Monday, October 29, 2018

Tragedy Oktober..Speedy Recovery...

Hi korang...

Alhamdulillah SA dh discharged dari KPJ Seremban tapi macam biasa la akan terus dengan follow up dan akan melalui beberapa sesi fisio theraphy sepanjang November nanti dan follow up 19hb..tapi minggu ni SA x perlu amik cuti sebab dh ada MC...cuma next week la kena amik cuti...so..cuti yg ada  memang habis untuk fisio la nampknya...

Hari ni SA nak share sepanjang masa SA warded ..alhamdulillah allah masih sayangkan SA dan SA diberi kesempatan untuk hidup lagi..banyak lagi yang SA belum lakukan sebagai anak dan sebagai seorang mama...


Hari pertama dalam HDU..HDU merupakan ward observations bawah ICU


ni masa kat emergency


Macam biasa la kena pasang benda ni


dengan wayar berselirat...pantau jantung dan darah tinggi


Hari ke dua masuk ward biasa


Hari ke 3 fisio


Fruit basket dari office

Alhamdulillah SA dh ok...jantung x bengkak..cuma perlu jaga pemakanan dan kawal darah tinggi...memandangkan SA dapat serangan jantung dan darah tinggi..maka officially SA dah kena consume ubat darah tinggi seumur hidup....sedihnyaaa....tapi takpe la..SA mengalah demi demi kesihatan..SA dh kena kena pentingkan kesihatan untuk terus sihat..SA banyak tanggungjawab kan...pada anak..pada mak abah....so SA perlu lawan...x boleh lembik sangat....terima kasih atas doa-doa korang...alhamdulillah masih ada yang sayang..

42 comments:

  1. get well soon SA..jaga kesihatan leklok!

    ReplyDelete
  2. moga akak cpt smbuh dan dpt ber blogging kmbali...

    ReplyDelete
  3. Get well soon... Try la ambik Olive Oil... Banyak faedahnya untuk kesihatan... Buah zaitun kan antara buah yang di sebut dalam Al-Quran...

    Semoga tabah menghadapi ujian Allah...

    ReplyDelete
  4. get well soon kak suria! semoga dipermudahkan segala urusan.. kena warded pun maintain cantik! hehe

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah dh boleh discharge..

    ReplyDelete
  6. semoga akak sentiasa sihat lepas ni!

    ReplyDelete
  7. take care kak lon..makan ubat on time semua yer..

    ReplyDelete
  8. akk memang kuat..moga cpt sembuh dan bykkan berehat kak ye

    ReplyDelete
  9. oh my! wish to get well soon.. hope everyone in pink of health all the while.. health is the most important one..

    ReplyDelete
  10. semoga kak SA cepat sembuh. jaga pemakanan tau, In shaa Allah kak SA kembali sihat seperti sebelumnya.

    ReplyDelete
  11. Allahu Kak SA. Semoga cepat cepat sembuh. Takutnya dengar kena serangan jantung dan darah tinggi tu,

    ReplyDelete
  12. semoga cepat sihat SA. harap lepasni tak ada la masuk wad dah kena jaga kesihatan elok2.

    ReplyDelete
  13. MasyaAllah.. SA masuk ward bila ni.. TB baru tahu.. semoga lekas sembuh yea.. ubat darah tinggi tak boleh skip.. makan ikut waktu ye.. semoga Allah permudahkan segala nya

    ReplyDelete
  14. Syafakillah SA ya In Shaa Allah lepas ni mesti SA akan sihat seperti biasa
    Allahumma Aamiin

    ReplyDelete
  15. Semoga Allah sentiasa mengurniakan kesihatan yang baik buat akak.. Aamiin..

    ReplyDelete
  16. oh dear sorry to hear that, rest well and speedy recovery SA.

    ReplyDelete
  17. Ya Allah, sabar ye kak. Akak kena jaga makan tau lepas ni. Semoga akk cepat sembuh.

    ReplyDelete
  18. Dugaan kak sa. Orang kata sakit ni penghapus dosa. Speed recovery ya kak sa. Makan ubat dan sentiasa jaga diri. Semoga dipermudahkan urusan.

    ReplyDelete
  19. semoga cepat sembuh. lepas ni kena banyak berpantang.. tak boleh makan makanan masin dan berminyak. hehe

    ReplyDelete
  20. Ya Allah akak dan akan terus sihat dan jaga kesihatan nanti kita nak pergi makan lagi untuk review hehehehe sorry akak kita baru tahu jer tak dapat nak melawat...

    ReplyDelete
  21. Semoga cepat sembuh. Lepas ni kena lebih jaga kesihatan... Jaga pemakanan dan jgn stress stresskan diri...

    ReplyDelete
  22. Take care SA, dan jaga diri, jaga pemakanan, rajin-rajin makan ubat yer. Semoga Allah permudahkan segala urusan dan diberi kesembuhan.

    ReplyDelete
  23. Moga cepat sembuh ya SA, jaga kesihatan dan berehat secukupnya tau. Makanan pun kena pantau jugak. Smoga dipermudahkan dan kembali pulih seperti biasa

    ReplyDelete
  24. Alahai take care kak Sa , jaga makan jaga diri tau

    ReplyDelete
  25. moga SA cepat sembuh dan kuat semangat.... take care...

    ReplyDelete
  26. Get well soon akk. Nnt cuba amalkan senaman ataupun light walking. Banyak membantu utk kesihatan badan kita.

    ReplyDelete
  27. Alahai akak. Moga cepat sihat ye, takmau sakit2 dah. Nanti dah sihat boleh la join event review kat mana2. Macam dah lama je tak jumpa akak.

    ReplyDelete
  28. allahu..semoga cepat sempuh..makan tu kena jaga lebih sket la kan lps ni..

    ReplyDelete
  29. Alhamdulillah kak SA dah discharged. Jaga kesihatan ye kak SA lepas nie. Semoga terus diberikan kesembuhan dan kesihatan yg baik. Berehat dulu utk seketika n jgn stress2 ye kak SA

    ReplyDelete
  30. Tak apa kakak....demi kesihatan, jaga pemakanan lepas ni ok..nieyl doakan semoga akak terus diberi kesihatan yg baik...AMin

    ReplyDelete
  31. ubat darah tinggi taking too much is not advisable. try to get some supplement from nutrition expert. hope u get well soon!

    ReplyDelete
  32. Semoga kak SA cepat sembuh dan diberi kesihatan yang berpanjangan. Maaf tak dapat melawat akak.

    ReplyDelete
  33. alhamdulillah, akk kene banyak rehat..rehat cukup-cukup baru boleh buat kerja..makan-makanan yang berkhasiat kak..

    ReplyDelete
  34. Moga cepat sembuh ye SA. Rehat secukupnya dan jangan skip makan ubat ye.

    ReplyDelete
  35. Semoga cpt sembuh SA :) Jaga diri okay.

    ReplyDelete
  36. Alhamdulillah akak semakin pulih. Jaga kesihatan kak

    ReplyDelete
  37. Alhamdulillah dah discharge. Jaga kesihatan ye SA. Kita memang kena kuat demi mereka semua

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah