Tuesday, July 31, 2018

Lunch Kari Kepala Ikan D' Tugu View Terbaik Wok...

Kari Kepala Ikan Terbaik Di Kuala Lumpur

Hi korang...

Tengahari tadi SA dan beberapa kawan opis makan di area Tugu Negara iaitu D'Tugu View yang sangat popular dengan hidangan Kari Kepala Ikan dan Ayam Kampung. SA dan kawan- kawan lain baru first time makan kat sini, biasa makan kat area Kg Attap dan Bangsar. Ekceli Abg Black driver ex boss SA dulu nak belanja kami makan. Mulanya segan la kan..asyik Abg Black je belanja..pas tu dia cakap takpe la since boss xde outstation bleh la dia bawak pi makan..so..kami pun ikut la..sebab nak cuba tempat baru kan..kalau betul sedap boleh pi makan lagi kat sini. Kami keluar dah agak lambat sebab last minute boss masing- masing bg kerja..then gerak dari office pukul 12.40 macam tu..sampai- sampai jer takde parking tapi tunggu kejap je la pun...dah dapat parking kami bertiga pi cari tempat duduk sementara Abg Black pi order kari kepala ikan..memang senang je dapat tempat dan memang tak tunggu lama. 


Tudiaaaaaaaa..........terbaik kari kepala ikan besaq gila....


Sebiji kepala ni dah sedang cukup untuk kami berempat..


Testing Bokeh style...x lawa sangat la sebab panas terik


Up sayur Kambas goreng 


Abang Black & Siti


Ela dan Siti...sorry candid...haha..


Ni pun candid tapi kena photobomb ngan brader belakang tu


Panas giler weh...


Menghayati...


Akhirnya tinggal ni je..


Hahaha...best giler..xde makna nak makan guna sudu..guna tangan sudah


Makan sampai ke titisan terakhir


Kat sini ada kumpulan muzik buskers yang menghiburkan pelanggan dengan bermacam lagu..semua otai masih berbisa


Siti up plak lagi beli keledek goreng dan pisang goreng..SA dah penuh perut memang tak larat nak makan dah...



Keledek Goreng


Cucur kucai


Cekodok pisang


Sempat snap area sekawah besar kari kepala ikan yang nallaaaaaaa.....


Harga kepala ikan mengikut saiz...


Muka happy perut kenyang suka hati...diet campak tepi..


Sebenarnya SA terpaksa cheating hari ni makan nasi...huwaaaaaaa....SA kan tengah diet tak ambil nasi..tapi jangan ingat SA makan banyak..itupun nasi tak habis tadi..lebih meratah ikan je..sedap la kari kepala ikan kat sini...memang puas hati..next time boleh repeat lagi..Abang Black ada tambah Ayam Kampung Goreng jugak tadi..tapi SA tak sempat nak amik gambar...Apa yang SA perhatikan memang tempat ni menjadi tumpuan warga pekerja area Kuala Lumpur. Cuma perlu berpanas sedikit la..parking okey kalau penuh boleh tunggu tapi tak lama..

Special thanks to Abg Black sebab belanja makan...

Kari Kepala Ikan D'Tugu View SA bagi 8/10 bintang!!!

Facebook: https://www.facebook.com/tugunegara88/

33 comments:

  1. syoknya sambil makan telinga di sajikan band otai.

    ReplyDelete
  2. Sedappp nampk lelauk tu. Twtiba rasa lapa

    ReplyDelete
  3. sedapnya kari kepala ikan 😭😭😭😩

    ReplyDelete
  4. mmg tak pandang kanan kiri dh bila ada makanan sedap hehe :)

    ReplyDelete
  5. mak aii..sedapnya.menyelerakan..tgk gambar trus telan air liur..haha

    ReplyDelete
  6. pernah juga makan kari kapla ikan kat tugu negara ni,memang thorbaik

    ReplyDelete
  7. Nampak sedap lauk pauk kat sini SA..

    ReplyDelete
  8. lama tak pekena kari kepala ikan, boleh cuba tempat yg SA pegi ni :D

    ReplyDelete
  9. wow...memang best bila sesekali dapat menikmati kari kepala ikan...nampak pun best kan...

    ReplyDelete
  10. Wahhh band otai pun ada. Lagu2 confirm otai jugak ni. Kari kepala ikan tu nampak menyelerakan la SA. Untung la ada yang belanja. Murah rezeki dia ye...

    ReplyDelete
  11. peh. power ni Kak SA. makanan sedap, orang payung, oh memang~ bertambah keseronokkan makannya tu ;) P/S: sticker jerawat detected. macam sama macam Mak punya je. mak pun pakai! #tibber #menyimpang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah...nampak sajer kan..haah akak letak pimple patch..segan jerawat besar giler..pakcik kedai tu tegur gak..akak cakap saya letak sisik ikan kat sini untuk kenangan...muahahahahaha

      Delete
  12. Pergh menggoda sungguh kari kepala ikan tu. Susah nak jumpa yg sedap. Boleh cuba ni.

    ReplyDelete
  13. Makan nasi guna tangan la baru syok kan kak SA. Dah lama tak makan kari kepala ikan. Sejak sejak pregnant ni, tak lalu betul nak makan macam macam

    ReplyDelete
  14. Nampak selera SA makan, Bilalah dapat makan sama-sama macam ni kan... layan ooo makan kari kepala ikan he he he sengseng lenggan baju

    ReplyDelete
  15. nampak sedap bebenor ni SA. saya suka kari ikan.
    Janji Kita

    ReplyDelete
  16. kari ikan memang suka..nak² tang kepala..hahaha..banyak eh menu,kalau dah pekena memang tak hengat orang sebelah

    ReplyDelete
  17. Wow!!! This looks really good. Ada live band pulak tu. Tempat ni buka sampai malam ke?

    ReplyDelete
  18. Huwarghhh! Fav sangat kalau kari kepala ikan nie. Nampak sedap tu!

    ReplyDelete
  19. Tak pernah tahu pun ada Kari Kepala Ikan kat sini, lepas ni harus sis terjah..sis memang peminat kari kepala ikan...diet tolak tepi kalau dapat makan ni..hehehe

    ReplyDelete
  20. kecur air liur tengok kari kepala ikan tu.lama dah tak makan..nak ajak wife, dia kurang makan kepala ikan ni..takde geng la naka pekena.

    ReplyDelete
  21. Aduh..sedapnya lauk dia....kalau saya mau terbabas ni..huahuahua..nasib la kan

    ReplyDelete
  22. Aduhai terliur plak tengok kari kepala ikan tu, serius nampak sedap. SA bagi 8 bintang, tu konfem dah tu memang sedap. Cuma kawasan panas tak best nak makan kalau bawa anak-anak.

    ReplyDelete
  23. Tengok gambar pun dah terliur. .mesti sedap ni.. Boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  24. Tengok kari kepala Ika ja dah buat Ika terliur.Belum lagi cuba ni, sure Ika repeat 100 kali ni.

    ReplyDelete
  25. Akak! Sedapnya kari kepala ikan tu. Ruby suka makan bahagian pipi tu. Aduiii mengidam terus. Kepala ikan merah lagi la sedap. Nanti nak ajak geng kari kepala ikan. Barulah syok. Hehehe

    ReplyDelete
  26. Sedapnya makan kari kepala ikan kan. Rasa kuah dia pekat dan lemak. Rasa ikan segar pulak manis. Nyum nyum sedapnya

    ReplyDelete
  27. Kari tu nampak pekat sangat kan sis suria. Mama memang suka betul dengan kari ikan, makan dengan nasi panas. Wah nikmat tak terkata

    ReplyDelete
  28. Lazatnya tengok kari ni. Kari Ikan adalah makanan pertama yang Rawlins teringin nak makan selepas keluar hospital (7 tahun lepas) so sampai now, kari ikan adalah makanan kegemaran Rawlins. Now Kak SA dah share info ini, maka perlu la Rawlins terjah gak.

    ReplyDelete
  29. Nala punya kari kepala ikan ya kak, hihi. Siap ada band otai, terbaik.

    ReplyDelete
  30. Wow nice! macam sedap gileer now you make me want to go there makan. The curry nampak sangat kaw la. Yummsss

    ReplyDelete
  31. WoW!!! Terbaeeekkkk lah kari kepala ikan die... Besar betul.. Recommend ni nak ajak Otomen Taro makan sini..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah