Tuesday, October 2, 2018

Nufael Susu Kambing Berkhasiat Sesuai Seisi Keluarga

Susu Kambing Nufael Tiada Hamis Kambing, Sedap Dan Berkhasiat

Terdapat banyak product susu kambing di pasaran tetapi SA tertarik dengan susu kambing Nufael keluaran Feedmilk. Menurut pengasas produk iaitu Puan Anys Paloma, Susu SUPERMILK ini adalah product terbaru keluaran FEEDMILK selepas 2 jenama POPULAR di kalangan ibu MENYUSU iaitu produk Fesyen jenama Feedmilk - Nursing Wear dan Femilac Milkbooster ( kini dikenali bawah jenama Feedmilk ) iaitu Produk Kelengkapan Ibu Menyusu serta produk terbaru di bawah jenama Feedmilk iaitu Nufael minuman susu kambing khas untuk seisi keluarga.




APA BEZA SUSU NUFAEL DENGAN SUSU JENAMA LAIN?

Kelebihan susu kambing Nufael adalah  kandungannya 100% asli dan itu yang membezakan susu Nufael dengan product yang lain. Ia sangat sesuai diamalkan seisi keluarga kerana khasiatnya khusus untuk tenaga,tulang, minda, malah amat bagus di amalkan semua peringkat umur dan boleh merawat pelbagai penyakit.Susu Nufael adalah susu kambing terbaik kerana semua kambing diimport dari Holland. Ia bertindak sebagai makanan tambahan dengan ekstrak 7 bahan sebenar iaitu Susu Kambing, Kurma, Madu, Kismis, Arabic Gum, Minyak Zaitun dan Delima memberi keistimewaan kepada produk ini. Kelebihan Susu Nufael ialah susu kambing ini dihasilkan tanpa pewarna, tanpa perisa dan tanpa gula tambahan yang sangat sesuai untuk seisi keluarga.


ADAKAH SUSU KAMBING NUFAEL BERBAU HAMIS?

Susu kambing sememangnya hamis, terutamanya yang asli,tetapi dengan teknologi terkini yang bersih dan selamat, susu Nufael sangat kurang hamisnya dan hampir tidak perasan ianya adalah susu kambing.Sekiranya anda mendapati terdapat bau hamis, pihak Nufael akan refund 100% duit anda.


ADAKAH SUSU KAMBING NUFAEL HALAL?
Semestinya HALAL, ianya produk baru dan kami dalam proses mendapatkan logo HALAL Jakim dijangka akan dapat pada hujung tahun ini. Dan juga kilang pemprosesan NUFAEL dipantau oleh MESTI dan KKM SUCI dan BERSIH


CARA - CARA PENGAMBILAN 

SA telahpun mula mengambil susu kambing Nufael setiap pagi dan berikut merupakan cara membancuh secawan susu Nufael.


3 scoop susu Nufael dibancuh dengan 170ml


dibancuh mengikut lawan arah jam


Tekstur yang sangat halus membuatkan susu ini cepat larut


SA dah cuba dan ternyata sedap..sehari sekali untuk rasa yang segar..


SUSU KAMBING NUFAEL SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU

Susu kambing Nufael sangat sesuai untuk ibu mengandung kerana ianya merupakan minuman tambahan jadi ia sesuai seawal bulan 1 kehamilan, tetapi di galakan pada kehamilan 3 bulan dan keatas. Sekiranya ibu mengandung mengamalkan susu kambing Nufael, segala nutrisi yang terkandung didalam susu kambing Nufael dapat membantu perkembangan bayi dalam kandungan dan selepas kelahiran untuk elakkan anak anda dari terkena jaundis atau penyakit kuning. Ia juga sangat membantu kontraksi semasa proses bersalin nanti




KELEBIHAN SUSU KAMBING DARI SEGI SAINTIFIK

  1. Ianya adalah susu kedua lebih baik selepas susu ibu.
  2. Susu kambing mudah dihadamkan kerana molekul lemak dan protein yang halus berbanding susu lembu sebab itu jika anak sembelit, cirit birit kerana ciri-ciri susu lembu yang tidak mudah dihadamkan.
  3. Sesuai untuk diet bayi dan dewasa.
  4. Zarah halus dan nyah asid serta bersifat alkali sesuai untuk mereka yang ada ulcer dan gastric
  5. Kandungan laktosa rendah dan halus memudahkan penghadaman bayi.
  6. Bertindak neurtal kan acid dalam badan, kerana bersifat alkali, asid penyebab pening, berat badan, sakit badan dan otot, keletihan dan darah tinggi.
  7. Tiada lendir seperti susu lembu ( yang alah susu takda masalah nak minum )
  8. Selenium dalam susu kambing membantu sel pertahanan tubuh dan bahan antioksida untuk lawan virus.
  9. Anti penuaan kerana ada bioorganic sodium dikenali dengan rawatan naturapathic yang boleh kurangkan masalah sendi.
  10. Kandungan potassium dan kalsium tinggi serta sodium yang rendah penting untuk kawal tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.
  11. Mengandungi riboflavin untuk merawat enzema, colic, insomnia, dan dema kuning serta asma.
  12. Kandungan Silicon dan fluorine yang tinggi dapat cegah diabetes.
  13. Mengapa susu minuman pertama untuk anak, kerana mudah hadam
  14. Tidak menyebabkan alahan kerana kandungan asid lemak yang tinggi 37% berbanding lembu
  15. Sesuai untuk semua golongan
  16. Tidak mudah berubah khasiat jika disejuk beku
  17. Jika anak kembung kerana susu lembu, bukan kerana alah, tetapi dalam susu tu ada bahan penstabil.
  18. Susu lembu protein tinggi dan susah hadam jika 6 bulan dan ke atas tidak ada msalah.
  19. Petua bayi 6 bulan kebawah boleh minum susu kambing
  20. Bayi bukan perlukan susu tetapi perlukan khasiat yang semua ada di dalam susu


KHASIAT SUSU KAMBING
  • Susu kambing Tiada bahan pengawet
  • Susu kambing kaya dengan protein
  • Susu kambing menguatkan sistem badan
  • Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat
  • Susu kambing lebih mudah dihadam kerana ia hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu memerlukan 2 jam
  • Tinggi kandungan potassium
  • Sesuai untuk penghidap anemia
  • Susu kambing membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh
  • Bersifat alkali bukan asidik
  • Sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi dalam kandungan sampailah kepada orang tua
  • Meningkatkan daya kepekaan, penumpuan dan ingatan
  • Mengimbangi kadar kolesterol dan kandungan gula dalam darah
  • Mudah dicerna (menyerap dalam tubuh badan) dan tidak menyebabkan alahan

TESTIMONI








DUTA PRODUK SUSU KAMBING NUFAEL


Duta product Susu Kambing Nufael adalah adik Fattah Anas dan papanya iaitu En Firdaus. Adik Fattah Anas telah viral di sosial media baru- baru ini dengan aksi comelnya di laman instagram. Papa adik Fattah Anas telah menukar susu formula biasa kepada Susu Kambing Nufael.


SIAPA YANG SESUAI CONSUME SUSU KAMBING NUFAEL

  1. Mereka yang menghidap Eczema
  2. Mereka yang mempunyai penyakit Kencing Manis
  3. Kolestrol Tinggi
  4. Darah Tinggi
  5. Kanak- kanak berusia 2 tahun keatas
  6. Pelajar
  7. Ibu Mengandung





Untuk pembelian korang boleh terus ke link INI atau korang boleh menjadi Pengedar yang berdaftar di SINI


Untuk Maklumat lanjut korang boleh lihat website dan media sosial Nufael

FB :https://www.facebook.com/Nufael-Susu-Kambing-HQ-1790720354540391/

IG: https://www.instagram.com/nufaelsusukambing.hq/

Website: http://www.nufaelsusukambing.com/

Alamat : No 9, Jalan Keluli, AK7/AK, Seksyen 7, 40000, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Hotline: 0168404932


11 comments:

  1. Kinah pun dah cuba kak SA. Sedap tapi sayangnya anak dara kinah tak nak. Kinah je la yang minum hihi

    ReplyDelete
  2. lama tak minum susu, nak kena try susu ni la since anas pun suka kan hehehehe

    ReplyDelete
  3. Susu kambing memang tak dinafikan bagus untuk diamalkan..

    ReplyDelete
  4. Kali terakhir teman minum susu kambing... fresh milk add in kurma... perggh... boleh tahan la... kikikiki....

    ReplyDelete
  5. alo kak jah, lain kali letak harga la...dah le website dia belit2...nk tau harga pun payah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setakat berselindung di sebalik fake account, tak yah nak banyak bunyik cik senah..meh kak jah nak bg tau ni..ada sebab kami letak hotline number tu sendiri..nak beli kena la call..bukan tugas kami nak publish harga product..ke cik senah competitor nak tau harga..

      Delete
  6. Teringin nak rasa Susu ni, susu kambing memang terbaik banyak khasiatnye kan!

    ReplyDelete
  7. baru tau kencing manis pon sesuai rupanya susu kambing ni

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah