Tuesday, October 2, 2018

Same Day Flower: Tips for Express Delivery

Most florists offer same day flower delivery, and this allows you to get the most wonderful gifts to send within the day for every celebrations. The Flower Delivery Singapore on special occasions can be sent within the day for express delivery. It is always convenient to know that a Florist is there to help you find a special bouquet for your same day flowers. For the express flower delivery that you need, you may want to follow these tips and enjoy sending flowers to someone today: 



Tip #1: Be sure you know what type of flowers to get

Based on the recipient’s preference and style, you can choose the right flowers to send. Whether it is for birthday flowers or for anniversary flowers, it is still meaningful and sweet to send a hand bouquet with flowers she likes most. On the other hand, it is also great to send the type of flowers that express or convey your feelings. You can always count on the florist for quick delivery of the flowers you want to send today.

Tip #2: Remember your relationship status with the recipient

For the same day flower you plan to send, the gesture will be worth it if you know or give consideration of your relationship with the recipient. If she is your spouse or wife or she is your girlfriend, sending romantic bouquets is just sweet. To a friend or co-worker, the florist also has cheerful and elegant flower designs to offer. The florist can send the flowers on express delivery.





Tip #3: Consider what the celebration is for

Depending on the occasion and celebration, same day flower delivery can be more worthwhile. If it is a grand celebration, your florist may give you extravagant designs and if it is a simple family gathering, you may choose to send something charming and appealing. For festive celebrations, there are also hampers Singapore to choose from and they are perfect for same day express delivery.

Tip #4: Allow your flowers to express your message

Flowers differ in meaning based on flower type and color. It is easier to express emotions through the gift of flowers whether you want to say sorry or greet a celebrant or make someone feel better. Nothing says it better than flowers. If you want express delivery of Flower Delivery to say your emotions, let the florist handle the job from arrangement to express delivery.

29 comments:

  1. Dulu rajin la mr hubby bagi bunga..la ni, langkah penjimatan..haha...

    ReplyDelete
  2. Tangan kalau berseni, susun apa-apa bunga pon jadi cantik

    ReplyDelete
  3. Memang best kalau dapat bunga dari orang yang kita sayang ni kan...

    ReplyDelete
  4. Comelny kucing yang dengan bunga tu hehehehe bagi hadiah bunga kat kita lagi bagus dari bagi kat kucing wakakaka. Tak pernah nak dapat bunga segar ni nak beli lagi lah tak tahu bila hehehehe akak bagi kat kita hadiah boleh hehehe..

    ReplyDelete
  5. lain jenis bunga, lain maknanya kan SA. macam tu gak ros, warna lain2 bawa maksud lain2 . betul x SA? ^^

    ReplyDelete
  6. bestnya kalau dapat bunga tapi bf kita tak sweeet

    ReplyDelete
  7. wow! so many nice flowers.. wish to receive one bunch.. hahaha~ nice tips for all the flowers.. lovely to know more..

    ReplyDelete
  8. Lama Kak Sue tak dapat bunga dari Abang Man nie.. hehehe.. anyway nice sharing SA..

    ReplyDelete
  9. Wanita mana yang tak suka kalau dapat hadiah bunga dari insan tersayang kan. Memang akan di ingat sampai bila bila. Simpan bunga tu walau dah kering

    ReplyDelete
  10. Alaaa cantiknye bunga tu, tak ada orang sudi nak bagi ke keh keh keh.. aci tak beli sendiri ha ha ha

    ReplyDelete
  11. Baca post ni baru teringat, dah lama tak bagi bunga utk my wife.. tapi macam best bagi makanan je lagi..bunga cepat layu..haha

    ReplyDelete
  12. Ewahnya bunga kak sa. hehehe. Saya spjg hidup ni blom pnh lg bg someone bunga. Dh boleh try kot tips akak ni 😬

    ReplyDelete
  13. Emi paling teringin nak bagi surprise bunga kat orang. Tak perlu special occasion pun. Kadang2 bagi je utk expresskan rasa syg dan buat dia rasa dihargai. Tapi nak bagi kat sape je pun kan haha. Suami pun belum ada.

    ReplyDelete
  14. Ya, dengan bunga pun boleh tunjukkan perasaan kita kepada penerima. Cinta, sayang, persahabatan, ucap tahniah..macam-macam lagi boleh kan

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  15. Sis lama dah tak dapat bunga..huhuhu. Tapi kalau ada yg bagi memang tak lama le sis simpan dlm rumah..sb debunga dia tak bagus untuk kucing..:)

    ReplyDelete
  16. Boleh dapat tempahan bunga pada hari yang sama. senang nya. kalau nak buat penghantaran emergency pun bagus. Nak buat surprise kan

    ReplyDelete
  17. Haihhh..lamanya xdpt bunga..last dpt bunga dari husband masa konvo dlu...haishhh tak leh jadi ni..nak kena mintak ni...aci tak giteww

    ReplyDelete
  18. wahhh kak SA. hatis edang berbunga-bunga ke tu. ahaks ! lepas nie mudahlah kalau nak buat ekjutan utk pasangan. bestnya servis macam nie pon ada disediakan. good invention !

    ReplyDelete
  19. I love having fresh flowers in the house. being on the receiving end of bouquet of flowers is lovely indeed but to me, picking up some white lilies on a beautiful Sunday morning is more like hitting the reset button for the week ahead.


    Live Life to the Fullest!

    ReplyDelete
  20. Nampak orang bagi bunga sweet je , romantik gitu .. dulu pernah dpt bunga sekarang lebih suka makan haha

    ReplyDelete
  21. lawa nya bunga walaupun jenis hidup dan akan mati pada tempohnya tapi bila dah kering pun boleh jadi perhiasan kan.. i paling suka bunga mawar sebab boleh create moment yang romantik.. :)

    ReplyDelete
  22. Kalau hadiahkan bunga ni memang penerima bunga akan tersenyum. Seribu makna kan hadiah bunga ni. Sejuk je hati kan nak marah pun cepat hilang.

    ReplyDelete
  23. Hahha good tips ni nak bagi encik suami hahah dah lama nau kte x dpt bunga..dapat pun selalunya 2 kali setahun masa bday n masa anniversary itu pun kalo dia tak lupa laaaa hahah

    ReplyDelete
  24. Rasa dihargai sgt bila dpt bunga kan SA? Husband dulu penah bg tp skrg dh x sbb dia kata syg la sbb layu.. Baik bg yg boleh diguna & dimakan.. Hahha.. Tp skli skala tu ade la bagi...tnda hargai iateri... Bgus tips ni utk ssiapa yg buat tmphn hntr bunga

    ReplyDelete
  25. Sekarang nak bagi bunga, bagi je time bila-bila..hehehe..best kalau dapat bunga ni..dapat masa konvo je..lepas tu tak pernah dpt..hhaaa

    ReplyDelete
  26. Dah lama xder org yang kasi bunga pada AM.. rindu gak pada pengirim bunga.. hehehe.. agak2 ada yg sudi memberi?? AM sudi menerima!! Cia cia cia

    ReplyDelete
  27. Pernah dapat bunga sekali jerkk, sadis kan hahaha. Nasib baik bukan penggemar bunga. Tapi kalau dpt bunga ni, tersipu2 malu dibuatnya

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah