Thursday, July 26, 2018

Majlis Persandingan Nabil Razak & Marisah

Hi korang...

Kita sambung plak entry semalam dengan majlis seterusnya selepas majlis berarak lilin..satu keraian yang unik siap ada pertunjukkan bunga api dan tarian piring..selepas majlis tersebut diadakan pula majlis bersanding keesokkan harinya iaitu Sabtu di Dewan Orang Ramai Taman Seremban Jaya..dalam pukul 11 lebih SA dan keluarga dah sampai dh..tak boleh nak pergi awal sangat sebab mak dialysis kan...so bagi masa kat mak dan kami sarapan dulu pagi tu..lepas sarapan lepak-lepak jap then baru siap..

Jom tengok gambar sekitar majlis...


Meja makan pengantin..


Pelamin simple yet elegant...

Bila pergi kenduri kahwin SA suka terjah meja buffet..terikut-ikut perangai food blogger..lama dh tak pi food review ni..bukan takde jemputan..SA hadkan buat masa ni sebab sedang kuruskan badan dan sedang tumpukan pada mak yang tengah tak sihat...nanti bila-bila SA nak start balik food review..lama dah takde entry food review kat blog SA...


Ayam golek


Acar Buah


Ayam Masak Merah


Gulai Terung


Daging dendeng


Sampai je selfie jap...


Mak, Abah dan adik bongsu Abah..


Adik bongsu SA


Adik SA no 3...Lisa..


Ada gerai cendol..sedap gak cendolnya


Suasana Salam dewan..


Ketibaan pengantin


Diiringi hulubalang pesilat


Dah kat pelamin masa ni..


Bacaan doa..


Suka warna baju dia..pandai diorang pilih




Meja Makan


Antara hidangan


Tunggu giliran untuk persembahan silat


Kek pengantin..tak rasa rasa pun...


persembahan silat...x ambil plak nama kumpulan ni


Senang diri..jaga sedia


Langkah demi langkah





Ada persembahan tarian jugak..







Orang sibuk bersilat..kami sibuk selfie


Sempat la ambil berkat jap


Family foto yang x cukup korum


jadi la kan...wakil


pandai official photog amikkan gambar guna hp SA



Mak abah pun x ketinggalan 


One more photo..ini la cucu saudara abah yg paling nakal..suka usik abah sebab abah melatah..selalu kena lempang gak tu sebab suka mengusik org melatab...


Alhamdulillah selesai majlis ..dah kahwin dah anak saudara SA yang sulung..selamat pengantin baru..dapat isteri dan danalenimang cahaya mata pertama..tahniah..mereka dah menikah awal bulan 4 tahun ni..majlis sebelah lelaki ni agak lambat dan dan me bersanding bertiga.alhamdulillah majlis yang sederhana berjalan lancar dan meriah..next bulan 8 wedding sepupu SA sebelah mak plak..4hb hantar menikah di Melaka dan 11hb bersanding di Kuala Pilah..haaa..yang tu ada adat pepatih..lagi la plak..wedding sepupu nanti SA jadi chef masak masakan pengantin...haih...asyik tender masak je....macam boring plak..sure lepas tu x leh nak syantik2....

17 comments:

  1. wahhh.. meriah.. menu pun nampak sedap2 :)

    ReplyDelete
  2. syoknya tgk orang kawen.. jodoh cik nor bila la nak sampai gak ni..hehe. bestnya tgk menu2 dia..:)

    ReplyDelete
  3. ada hulubalang silat meriah...hah SA amik berkat..pasni SA plak naik pelamin

    ReplyDelete
  4. Perghhh meriahnya kak. Menu2 yang dihidangkan untuk tetamu semuanya nampak sedap. Majlis besar-besaran betul ni kak siap ada tarian bagai. Meriah.. Tahniah untuk pasangan pengantin

    ReplyDelete
  5. wah makanan semua sedap.. terpaling suka dendeng dengan acar buah tu..

    tahniah pengantin,, selamat pengantin baru.

    ReplyDelete
  6. Meriah persandingannya. Makanan pun nampk sedap. Say suka lauk kenduri

    ReplyDelete
  7. Meriah.. makanan semua sedap-sedap..

    ReplyDelete
  8. cantiknya pelamin dia! best tengok kenduri yang simple simple ni

    ReplyDelete
  9. Meriahhh! Makanan pun macam macam ada

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap menu kendurinya tu.

    ReplyDelete
  11. MN kalau pergi kenduri kahwin memang suka tengok lauk-lauk yang di sediakan..btw sselamat pengantin baru buat anak sedara SA

    ReplyDelete
  12. meriahnya siap ada bersilat dan tarian lagi. Selamat pengantin baru

    ReplyDelete
  13. Sangat meriah majlisnya.
    Tahniah buat mempelai

    ReplyDelete
  14. Mewah dan seru..
    Ada pertunjukkan silatnya juga , mantep.

    Masakan ayamnya terlihat enak banget. Jadi kepengen.


    Salam : konten gaptek

    ReplyDelete
  15. Cantik pelaminnya..

    Part jadi tukang masak memang takleh nak syantik2.. hehehe.. itu memang tak dinafikan.

    ReplyDelete
  16. Meriahnya k.sa. dan menu nampak sedap, hihi. Selamat Pengantin Baru buat mereka berdua.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah