Thursday, July 26, 2018

Habit SA Suka Ketepikan Kacang Peas Mix Vege...

Hi korang...

Mungkin ada yang tau SA memang diet nasi..kurangkan pengambilan nasi atau tak ambil nasi langsung untuk 5 hari dalam seminggu..tapi hari ni SA dah melanggar undang- undang yang SA cipta sendiri..haha..gara- gara SA terlalu lapar..lapar nasi..puas fikir nak makan apa kan..kebiasaan SA ambil sandwich waktu pagi, atau paling berat pun bihun goreng..then SA rasa kenyang so tengahari SA makan buah atau garlic bread ngan mushroom soup..tapi hari ni jadi sebaliknya...tekak teringin sangat nak makan nasi..so pergi la SA tapau nasi goreng daging sekali ngan sambal belacan dan juga potongan cili..Ambikkkkkk.......kenyang sampai ke malam..so malam ni tka payah masak dah...


Nasi Goreng Daging RM9.50 dari food court NuSentral


Sambal Belacan Sedap


Kacang peas...

SA ada satu perangai...haha..SA x suka mixed vege..especially kacang peas tu..memang SA akan makan lambat sebab keluarkan kutip kacang tu..dulu sekali ngan carrot SA akan keluarkan..tapi SA dah suka carrot so carrot SA makan je tak ketepikan..jagung tu memang SA suka la..kust kacang peas tu je tak suka..memang dari kecil tak suka..kadang- kadang kawan- kawan pelik dengan perangai SA sebab SA akan ambil masa nak makan bila ketepikan kacang tu..mengada kan..alahai..dah tak leh nak makan kan..takkan SA nak paksa plak...

16 comments:

  1. Kak Sue pun tak suka campur-campur macam nie, tapi kalau lapar balun juga.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. WP kalau makan sambal ada petai,
    kena asingkan petainya sebab tak makan.

    ReplyDelete
  3. hepppp habiskan la sayur tu hehee padahal sue pun kurang gemar kikiki

    ReplyDelete
  4. Samalah kita. Bukan takat kacang peas, semua mixed veggies tu tak suka. Ketepikan dan tak makan. Sebab tu tak suka makan nasi goreng cina.

    ReplyDelete
  5. Cici pun tak suka sbb tak makan sayur. hhehe

    Tapi ramai yang tak makan mix vege sbb tak fresh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok ni aida setuju. tak fresh.
      sometimes, terasa ke'frozen'an nyer tau, SA.

      Delete
  6. samaaa, tapi memang lambat laa nak habis kutip satu2.. hihi

    ReplyDelete
  7. saya suka, mixed veggie kak. Yang saya tak suka bebawang besso2 tu. Memang ketepikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. bwg feveret aida, alin.
      hingga lah berjangkit dgn anak-anak.
      tapi tak ler berubah jadi ibu grup membawang :) ha ha ha ha ha

      Delete
  8. gimme five, SA.
    tak suka jugak. cukup lemah kalau ada mix vege ni.
    kekadang aida asingkan semua nyer, kacang peas, jagung dan carrot.
    bcoz sometimes keras!!! tak sedap :(

    ReplyDelete
  9. MN pulak tak suka jagung dalam mix vege tu..gigih asingkan ke tepi

    ReplyDelete
  10. mixed vege mmg tk suka tang kacang peas tu sbb keras ..mmg asingkan...mkn carrort and jagung je

    ReplyDelete
  11. Kalau ai.. tu ok lagi. Jangan daun kucai/bawang/limau purut. Memang akan ambil masa nak asingkan sebelum nak makan.

    ReplyDelete
  12. sama !! tak suka kacang peas dalam mi veggies. tapi kacang peas ni yang orang dok jual dengan maruku tu cheq makan hehe yang keras tu sedap plak. yang lembik tamo..

    ReplyDelete
  13. as for me. ika kalau lapar ika makan je. tapi kalau mcm ada masa untuk ketepikan ika pun ketepikan jgk. tak sure dgn diri sendiri sama ada suka atau tidka hee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah