Friday, October 5, 2018

Birthday Celebration Dania Turns 14 yrs..

Hi Korang...

Sibuknya 2-3 hari ni...SA bagi laluan kat entry yang penting- penting sampai lewat up citer small birthday celebration Dania..so hari ni sebelum balik Seremban SA nak citer la skit pasal birthday Dania last week...takde la buat besar2, just buat dengan family jer..kebetulan adik sepupu ada datang sekejap kebetulan...jadi la meramaikan majlis...SA pagi tu dari KL...jenuh lambat skit mencari hadiah..payah nau...hehehe...apa hadiah nya..korang stay tune baca sampai habis entry ni ye....

Kali ni birthday Dania, dia sendiri request tak nak buat majlis besar2..just buat makan- makan biasa je...dia request Mee Kari..Atuk x leh makan kari so mama buatkan mee sup...itupun mama dia ni tarik diri masak suruh Mak Teh yang masak sebab mama migraine plak....tapi takde la tunjuk kat diorang....kek pun SA sempat beli kat The Bakers Cottage.. beli Choc Oreo RM78 hengget..Nasib baik sedap...dan percaya tak kalau SA cakap kek dia habis dulu...


Choc Oreo Cake


Condiments Mee Kari dan Mee Sup


Nama pun mee kari kena la ada mee kuning


Mak Yang bawak anggur....yeay...mekasih Mak Yang


Tiap kali birthday yang bertiga ni sure over macam birthday diorang


Tgok la tu...


Hah jom la kita nyanyi


Macam biasa gak yang bertiga tu over menyanyi


Nyanyi 2 lagu...allah selamatkan kamu..ngan lagu birthday in english


X sabar2 nak hembus lilin sebenarnya



Satu.......dua.....


Tigaaaaaa.....hembussssss


video diorang nyanyi


Potong kek....pun nak jugak potong sama- sama....tgok atuk yang terlebih happy


Ini la hadiah dari mama buat kakak Dania tahun ni....


Hadiah baju kurung moden ngan tudung dari Acu...

Kisah hadiah Dania tu..sebenarnya petang tu baru keluar pergi beli...punya la payah mencari hadiah...last2 jumpa gitar kapok basic jer ni...kat kedai buku..nasib baik jumpa..ermm..dah dapat..time tu jugak di beganya gitar tu...sibuk nak belajar main gitar...ok la..as long as kakak Dania pandai bahagikan masa...trend rupanya sekarang...mana la mama ko tau nak oiii....mama ni sibuk kerja..kerja..kerja....takde masa nak fikir apa pun trend zaman sekarang....

Alhamdulillah settle majlis Dania...baru lega hati SA...kalau boleh nak buat yang terbaik untuk Dania...tak nak kecewakan dia kan...nak tackle teenage bukan senang...kena selami jiwa diorang...but when i say no...its me no...kalau ok....takde masalah.......alhamdulillah so far Dania mendengar kata..

16 comments:

  1. Yeayyy finally dapat jugak Dania gitar. Hadiah bezday dia yang best

    ReplyDelete
  2. sikecik bertiga tu yg excited nk tiup kek dania kn hehe...sedap nmpk kek oreo choc tu...lama xmkn mee kari yummmmyyy

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Semoga Diana sentiasa dalam rahmat Allah.. Aamiin..

    ReplyDelete
  4. Tahniah Dania
    Mudah2an jadi anak solehah

    ReplyDelete
  5. Happy birthday Dania, moga berjaya di dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  6. hahahaha memang betul2 over yang bertiga tu, dari awal sampai ke habis diorang dekat depan. Kalah Dania tuan punya majlis. Semoga Dania power main gitar lepas ni :P

    ReplyDelete
  7. Happy belated birthday Dania semoga berjaya di dunia dan juga di akhirat.
    Dania sebaya dengan Aryssa rupanya anak Mrs. A yang no 2 tu.

    ReplyDelete
  8. Happy Belated Birthday Dania. Semoga menjadi anak yang solehah dan berjaya dunia akhirat. Seronoknya dapat gitar. Hari2 leh petik lagu untuk mama.

    ReplyDelete
  9. Happy belated birthday Dania. Semoga berjaya dunia akhirat dan membanggakan Mama :)

    ReplyDelete
  10. happy belated birthday dania! haha yang budak kecik tu semua birthday dorang yang tiupkan lilin eh comel je hahaha

    ReplyDelete
  11. Walau simple tapi tetap meriah. Lagi2 ada dida comel tu. Seronok dania dpt gitar ye. Boleh jadi Youtuber lah lps ni. Good luck dania.

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah..dpt jgk hadiah idaman..:)

    ReplyDelete
  13. Happy Belated Birthday Kakak Dania. Moga jadi saham akhirat buat Mama ya :)

    ReplyDelete
  14. Happy birthday Kakak Dania. Moga jadi anak yang solehah, berjaya dunia akhirat. aaminn

    ReplyDelete
  15. happy birthday Dania..moga membesar jadi anak yg soleh & membanggakan mama..gitar, gitar juga..jangan lupa belajar juga tau...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah