tanpa rasa pedas...hishhhh...gugur susuk emas i tau.....


Ini rupa paras maggi tu...


Nampak macam tak pedas kan..dia tak berwarna merah macam Samyang...tapi ya allah...pedasnya bila kita dah telan maggi tu...perlahan2 pijar bibir...

Mula- mula masuk dalam mulut dan kunyah rasa sedap la sebab perencah ayam bakar tu kan..pas tu slowly telinga dah panas..air liur berkumpul..suap lagi la...cukup 3 kali suap SA surrender...pas kat housemate...dia pun tak tahan...then pas kat housemate sorang lagi ore kelate..sama gak..pedas...hahaha...nak terkencing SA menahan pedas...memang giler punya pedas...bila up kat FB, ramai yang respon..ramai cakap sedpa dan tak pedas sangat..tak paham la SA macam mana korang makan...takpe la...korang bagi SA RM100 sekarang pun SA tak rasa nak makan dah...cukup la sekali SA makan..tak tahan SA de...bergelen jugak la air mineral berjaya SA minum dek kepedasan yang melampau...merasa la kejap- kejap bangun pi toilet buang air kecil...tak lena tidur SA dibuatnya...padan la muka sendiri kan..mengada sangat nak mencuba..

24 comments:

  1. Hahaha dah makan yang tomyam memang pedas sampai kebas mulut

    ReplyDelete
  2. Belum cuba lagi,cari dekat pasaraya susah betul nak jumpa...

    ReplyDelete
  3. pergh..
    takut pula nak beli.. biasa beli yang biasa je

    ReplyDelete
  4. Memang pedas giler....ahkak yang suka pedas pun tak tahan....mengelupur mencari air

    ReplyDelete
  5. tak try lagi yang tomyam, yang ayam bakar dah try 1st hhabis 2nd boleh telan 2 kali je haha

    ReplyDelete
  6. Sha memang tak berani nak cuba.. Pedas tak boleh masuk.. kikiki..

    ReplyDelete
  7. Dah tak berani yang pedas2.
    Takut perut meragam.

    ReplyDelete
  8. ya ampun, kita tak berani makan oit.. terburai perut ni kanggggg

    ReplyDelete
  9. After try the Korea brand, I not dare try any spicy noodles. Is 100x spiciness level. You can't taste the noodles as your mouth getting numb.

    ReplyDelete
  10. Nani makan maggi ni bersulam dengan air. Hahah! Lagi suka yang tomyam daripada ayam bakar ni. Heheh :)

    ReplyDelete
  11. Sis belum cuba yg ni..tapi samyang 2x pedas sis dah cuba..sampai meraung oiii hahaha. Ok nanti nak cuba yang ni pulak

    ReplyDelete
  12. aida x pasti la ari tu aida beli sama dgn ni ke tak, SA.
    tapi perisa kari la. yg tu, Izzat hirup kuahnya hingga ke titisan terakhir.
    pedas giler. tapi tak pedas mana pun bagi kami.
    yg ni nanti aida try cari and try rasa. nanti aida share ekk...

    ReplyDelete
  13. haha.. TB baca entri kak SA ni pun terus tak jadi nak rasa.. TB pun bukan orang yang tahan pedas2 ni.. mau busari nanti.. kih3..

    ReplyDelete
  14. Banyak kali juga tengok maggi ni tapi tak terbeli lagi, asyik makan Ramen je haha. Boleh cuba juga nanti yang ni pulak

    ReplyDelete
  15. ohhh mai yang cemni memang CT tolak tepi awal2 dah takuuuiiit hehe..

    ReplyDelete
  16. Ops... sy pun x berani cuba ni. Takut perut x tahan ni. Adik sy blh lah, dia mmg hantu pedas.

    ReplyDelete
  17. Waahh nak trylah nanti, saya suka makan pedas2. Nak tahu tahap pedas tu boleh pergi mana jauhnya hhahaha. Kelakar baca sampai nak terkencing tu sabar jeler hahah

    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  18. Sounds like it's wayyyyy too pedas to enjoy it. I wouldn't want to touch it due to gastrik. I remember I kena once, makan sambal nasi lemak yang terlalu pedas, wah... dua bulan baru OK gastrik aku. Huhuhu

    ReplyDelete
  19. dah makan..dah rasa dua-dua perisa..sedap..memnag pedas..sama je pedas macam ramen tu..huhuhu,.Kena siap-siap sediakan air susu..hehe.. Nak cari lagi la..sebab sedap..hahaa..walaupun pedas

    ReplyDelete
  20. saya pun kalau hat pedas2 ni kurang minat nak cuba..sbb tahu perut jenis tak tahan..kalau makan gak, bersiap sedia la ntah baper kali ngulang ke toilet...

    ReplyDelete
  21. saya pun kalau hat pedas2 ni kurang minat nak cuba..sbb tahu perut jenis tak tahan..kalau makan gak, bersiap sedia la ntah baper kali ngulang ke toilet...

    ReplyDelete
  22. Kak Sue belum cuba lagi, nanti nak cari lah juga..

    ReplyDelete
  23. pedas kak, tapi bila stop rasa nak lg hrhr

    ReplyDelete
  24. Tak pernah cuba lagi.
    Anak2 teringin nak cuba tapi asyik lupa je nak beli..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah