Wednesday, July 11, 2018

Seronoknya Shopping Barangan Althea Korea

Hi korang...

SA jenis jarang shopping online sebab SA ni jenis kalau nak shopping biar in real..meaning pi shopping mall ke..yang mana SA boleh pegang barang tu dan decide nak beli..tapi early this year SA berpeluang review product Bare Essentials keluaran Althea Korea dan SA jatuh hati dengan product ni yang merupakan set lengkap skincare. Sejak dari tu SA gunakan set lengkap Bare Essentials sampai sekarang..SA okey dengan product ni dan kulit muka makin lama makin serasi dan dah takde masalah dah..baru- baru ni SA ada shopping cleanser untuk top up yang sedia ada..apa yang SA nak inform korang kan..set Bare Essentials ni boleh je beli loose tau..beli asing- asing..memandangkan Fixer Cream dan Primer Water masih banyak so SA repeat beli Contour Cleanser.

SA juga nak maklumkan yang baru- baru ni SA terpilih menjadi #Altheaangels yang merupakan platform kecantikkan. SA dan rakan - rakan yang terpilih dilantik menjadi Beauty Ambassador. Pelbagai aktiviti dan perancangan akan disediakan akan datang dan sebagai ambassador kami dikehendaki menjayakan sebarang aktiviti yang semestinya sangat best. Komuniti besar ini akan sentiasa aktif di social media. Nanti SA akan update lagi tentang ni..jom kita tengok apa yang SA beli dia Althea baru- baru ni...


I'm an Angel...



Sabar menanti akhirnya barang pun selamat sampai di rumah Seremban..apa yang SA suka dengan website Althea adalah service yang cepat, pembungkusan product yang menarik dan juga semestinya tiada kos penghantaran...best kan?


Yeay dah sampai...plastic wrap cantik kan?


Satu lagi setiap product yang kita beli akan diletakkan dia dalam kotak macam ni..lepas tu kotak tu kita boleh simpan atau gunakan untuk tujuan lain..setakat ni SA dah ada 3 kotak...best!!!


Tadaaaaa....SA beli sampai dua contour cleanser..bukan tamak ye..sebenarnya SA jenis suka beli lebih supaya senang..tak perlu nak selalu beli..jadikan stok aje..dan SA beli Aloe Vera Soothing Gel..yang ni anak dara SA guna..dia suka sebab lembut je kulit especially kulit muka..Berapa kos SA beli semua barangan ni? SA hanya dikenakan RM59 harga product dimana Contour Cleanser RM23.00 per unit dan Aloe Vera Soothing Gel  RM 13.00. 

Tiada caj penghantaran dikenakan dan memandangkan pengeposan dari Korea, Pihak Althea menggunakan courier Doora. Tak perlu nak risau sebab tak lama pun proses penghantaran. Dalam 3-5 hari dah sampai dah.. Parcel korang pun selamat sampai tanpa cacat cela..

Best kan?

Korang nak jugak?

Cepat- cepat terjah https://my.althea.kr/

untuk pengetahuan setiap 2nd July 2018 -  31st July 2018, Althea mengadakan jualan murah sempena Ulang tahun mereka dan tahun ini merupakan Ulangtahun yang ke 3. Cpat- cepat beli barangan yang korang suka dan jangan lupa dapatkan kotak edisi terhad istimewa. Free premium Althea Tote Bag Limited Edition dengan pembelian melebihi RM120..

Hurry up!!...

39 comments:

  1. Jemput singgah entry terkini ejulz :
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/blog-list-segment-august-edition-by-da.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/misha-omar-sampai-bila-ost-jangan-benci.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/aktiviti-badminton-7-julai-2018.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/mari-belajar-bahasa-sarawak-part-16.html

    Jemput join segmen ejulz jika belum join :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    ReplyDelete
  2. owh baru tahu ramai upload Angel Congratulations tu sebab barangan Althea rupanya

    ReplyDelete
  3. sebenarnya dah lama nak cuba beli dekat althea nie sebab produk kat sana pun murah jugak.. btw berapa lama ya dah sampai sini.

    ReplyDelete
  4. Rabia tak pernah lagi shopping produk althea.ramai kan yg dh beli produk althea ni

    ReplyDelete
  5. tahniah kak, saya dengan ALthea ni macam tak de jodoh hehehe

    ReplyDelete
  6. Tahniah kak SA. Doakan kinah pun ada rezeki jadi Angel Althea

    ReplyDelete
  7. wahhhh dah jadi athea angels dah sekarang. Makin letops lah Kak SA lepasni

    ReplyDelete
  8. tahniah! sha takpernah lagi shopping sini huhu

    ReplyDelete
  9. suka aloe vera soothing gel tuh, sejukje bila sapu kat badan hehehe

    ReplyDelete
  10. Wahh! Tahniah dah jadi angel Althea. Nak terjah website Althea pulak. Hihihiii..

    ReplyDelete
  11. yeayyy sama la airah pun dah diterima jadi altheaangels.

    ReplyDelete
  12. wah.
    kalau pakai kosmetik / skincare ni, berbaloi la jadi angels.
    tahniah :)

    ReplyDelete
  13. Orang perempuan seronok lah dapat shopping kat Althea ni hehehe memang syurga mereka lah. Kita orang laki shopping beli barang tukang jer kat rumah hehehehe...

    ReplyDelete
  14. Tahniah SA terpilih jadi Angel Althea. Anak dara Kak Sue pun suka guna barang dari Korea n pakai aloe vera tu juga. Kak Sue pun pakai, memang best lembabkan kulit muka yang kering..

    ReplyDelete
  15. Tahniah kak SA. Boleh geng la nanti. Happykan bila Althea reward kita macam ni. Sangat happy dan moga kita semua terus cantik. Cewah! Hehe

    ReplyDelete
  16. Wahh akak dah shopping dulu tu. Ana pun plan nak beli aloe vera gel tu kak. Memang pakai tu dari dulu. Best sangat.contour cleanser tu pun ana pakai skrg. Pun best juga.

    ReplyDelete
  17. I grab that buy 3 free 1 promo. So worth it! I love because they deliver super fast. Price also a lot cheaper here.

    ReplyDelete
  18. Sy tahu pasal Althea nie dri kakak sy sbb dia mmg die hard fan korea puny org. Apa yg sy suka pasal barangan dri korea nie, packaging dia sealu comel2. Soothing gel yg warna hijau tu, mmg banyak kat rumah. Stok mesti sentiasa ada.

    ReplyDelete
  19. Tahniah sis SA.. Kalau murah, memang berbaloi beli..

    ReplyDelete
  20. Wahh best dpt barang althea. Tahun ni sis tak sempat lagi nak be4shopping kat sana..huhuhu. barang2 pun dah nak habis dah ni. Kalau s3mpat sis shopping lah

    ReplyDelete
  21. Tahniah dah jadi angel Althea.

    ReplyDelete
  22. Shopping apapun mmg serinok. Terapi katanya hahahhaha. Ayu pun suka shopping cuma dyit jer x berapa nak ado hahahha

    ReplyDelete
  23. Tahniah sis SA jadi angel Althea. Nak try jugak Althea tapi takut tak sesuai dengan muka pulak..lagipun skincare sekarang memang terbaik dah rasanya..

    ReplyDelete
  24. Tahniah SA sebab terpilih Althea Angel Beauty. Dah lama tak shopping dekat Althea.

    ReplyDelete
  25. Wow! I wanna be Althea angel beauty too! Hope to be selected and be part of it and shop till I drop in Althea..

    ReplyDelete
  26. Wah, I buy a lot of stuff online, but never from Althea before. Maybe I need to start la, but takut addicted pulak 'cos they have so many goodies and sale, too! Hahah!

    ReplyDelete
  27. liez smp sudah tak beli.. sbbbyk sgt nakbeli dan murah.. klau beli nnt en dearie terima parcel hihihi

    ReplyDelete
  28. Lia pun suka sangat dengan produk Bare Essential dari Althea ni. Memang kalau siapa peminat K beauty kena shopping dari althea. Packaging dia lawa.

    ReplyDelete
  29. Pencuci muka BE lea pun dah nak habis.. nanti kene shopping jugak nampaknye ni.. BE terbaik setakat ni..

    ReplyDelete
  30. Rawlins pun belum lagi membeli belah dekat Althea sebab yang lama masih ada tapi hati ini teringin sangat nak beli berus make up tu walaupun berus dah banyak. Hahaha. Kawan-kawan pejabat semua dah bersuka ria membeli belah. Haha

    ReplyDelete
  31. Wow, you have started to shop in Althea. I also planing to grab the limited edition for this mth. Althea is celebrating 3rd Birthday

    ReplyDelete
  32. Kita pun suka shopping brg2 kt.althea...sebab boleh jimat n murah2 lgi2 sekarang ni

    ReplyDelete
  33. oo..ada sale ke..kena grab contour cleanser tu..saya pun suka pakai..serasi..n kulit muka tak ada sebarang masalah lepas try set bare essentials ni..dan sep sikit, kita geng #altheangels...hehe

    ReplyDelete
  34. oo..ada sale ke..kena grab contour cleanser tu..saya pun suka pakai..serasi..n kulit muka tak ada sebarang masalah lepas try set bare essentials ni..dan sep sikit, kita geng #altheangels...hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah