Wednesday, October 3, 2018

My Adorable Cheeky Bam Bam Niece

Hi korang...

Tajuk nak omputih sangat kan...hahaha...last week jumpa minah bam bam ni..siapa lagi kalau si kaki bodek dan si cheeky Dida...bila dia sampai jer kat rumah..mesti bagi salam macam ni..."Assalammmualaikummmmmm....dida dah datang ni..." hahahaha..ngan suara lunak- lunak manja + pelat dia tu...memang menyejukkan hati...geram je...

So nak dijadikan cerita..Sabtu lepas sambutlah birthday kakak Dania secara kecil- kecilan jer..ada la Dida, Sikembar, Opick dan Aidan. Eh ada jugak tetamu adik sepupu SA anak arwah Mak Long. Kebetulan dia pun ada sama..meriah la skit majlis hari lahir kakak Dania. Memang takde buat besar-besar pun sebab dia cakap dia dah besar. Tak yah panggil- panggil orang..dia kata dia dah besar..tapi mama tetap rasa dia masih kecik lagi..Kisah birthday kakak Dania tu nanti SA up next entry ye..sebab nak dahulukan entry paid job yang dah nak sampai dateline dah..dengan kerja lagi kan...


Ececece..bab posing bagi kat dia..


Tetiba dia suruh uwan buatkan rambut Anna Frozen...mula2 suruh atuk..amenda la Dida..takkan atuk plak nak buat rambut tocang lipan tu


Dia persan plak SA snap gambar...terus dia cakap Mama ni...bagi la Dida bersedia dulu...ayat novel sangat tau....


Okeylah bersedia la sangat ha....okey dah siap rambut Anna dia...


Terus dia buat pose macam ni ha....COMEL tak?

Cair hati tengok kan dia senyum macam ni....mata sepet...geram jer..asal pose suruh senyum mata hilang dulu..yang timbul pipi gebu dia tu...hahahahaha....selalu SA sakat dia..eh...dida ni kan makin lama mama tengok makin gemuk la...hahaha...terus dia cakap..dida somel la mama..mama tu yang gemuk...wakakakakaka....cakap mengalahkan orang tua..the best part ayat dia tersusun elok je..sabar jer la...

Berani cakap dia tak comel....harus la comel kan...tahun depan dah masuk sekolah dah ni...Mommy dia nak hantar tadika dah...bila cakap kat dia..terus dia jawab...mommy tak nampak ke kaki dida ni pendek lagi? Adui la anak...ada jer alasan tak  sekolah...takde makna ye...kena sekolah jugak...dah besar panjang awak tu...umur rendah tapi badan dah macam umur 6 tahun...kalau bab  bodek memang no 1..bab beli barang mainan Dida sayang mama...bila mama ajak tido kat rumah mama..terus cakap tak boleh..Dida sayang Mommy je..nanti dida takde mommy menangis nanti...

Anak..anak...tak pernah buat mama tak geram....


18 comments:

  1. betul-betul bam bam ni... geram plak rasa nak cubit2 pipi dia ni...

    ReplyDelete
  2. alahai comel nya..pastu petah sgt die..

    ReplyDelete
  3. hihi..kaki bodek pun shomel angat2..:)

    ReplyDelete
  4. comelnya Dida ni.. pipi tu rasa nak cubit-cubit je hehehe..eeeee gerammm

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  5. Ya Allah, comelnya budak ni.. geram pulak tengok. Huhu

    https://www.tipsummi.com/tips/cara-atasi-vertigo-dengan-berkesan-dan-selamat/

    ReplyDelete
  6. comel nau² dia kan...rambut lebat...teringin nak simpan rambut anak panjang...

    ReplyDelete
  7. allahu...comel nau awak ni, jumpa depan2 aritu senyap je.. malu dgn aunty. lps ni kalau jumpa lg, nk gomol awak hehe

    ReplyDelete
  8. tembam nya awak ni. mesti sayang dengan aunty dia ni

    ReplyDelete
  9. Comel gila ! Hati tengah stress pun boleh hilang stress kak...

    ReplyDelete
  10. Tak pernah tak comel dida. Dari kecik sampai dah nak masuk sek pun tetap comel.

    ReplyDelete
  11. geram tgk pipi dia tu.... tak pernah tak suke tgk gelagat dia lah SA

    ReplyDelete
  12. Hahaha.. Ayat novel sangat.. Comellah dida nie..

    ReplyDelete
  13. comelnya dida..panjang dah rambut dia.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah