Tuesday, October 16, 2018

Tiba- Tiba Je Perut Dida Lapar La Mama........

Hi korang...
Sabtu lepas SA pi beli barang dapur as usual kat Econsave...mula-mula ajak kakak Dania..dia malas nak keluar sebab nak study..Isnin nak exam katanya...so x nak kacau kakak..Dida happy giler dapat conquer mama dia ni ..so dapat la berkepit ngan mama..biasa la Dida..masuk je kereta terus pok pek....pok pek ...nak pakai lipstick la..nak pakai bedak la...tiba-tiba dia ckp 

Dida : mama..kalau Dida cakap mama marah tak?
Mama : tak la...cakap la...
Dida: tiba-tiba kan...perut Dida ni lapar la...
Mama : laaa...tak makan ke tadi...atuk tak bagi makan ke...
Dida: Dida terlupa makan...Dida tertido...
Mama : Ok la..lepas kita beli barang kita makan..ok..Da nak makan apa?
Dida : Da nak makan kat kedai yg orang dia hitam hitam tu?
Mama: Kedai mamak?
Dida : Haaa...Da nak makan "loti sanai" 
Mama : aduiiii...kedai hitam-hitam🤦

Dida ni macam-macam....tapi dia la penghibur SA dan family 


Kita selfie jap


Atuk ngan Uwan pun ada


"loti sanai"cicah susu


up sekali mee goreng mamak


tekun dia makan..seronok tengok


tengok pipi laaa..


peace yo...


Tahun depan nak masukkan dia tadika...bising x nak sekolah...dia ckp kaki dia pendek lagi .belum panjang..tak boleh sekolah...banyak betul alasan dia ..tahun depan umur 5 tahun...kena juga pergi sekolah..tak boleh la nak berkepit ngan mummy, ngan daddy ngan mama je...susah nanti...tengok kakak Dania..masuk tadika umur 5 tahun..alhamdulillah x susah masa masuk darjah satu...siap halau mama balik lagi..

see ya next entry..


16 comments:

  1. Alololo....comelnye dida.. Loti sanai sisah hari ade tak.. 😁😁

    Yela.. Dida kene gi sekolah taw... Nanti dapat kawan ramai.. Mesti best..

    ReplyDelete
  2. aduhai..bijaknya la dida.. banyak akal dia nak paw mama dia..:)

    ReplyDelete
  3. kedai hitam2 Dida, hehe owhh kaki pendek tak leh pi sekolah eh ? Pinjam kaki kasut tinggi mama tu dah pi school tawun depan yer :) Bijak sangat kan SA

    ReplyDelete
  4. bijaknya dida...geram aunt nieyl

    ReplyDelete
  5. comel Dida ni, jom lepak dgn aunty pulak

    ReplyDelete
  6. loti sanai ye? hamboi, kedai itam itam dikata nyer :) ha ha ha ha
    penghibur ekk anak2 ni.
    pertanyaan diorang.
    percakapan diorang.
    spontan. natural sgt. buat hati kita yg susah jadik nyaman sekejap :)

    ReplyDelete
  7. Loti sanai pun boleh. Satu geng ngan syafi nanti. Lagi byk akal lah dida bila dah sek nanti. Penat mama nak layan.

    ReplyDelete
  8. Hahaha.. Dida Dida.. Tiba tiba perut lapar ya.. Budak ni memnag comel sangat tau perangai dia

    ReplyDelete
  9. bersungguh makannya... mcm dah lama teringin ;-)

    ReplyDelete
  10. hai,jemput join segmen saya!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/10/segmen-saya-nak-buku-free-by-cuya.html

    ReplyDelete
  11. hahahaha comel je bila dida cakap nak makan kat orang hitam-hitam..adehh

    ReplyDelete
  12. loti sanai okay.. kikiki.. comel je ayat dida tu.. mujurlah mama faham orang hitam hitam tu apa ye.. kikiki..

    ReplyDelete
  13. pandai bodek mama..point dia nak makan kat kedai hitam2..haha..dida..jgn ckp dpn2 kat kedai uncle hitam2 tu..marah uncle tu nnti klu dengar tau...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah