Monday, October 1, 2018

HCUBE Home Tuition Terbaik Untuk Anak Cemerlang

Hi korang...

Zaman sistem pembelajaran yang agak padat dengan silibus baru baik di sekolah rendah mahupun sekolah menengah sekarang sedikit membebankan anak- anak kita. Anak SA pun mengalami sedikit masalah dalam pembelajaran. Risau juga bila tengok dia macam tak boleh nak catch up beberapa pelajaran. Next year dia nak ambil PT3 pulak tu. Untuk itu SA sekarang tengah giat mencari guru tuisyen. Kalau boleh tak nak Dania terlepas banyak subject yang dia tak faham kan..

Belum terlewat lagi untuk kita mencuba kaedah home tuition yang semakin mendapat sambutan ramai. SA nak suggestkan untuk anda mencuba HCUBE Home Tuition.. 

HCube Education merupakan agensi yang menyediakan tutor dan guru quran berkualiti untuk para ibubapa yang memerlukan pengajar atau cikgu datang ke rumah.Menarik kan..ibu bapa tak perlu risau sekarang kerana mereka turut mengadakan sesi pembelajaran Al- Quran di rumah..




Kelebihan Home Tuition:

1. Lebih mudah, selesa dan selamat
2. Ibubapa dapat melihat sendiri anak mereka belajar di depan mata.
3. Guru yang bertauliah
4. Waktu belajar mengikut masa yg kita pilih
5. Anak lebih focus belajar kerana guru hanya memberi tumpuan untuk individu


HCUBE EDUCATION RESOURCES (SSM 002563767-D) telah ditubuhkan pada 2016 dan telah menjadi pilihan ibubapa untuk mendapatkan tutor-tutor yang berkualiti bagi membantu anak-anak mereka di dalam pelajaran sehingga kini. Mereka menyediakan perkhidmatan home tuition, mengaji Al- Quran di rumah, program cuti sekolah, asas membaca, asas mengira bagi subjek-subjek utama bermula dari Pra-Sekolah, UPSR, PT3, dan SPM.

Belajar dalam suasana yang santai pasti memberikan keselesaan kepada anak-anak kita kerana mereka tidak berasa malu untuk memberikan soalan, berkongsi pendapat dan tidak langsung malu untuk bertanya kerana konsep Home Tuition adalah one to one session. Ini boleh menambah baik prestasi anak-anak memandangkan dinsekolah mereka terpaksa bersaing lebih dengan kawan-kawan sebaya.





TESTIMONIAL BERJAYA

Apa kata ibu bapa yang telah mendapatkan perkhidmatan Home Tuition Hcube..






HCube Education mempunyai banyak branch di Malaysia seperti Kuala Lumpur, Selangor, Pulau Pinang, Johor dan dengarnya akan meluaskan lagi kawasan liputan yang mempunyai permintaan tinggi..SA berharap sangat kalau Hcube ada di Seremban. Senang sikit SA nak uruskan home tuition untuk Dania kan..Bukan SA tak percaya pada pusat tuisyen yang sedia ada..cuma SA lebih pentingkan keselamatan Dania. Kalau panggil cikgu datang ke rumah kan senang nak pantau. Anak pun lebih focus. Lagipun dah ramai yang satiesfied dengan kaedah Home Tuition kan...


Info lanjut:

Youtube: HCube Education

28 comments:

  1. Yup kalau home tuition ni tak risau bab keselamatan, sbb anak dpn mata kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini sgt la betul.
      senang hati kita ekk :)

      Delete
  2. Senang kalau ada home tuition ni,, nak belajar pun senang..

    ReplyDelete
  3. Memang bagus kaedah home tuisyen ni.
    Tapi kena melabur lebihlah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat melaka, ada jugak home tuition ni.
      sorang student, semua subjek sekolah menengah RM400.
      pada aida, ok. sebab ikut masa kita. dekat umah kita. one to one.

      Delete
  4. Kalau ada kat Perak bolehlah cuba..

    ReplyDelete
  5. ramai dh guna khidmat home tuisyen ni.. sbb nakelak anak2 mgelat.. lagi nakelak dr perkara tak diingini.. so buat dkt rumah senang monitor

    ReplyDelete
  6. senang macam ni SA..cikgu datang ke rumah..kalau anak2 keluar ke tmpt tuisyen bukan tak boleh cuma faktor keselamatan dorang tu..lgi pulak dlm kelas tuisyen, selalunya ramai..ada budak2 yg jenis pemalu nak bertanya..kalau sesi 1 to 1 mcam ni lebih praktikal utk anak2 nak tanya apa2 soalan yg tak faham atau minta cikgu ulang ajar kalau masih tak faham...

    ReplyDelete
  7. Anak-anak lebih cepat faham sebab boleh terus tanya guru.. Belajar dalam keadaan selesa di rumah sendiri pun lebih menyenangkan. Tiada lagi masalah anak-anak keluar merayap di luar tanpa pengetahuan ibu bapa.

    ReplyDelete
  8. Bagus ada home tuition macam nie SA.. Kak Sue memang tengah mencari juga nie untuk anak-anak..

    ReplyDelete
  9. Wow! Home tuition ni bagus terutamanya bagi ibu yang tidak mempunyai kenderaan. Ye la kan. Tutor boleh datang ke rumah untuk mengajar anak. hehe. Nice entry!

    ReplyDelete
  10. Memang bagus home tuition ni kan. Kalau pergi tuition kat luar tu kadang2 banyak buang masa kita nak hantar nak ambil anak. hehe.so dah jimat masa kat situ...

    ReplyDelete
  11. Senang betul sekarang. Kalau dulu maza zaman I ..jenuhla naik turun bas lepas sekolah. Penat weii...Now senang everything at doorstep even tuition.

    ReplyDelete
  12. it's great to hv a good teacher to guide the children to excel in exam... great to hv a good tuition place..

    ReplyDelete
  13. Banyak kelebihan home tuition ni. Selain memudahkan anak-anak, ibu bapa pun mudah juga hehehe.

    ReplyDelete
  14. oh baguslaa ada home tuition mcm ni, senang tak payah keluar2, keselamatan anak pon terjamin kan. Rasanya anak pon lagi selesa kot kalau tuition style mcm ni, sebab kat rumah sendiri kan, hehe.

    ReplyDelete
  15. home tuition ni actually dari zaman kita kecik dulu ada dah, SA.
    ingat lagi, aida hampir2 home tuition dgn sorang ticer fizik.
    tapi tak jadik sebab berjaya yakin kan abah emak utk tuition kat luar hi hi hi hi...
    kalau la ada untuk anak-anak aida nanti, sure aida amik servis ni.
    dlm masa yg sama, kita boleh pantau tutor tu sekali.

    ReplyDelete
  16. I pula naik seram.. huuu dulu dah la trauma nak mengadap exam sampai sekarang asyik termimpi jawab exam addmath je al the times such a nightmare, tapi the worst things anak-anak i yang semakin besar ni haaa bakal menghadap benda benda ni in the future... nak pula ramai parent buat solat hajat bagai untuk anak anak jawab exam.. :( feeling like I am not ready for it yet...

    ReplyDelete
  17. bagus home tuition ni. salah satunya parents tak perlu amik hantar tuition. jimat banyak masa huhu...

    ReplyDelete
  18. Senang gak kan home tuition ni, boleh one to one belajar gan cikgu. Memang teringin gak nak cari utk next year sb nak PT3 dah

    ReplyDelete
  19. Kalau dia buka kat Sarawak, boleh la nak rekomen to my sisters agar anak-anak saudara boleh juga menikmati perkhidmatan tutor berkualiti. Moga semua dipermudahkan ye

    ReplyDelete
  20. Bagusnya servis home tuisyen mcm ni. Sbnrnya anak akan lebih selesa bila ada tuisyen mcm ni 1 to 1 approach. Boleh nak rekomen kat kawan2

    ReplyDelete
  21. Home tutor ni seperti kerja kerja lain kena jujur sebab ibu ayah dah amanahkan kita dengan yuran tuisyen yang mahal. Hmm. Dari pengalaman lepas ada cikgu yang bagus dan ada juga yang tak jujur. Nak cari yang jujur tu susah

    ReplyDelete
  22. Wahhh rajinnya ya budak2 sekarang. Sampai ke rumah still belajar. Hebat. Baguslah dah ada servis home tuition mcm nie. Sangat bermanfaat utk anak2 yg nak menduduki peperiksaan

    ReplyDelete
  23. Kesian budak budak zaman sekarang. sistem pembelajarannya banyak melibatkan buku dan periksa semata mata. Tak macam budak budak zaman dulu

    ReplyDelete
  24. Senang kan kalau ada home tution mcm ni..byr tutor mai rumah utk ajar anak2 kita...mcm ni boleh pantau gak anak2 kan..bukan apa..kdg2 lani kan mcm2 kes kt luar sana

    ReplyDelete
  25. bagusnya ada home tuition macam ni kak SA.boleh dipertimbangkan untuk Adira ni dah besar nanti.Tapi sayang dekat tganu bleum ada ye?Kalau x boleh ambil untuk adik bongsu amni.

    ReplyDelete
  26. Bagus sgt bila ada home tuition mcm ni so nak pantau pembelajaran anak2 pun lebih senang kan kak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah