Tuesday, July 24, 2018

Tauhu Bergedil Mrszakitchen Terbaik!!

Hi korang...

Sebenarnya SA ni jenis cepat tersampuk bila tengok macam- macam makanan lalu lalang kat timeline media sosial SA..belum lagi yang viral- viral..tapi last week ada la SA scroll ig ngan fb, asyik nampak tauhu bergedil viral je..aduhai..hari- hari SA nampak..takleh tahan SA cuba la DM Mrszakitchen, tanya boleh tak deliver ke KL Sentral. Laaaaa...rupanya Mrszakitchen ni kawan blogger SA...terus jer SA order family pack 30pcs. Korang nak tau tak macam mana SA bleh terjebak beli tauhu bergedil viral ni? haaaa..sebab kawan opis ada beli tapi orang tu guna tauhu yang segiempat tu dan belah 4, SA x berapa suka sebab tekstur dia keras dan kuah kicap dia cair dan manis sangat..yang tauhu SA beli ni SA memang tengok kat IG dan baca feedback customer Cikza dan SA sebenarnya suka kat kicap cili tu..siap pesan nak extra kicap..haha.... SA set dengan Cikza ambil 23hb semalam..hehehe...the best part senang berurusan dengan Cikza ni...runner hantar sampai depan pintu office SA...itu yang SA suka..

Jom la tengok gambar...SA nak bagi korang teruja plak...


SA beli 30 pcs..RM28.00 tapi ada delivery charges jugak ye


The best kicap cili..


Jemput makan semua...


Muka takut sebab ni suapan ke 2..suapan pertama terkedu dek kesedapan dan kepedasan


Sambal kicap tu terbaik uollss...pedas berapi...tapi pedas sedap


Muka tak tahan pedas..

Tauhu bergedil air tangan Cikza sedap...intinya penuh...sambal kicap dia terbaik...pedas dan cukup segala rasa..kawan- kawan SA yang rasa pun cakap sedap sangat compare yang sebelum- sebelum ni kami beli..harga yang Cikza tawarkan pun reasonable..ada gak sebelum ni kami beli harga mahal betul..takpe la..maybe lain orang lain ingredient kan...pada SA korang memang patut cuba..macam SA ni kalau nak buat sendiri kena la tunggu balik Seremban..kat KL ni SA takde cukup perkakas dapur nak masak kan..kalau kat rumah Seremban tu ok je..rasanya boleh je belajar cara nak buat ni sebab nanti bulan 10 nak buat kenduri doa selamat untuk mak skit..dan nak buat tahlil gak..boleh la jadikan salah satu hidangan

Korang berminat?

Korang yang berdekatan dengan Cikza boleh la order kat beliau ye..add dia kat instagram ni

https://www.instagram.com/mrszakitchen/

Honest review dari SA sebagai Blogger Kaki Makan.....memang sedap..korang patut cuba...ada satu lagi pemilik tauhu bergedil yang khabarnya sedap dan ramai dah order..tapi lelaki yang buat..SA tengah tunggu masa nak cuba jugak...

22 comments:

  1. Wah rasa teringin nak cuba...dia hantar tak agaknya ke kawasan rumah mak di Pandan Indah ni? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh kot mak..sebab Cikza guna runner,cuba mak tanya dia..ada no hp kat ig dia tu..

      Delete
  2. eh sama la entry kita psl tauhu..tp kita bkn tauhu begedil..tula cpt terpengaruh kn bila byk kali tgk ..nk2 kalo kwn2 ada yg order haha

    ReplyDelete
  3. kita tgk jer dia promote kat fb..nak order jauh sangat. Macam teringin jer nak cuba..:)

    ReplyDelete
  4. Dia punya kecur sampai terkenyit-kenyit mata membacanyaaa..uii sedap!

    ReplyDelete
  5. sedap ni, SA.
    aida lom pernah merasa tauhu bergedil tau.
    tgk kicap cicah tu, wow!!!!!

    ReplyDelete
  6. suka makan begedil. mmg ngam makan dgn kicap pedas!

    ReplyDelete
  7. Skroll fb penuh blogger duk puji tauhu bergedil bro sedap. Nak nak kuah kicap cili tuh. Saya tengok pun terliur dibuatnya kak. Ada reszeki nak order jugaklah.

    ReplyDelete
  8. Rasa teringin juga nak cuba Cik Za punya Tauhu Bergedil nie SA..

    ReplyDelete
  9. Uishh terliurnya tengok.. Baca kak SA tulis ni pun dah dapat bayangkan kepedasan nya tu..

    ReplyDelete
  10. sedapnyaaaaa. ray sukeee. lama sgt x makan.

    ReplyDelete
  11. kolin dah try yang bro punya. Tapi memang tak try pun sambal kicap tu, sebab tak mau makan pedas ...gastrikkk!!

    ReplyDelete
  12. sedapnyaaa Kak SA.. bergedil bergedil ni semuaaaa sedap haih. best ada service delivery senang nak makan kat mana2 boleh. xpa kita bayar service hantar =D

    ReplyDelete
  13. ya Allah temptingnya nok...kami kat ofis ni pun mudah terpengaruh dgn mcm2 makanan yg lalu lalang kat IG..hahaha...tauhu begedil pun dah byk kali order, tapi boleh la lepas ni kami try yg ni pulak...tq for sharing sis...

    ReplyDelete
  14. Sha baru je beli semalam.. Memang terbaiklah dia punya tauhu begedil.. Sambal kicap tu pekat melekat.. Power.. kikiki..

    ReplyDelete
  15. nampak menyelerakan tauhu begedil cikza ni

    ReplyDelete
  16. Selalu nampak pasal tauhu begedil ni. rasa nak cuba pulak hee. menyelerakan betul

    ReplyDelete
  17. Sedapnyaa kak SA, siap ada sambal kicap lagi tu. Memang layan!

    ReplyDelete
  18. Pernah rasa. Saya ni tak suka makan tauhu. Tapi bila makan tauhu begedil, boleh pulak telan tauhu tu..memang sedap !

    ReplyDelete
  19. Nampak menarik.
    Tahun ni tak rasa lagi mana2 tauhu begedil. Nak kena carik ni..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah