Monday, July 30, 2018

Random Photo Of The Week

Hi korang..

Bertemu lagi di permulaan hari, hari ni dah Isnin dah...2 hari berehat macam tak cukup..bila sebut tentang rehat ni..sememangnya takkan pernah cukup kan..kalau dapat cuti lagi lama memang best..contohnya masa cuti lepas PRU hari tu kan..memang best cuti..tapi tu la cuti pulak tak kemana..bila dah tau cuti macam- macam plan..bila dah sampai cuti terus rasa malas plak nak kemana- mana..nak lepak jer kat rumah kan...selalu jadi kat SA tau..at last lepak jer la kat rumah..lagipun Mak SA hari- hari kena dialysis kan..3 hari sekali..selang 8 jam..so nak berjalan kemana- mana dekat ajer la...nak pergi jauh-jauh belum berani lagi..ada yang tanya SA...jeng..jeng..jeng..SA ni takde life ke..asyik berkepit ngan Mak Ayah je...helloooooo...excuse me..thats was my responsibility towards my parent..siapa awak nak persoalkan SA takde life ke..ada life ke...itu tanggung jawab SA, while SA belum berumah tangga SEMULA ni..tak salah rasanya SA habiskan masa SA jaga my parent..selagi mereka ada di dunia kan..SA percaya orang lain pun macam tu jugak..pelisss la...belum kena kat batang hidung sendiri memang la korang persoalkan..cuba sendiri dah kena nanti...macam mana?

Hari ni SA nak up plak citer random photo sepanjang minggu lepas..dari meroyan tak tentu arah dengan soalan- soalan netizen ni..( mengalahkan artis kan?)



Bunga telur wedding anak saudara hari tu..guna telur masin..bunga tu santik kan?


Suka ngan alas meja sequin tu...terus capai apa jer yang ada dalam handbag nak buat flatlay...tp x jadi..tsk..tsk...


Menu SA masa tu Masak Lemak Cili Api campur Durian Mengkal


Bergambar ngan anak buah kesayangan Dida kat Econsave masa ni


Satu troli ni barang cecah RM300, bila la nak merasa barang murah..


Dida dengan Uwan


Ada majlis berkampung untuk wedding adik sepupu 11 Ogos nanti...


Memandangkan majlis kat kampung yang masih mengamalkan adat perpatih..maka semua tu perlu mengikut adat..ada Buapak jugak tu ha...Abah SA jadi wakil tuan rumah


Burger Aussie Australian Beef Char Grilled - Lunch di Chili Espresso sempena last day kawan office


Bye- Bye Sue...


Maggi buat orang x sedap tekak


Lemon panas


Duit tabung SA dah penuh...kena cari tabung lain plak


Bosan xde kerja..


Habit buang kacang peas mix vege



Terpesona dnegan pelamin cantik ni..kawan abah punya anak kahwin...asyik tengok pelamin org je kan


Housemate tinggalkan SA lagi..makan kat Satay Subang plak..


tengah buat keja snap photo nak tgok rambut ok ke x


Beef noodles soup utk org x sedap badan last week


Props sambutan raya raya bulan lepas


Durian kampung kahwin...


Itu je antara gambar-gambar yang SA rasa SA x up kat blog lagi..malas nak penuhkan gallery hp dan lepas ni dh boleh delete a few of them..ruang banyak bagi tapi knowing SA mmg x suka penuhkan hp ngan banyak-banyak gambar..jumpa lagi next entry ye...ada ada banyak benda nak share..cuma belum ada kelapangan lagi...stay tune...

15 comments:

  1. tu la gmbr byk2 nanti kalo tkd elete bole jd hang..kn trus hang tkleh recover lg haru kn..mcm2 memory baik update kt blog hehe

    ReplyDelete
  2. aa'ah la... menarik alas meja sequin tu Mrs. A pun suka

    ReplyDelete
  3. kita punya gambar dalam tab smua dah hilang. Tab meragam..ngan no.phone skali hilang..huhu

    ReplyDelete
  4. betul gak ek masukkan gambar lam blog bleh kurangkan space phone, btw maggi tu nampak tempting! lama sangat x makan maggi sejak dari pregnant kot sampai now anak dah 4 bulan dah haha >.<

    ReplyDelete
  5. durian tu yg menarik perhatian.. hehehe

    ReplyDelete
  6. betul tu... LeYa pun walau ruang storan banyak..tapi tak suka tengok penuh... Biarkan kosong je... Ringan...

    ReplyDelete
  7. Menarik gmbo2 kak,kipidap kak..jga mak bsr pahala

    ReplyDelete
  8. Prop sambutan raya tu menarik.
    Dulu masa zaman kecik2 tinggal dengan arwah Uwan itu adalah alat utama yang digunakan untuk memasak.. ;)
    Sekarang.. eerrr.. kat mana ek.. alahai.. nak kena carik balik ni.

    ReplyDelete
  9. Asingkan kacang peas dari mix vege tu kita sama. Macam tak sedap je kacang peas dari mix vege. Lepas tu.. masak lemak telur durian mengkal tu first time nampak, teringin uiii nak rasa..

    ReplyDelete
  10. Dalam byk2 gambar, Dida paling feveret sebab si chubby tu somel hokay....

    ReplyDelete
  11. Dalam byk2 gambar, Dida paling feveret sebab si chubby tu somel hokay....

    ReplyDelete
  12. alaa..geram tengok budak kecik tuu

    ReplyDelete
  13. A great compilation of photos.
    Suka entry gini.
    Lemon panas. Wow!

    ReplyDelete
  14. memang so random semua photo :) Suka tengok random photo sebab ya la spontan kan hee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah